Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, kdo máte aktuální zkušenost s květinovou výzdobou, na kolik by to mohlo vyjít, jestli je lepší oslovit květinářství, nebo přímo svatební floristku, svatba bude na statku ve Středočeském kraji. Chtěla bych svatební kytici, kytice pro maminky a svědkyni, květinové náramky pro 4 družičky, korsáže do klopy pro ženicha, tatínky, svědka a 4 mládence, dvě velké kytice na slavobránu, malou kytičku na dort, zeleň na ozdobu stolů, jednotlivé kvítky do 20 váziček na stoly, dvě aranžmá do aranžovací hmoty na oltář a na uvítací stolek, malé svazečky nevěstina závoje na ozdobu židlí na hostině (cca 60 hostů) a myrtu. Určitě bych chtěla aby květiny na svatební místo dovezli a naaranžovali. Budu ráda za jakékoliv tipy. ![]()
Tak asi dost záleží, z jakých kytek to chceš
proč se nezeptáš v květinářství?
@PETR0NELA píše: Více
Na hodně draho by to vyšlo u nás MS kraj, u vás o dost více. +- a to jsem s cenou dost nízko 42 ks (některé zbytečnost) * 500 kč (průměr, ale počítej více)… minimálně přes 20 - 30 tisíc určitě
Před pár dny jsem byla kupovat koutku a za jednu lilií chtěli 110 korun. Nejlevnější byla myslím malá gerbera za 35.
Docela drahá sranda. Známí měli všude břečťan, koupili v Tescu u 4 pugety do sklenic a vypadalo to moooc hezky.
Se zeptej v květince. Každá bude mít nejspíš jiné ceny
No… popravdě bych to dost osekala. Když vezmu, že je to na pár hodin. A vezmi v potaz, že někdo někde tu kytku nechá. Což se stalo u nás… tchyně si vzpomněla asi za 3 dny, že jí někde zapomněla
Ale pokud plánujete svatbu za statisíce, tak asi 20-30 tis. v tom bude jen kapka v moři.
Tyjo, 20-30 tisíc, to mě celkem zaskočilo. Počítala jsem s tím, že to bude stát peníze, ale doufala jsem, že bychom se třeba do 15 000 vejít mohli. Achjo, tak asi začnu přemýšlet, co si odpustíme. Zkusím obepsat pár floristek, nejsem si jistá jestli v místním květinářství mají kapacity na to aby nám to tam přivezli.. i když za zeptání taky nic nedám.
@PETR0NELA píše: Více
Hlavně, co má přídavné jméno svatební, tak je vždy 2×dražší. A to platí i u kadeřnice, kosmetičky… Tak jen tvoje svatební kytka a další 3 kytky, to už bude cena ![]()
Zkus si vytvorit poptavku a poslat do par kvetinarstvi pro cenovou nabídku. Ale taky bych rekla, ze podle co píšeš, se do dvaceti tisic nevejdes.
Me kytky loni vysly na ctyrku, a to jsem mela jen frezie a jicnovku, nebo jak se to jmenuje
, trochu „zeleného“, par stuh, kamaradky koupily se svedkyni nekolik baleni kvetin z velkoobchodu a vázaly mi to holky samy. Jedna mensi pro me a ctyri ještě menší kytice pro svedkyni, maminky a macešku. Par kvetin jsme nechaly na dort. Brectan na stul jsem odrbala kamaradce na zahradě
korsaze a moji sponu do vlasů vyrobila kámoška z latkovych kytek ve stejnych barvach z Ali, mame je schovane na památku.
Takze verim tomu, ze vetsi kytice pro tebe plus pro družičky a maminky, korsaze pro x lidí, vyzdoba na stul a slavobrana, to mozna ta dvacka stacit ani nebude.
Vyjádřím se jakožto nevěsta co měla svatbu před týdnem.
Měla jsem tyto položky:
Svatebni kytice
2× maminky
Korsáž ženich a svědek
Náramek pro svědkyni
Kytice do kostela
Házecí.
Tatínkové, družičky a nikdo jinej kytku neměl.
Dělala mi to známá v malém květinářství. Za práci si nic nevzala. Platili jsme pod 5 tisíc. Na její vlastní doporučení jsme nakoupili pugety kytic v supermarketu, který jsme si sami naaranžovali do váziček na stoly a bylo to nádherný.
Opravdu neutrácej tolik na květinách. Na fotkách je to sice hezký, ale jsou to zbytečně vyhozené peníze. Raději investuj do jiných položek. Vím to nejenom jako nevěsta, ale i jako svatební fotografka 🙏 🙏 🙏
Zrovna hledám informace o květinách. Já js teď posílala poptávku do tří květinářství v Praze. Všichni poslali nacenění na cca 15.000,–.
Poptávala jsem:
Prostě taková klasika. Zkusila jsem teď ještě květinářství mimo Prahu, jetsli to nebude o chlup levnější. Kdyby měl ještě někdo jiný zkušenosti nebo znáte někoho levného, budu ráda za tip. ![]()
@Andrea MP My jsme na tom asi byli dost podobně. Nechala jsem vázat to stejné co ty. Plus jsem objednávala 20ks nevěstina závoje. Vyšlo nás to na 15k (Praha). Ale bylo to fakt podle mých představ. Neumím si představit, co za botanickou zahradu to muselo na svatbě být, když to někoho vyšlo na dvojnásobek.
Mám pocit, že za těch 15k jsme měli květiny všude.
My teď měsíc zpět za 30k. Pro družičky jsem měla teda malé kytičky ne náramky. K obřadu jsmě měli ještě vazbu na stolek a 2 vazby na začátek uličky. Stoly jsme měli kulaté, tak tam byly centrální vazby plus 2 vazby novomanželský stůl.
Nevím, kde bydlíte, my jsme si květiny objednávali z květinářství tady u nás v Dejvicích, mají tu pobočku „květiny online“. Brali jsme tam pravidelně květiny i před svatbou, protože dlouho vydrží, vždy uvážou hezké a nestojí majlant jako jiné velké pražské pobočky typu belle Fleur.
Měla jsem stejné požadavky jako vy. (korsáž, 6× menší květina pro maminky a družičky, slavobrána, květina pro nevěstu a zelené listí na dozdobení) Květiny nám bez problému uvázali na míru podle předlohy, co jsem měla z Pinterestu a byl krásné.
Všechno k sobě ladilo. Květiny nám vydržely ještě týden po svatbě ve váze. Dohromady to vyšlo tuším na 12.000,–. Nabídky z jiných květinářství byly 17-20.000,–.
Dokupovala jsem k tomu na stůl taky nevěstin závoj v květináčku - ještě před měsícem byl v hornbachu za 80,–, tak třeba tam ještě bude. ![]()
@KokiLokii tyjo, to vypadá krásně ty vaše kytky
to je tohle květinářství? https://www.kvetinyonline.cz/
@Andrea MP Děkujeme!
Jojo, to je ono. Jsou fakt super, zkuste.