Svatební dar sestře

Anonymní
10.12.13 10:47

svatební dar sestře

Hezké dopoledne všem,

za několik měsíců se mi vdává o dva roky mladší sestra, a trošku si lámu hlavu se svatebním darem. Dali vědět, že nechtějí hmotné dárky a přejí si peníze. Když jsem se vdávala já, sestra mi darovala 8 tisíc. Ráda bych jí dala stejnou částku, ale upřímně, jsem na tom finančně o dost hůře než ona a zkrátka na to nemám. Myslíte, že by bylo trapné, kdybych jí dala třeba jen 3 tisíce? Nechci si připadat před ní jako chudá příbuzná.. :lol:
Uvítám i nějaké nápady jak ten finanční dar vylepšit, aby to nebyli prostě jen peníze v obálce.. Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.12.13 10:51
@Anonymní píše:
Hezké dopoledne všem,za několik měsíců se mi vdává o dva roky mladší sestra, a trošku si lámu hlavu se svatebním darem. Dali vědět, že nechtějí hmotné dárky a přejí si peníze. Když jsem se vdávala já, sestra mi darovala 8 tisíc. Ráda bych jí dala stejnou částku, ale upřímně, jsem na tom finančně o dost hůře než ona a zkrátka na to nemám. Myslíte, že by bylo trapné, kdybych jí dala třeba jen 3 tisíce? Nechci si připadat před ní jako chudá příbuzná.. :lol:
Uvítám i nějaké nápady jak ten finanční dar vylepšit, aby to nebyli prostě jen peníze v obálce.. Moc děkuji.

peníze můžeš zabalit různě, pro inspiraci mrkni tu: odkaz
Jinak trapný to neni, když prostě víc nemáš, tak víc dát nemůžeš, ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.12.13 10:51

My zalili drobny do sadry a sadru pak ozdobili do barev svat. oznameni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
10.12.13 10:57

My jsme hráli scénku - brali se nám kamarádi - lékaři. Taky chtěli místo darů peníze.
Tak jsme je vylákali na louku před hotelem kde byla oslava a předstírali jsme pád letadla - všude plno raněných - někdo jim vrazil kabelu první pomoci a oni nás museli ošetřovat a za to jsme jim dávali peníze, protože jsme nebyli pojištěni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. No fakt jsme se pobavili všichni. Zvlášť kluci hráli úplně věrohodně.

Příspěvek upraven 10.12.13 v 11:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
10.12.13 10:58

Myslím že to hloupé není. Navíc pokud si přejí peníze od všech ostatních, tak třeba ani přesně nebudou vědět kolik jim kdo dal peněz, záleží jakým způsobem se to bude vybírat. Netrápila bych se tím, každý dá podle svých možností :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.13 11:00
@Krkael píše:
My zalili drobny do sadry a sadru pak ozdobili do barev svat. oznameni :palec:

twl.. tak to musel být mazec to z toho pak dostat  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
10.12.13 11:02

Ségra nám dala penízky v rámečku místo fotky naskládaný. A když nemáš, tak nemůžeš dát ne? Myslím, že jestli máte normální vztah se ségrou, tak to vůbec trapné nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
10.12.13 11:04

My taky řešili vše penězy jelikož jsme už společně bydleli byt máme zařízený kompletně a nic do výbavy jsme nepotřebovali jenom jsme si chtěli koupit novou sedačku a televizi.. Takže každý kdo se nás ptal tak jsme jim řekly at nám spíše přidají nějakou korunu že si chceme koupit sedačku a tv… a dostávali jsme to kolikrát ve vtipných variantách.. :D album a ten byl naplněný každá stránka stokorunovou bankovkou a ještě u každé přiložený namalovaný obrázek ženicha a nevěsty od začátku.. žádání ruky až přes svatební polibek, noc a vše okolo až k otěhotnění a miminku to bylo vážně krásné.. další jsme dostali truhlu a né byli peníze kovové různé částky.. také jsme dostali za čtvrtce A3 ve které byli nastříhány díry aby bankovky pasovali a u každé bankovky bylo napsáno na co jej máme použít.. (na horší časy, na večeři, pro krásné odpoledne atd.. už si to nepamatuji.. ale daleko více potěšili takovéto dárky u kterých se člověk zasmál i když tam bylo méně peněz.. než ty že bylo v obálce vloženo 10 000 a dané blahopřání.. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
10.12.13 11:10

Ja myslim, že pokud na tom nejsi finačně jako sestra, 3000,– jsou uplne v pohode.
Nam obecne davali lidi 1000,– na osobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.12.13 11:17
@martina.se píše:
twl.. tak to musel být mazec to z toho pak dostat :lol:

Vsak k tomu dostali i majzlik s kladivkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.13 11:18
@Krkael píše:
Vsak k tomu dostali i majzlik s kladivkem :lol:
:lol: super nápad :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.12.13 11:19
@martina.se píše: :lol: super nápad :palec:

Dik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.12.13 11:24

My jsme koupili plyšového oslíka a peníze rozměnili na kovové. Nacpali jsme mu to do břicha a to pak zašili červenou nití a velké křížové stehy. Na krk jsme mu pověsili nůžky a cedulku Oslíku otřes se :) :) :) Mělo to úspěch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.13 11:24

U nás to bylo podobně. My se brali v době, kdy manželova sestra byla bezdětná a taky nám dala větší obnos peněz. Ona se pak vdávala v době, kdy jsem byla na rodičáku, opravujeme barák, platíme hypotéku a stejnou částku jsme jí dát nemohli. Dali jsme částku co jsme mohli a vtipně jsme ji zabalily, aby bylo vidět, že jsme si aspoň dali práci s dárkem, i když peněz bylo podstatně míň než jsme dostali od ní. Totéž je teď při narození malého, taky jí nemůžeme dát dar ve stejné hodnotě jako dala ona malému, ale budu se to snažit dohnat menšími dárky, které pro malého využije a my je finančně utáhneme.
Radši anonym, nemusí vědět všichni všechno.

• Citovat
  • Upravit
300
10.12.13 11:27

A ještě jsem si vzpomněla, že jsem kdysi dávno vzala doma láhev od špaget. Naležato vysypala pískem a barvama na sklo namalovala moře atd. no a penízky jsem poskládala do tvaru lodiček a izolepou přilepila. Bylo to dost pracné, ale papírové peníze se dají různě poskládat. Jen musí být člověk dost opatrný.
My jsme dostali peníze různě do ruliček zavěšené na fíkusu. Takže velká kytka a peníze na ní zároveň. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný