Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebovala bych poradit. Jdeme jednomu blízkému příbuznému na svatbu - nechtějí žádné dárky, nemají ani seznam, pouze kdo bude chtít, může libovolnou částkou přispět do kasičky. Jde o to, že bychom jim ale stejně rádi darovali něco na památku - rozhodně by to nemělo být nic do domácnosti, ani nic vtipného. Napadlo mě, zda jim nekoupit dohromady nějaký šperk - něco jako rozpůlené srdce apod. Oba dva šperky nosí. Napadá vás ještě nějaký jiný tip na „společný“ šperk nebo přívěsek? Myslíte si, že je to vhodné? Napadlo by vás ještě něco jiného? Za všechny příspěvky předem děkuji. ![]()
Ne, není to vhodné. Chtějí peníze, tak jim splňte přání
. Památeční věci je dle popisu asi moc nepotěší… i když šperk se prostě ztratí a vlastně je to docela běžné, to musí dárce pochopit… ![]()
Chlap by jako nosil někde pověšenou půlku srdce? ![]()
A myslím si to samé jako anonym (ano, je to velmi citlivá informace
) výše, není to vhodné, chtějí peníze, tak jim přispějte peníze, mají k tomu asi důvod ![]()
@Anonymní píše:
Ne, není to vhodné. Chtějí peníze, tak jim splňte přání. Památeční věci je dle popisu asi moc nepotěší… i když šperk se prostě ztratí a vlastně je to docela běžné, to musí dárce pochopit…
Ale my jim hotovost dáme taky, tohle měla být jen památka NAVÍC, protože jde o blízkou rodinu.
@radkka píše:
Chlap by jako nosil někde pověšenou půlku srdce?A myslím si to samé jako anonym (ano, je to velmi citlivá informace
) výše, není to vhodné, chtějí peníze, tak jim přispějte peníze, mají k tomu asi důvod
Jak už jsem psala, peníze dostanou, tohle má být NAVÍC, protože jde o blízkou rodinu. Ano, chlap by to nosil. Se svou minulou přítelkyní nosili oba na krku malé přívěsky, které k sobě pasovaly. On běžně nosí takové věci.
@Anonymní píše:píši jinam, omlouvám se, prosím o výmaz…
mám pár takových šikulek v okolí a dá to hodně práce odmítat, když zrovna mají volno a chtějí vyrobit něco do mého bytu… bohužel nemám místo na ukládání nevhodných darů (nákupů) a pořád se vymlouvat na nějaké nehody (jednou se na výšivku dá vylít kafe, ale podruhé už je to divný…).
@Anonymní píše:
mám pár takových šikulek v okolí a dá to hodně práce odmítat, když zrovna mají volno a chtějí vyrobit něco do mého bytu… bohužel nemám místo na ukládání nevhodných darů (nákupů) a pořád se vymlouvat na nějaké nehody (jednou se na výšivku dá vylít kafe, ale podruhé už je to divný…).
Hm, tak myslím, že s uskladněním šperku by asi takový problém nebyl. Je to divná doba, už se ani nesmí dát maličkost na památku. My jim peníze, které chtějí dáme, jen jsme chtěli nějakou pozornost navíc, ne krám do bytu. ![]()
@Anonymní píše: - - -
píši jinam, omlouvám se, prosím o výmaz…
Aha ![]()
@Adrasteia píše:
Jak už jsem psala, peníze dostanou, tohle má být NAVÍC, protože jde o blízkou rodinu. Ano, chlap by to nosil. Se svou minulou přítelkyní nosili oba na krku malé přívěsky, které k sobě pasovaly. On běžně nosí takové věci.
To jsi psala až potom.
V takovém případě proč ne
ty je znáš a víš, jestli jim to udělá radost, pokud se jim takové věci líbí, tak ano. U nás by to skončilo někde hluboko v šuplíku.
Já bych to nedala. Jasně řekli co chtějí tak proč vymýšlet zase nějaké zlepšováky? Přesně tohle bytostně nesnáším, jasně řeknu jak si co představuju a ostatní začnou vymýšlet proč to udělat jinak ![]()
@radkka Nemáš ještě nějaký jiný nápad? Peníze dostanou, ale myslím, že by je nějaká pozornost navíc fakt potěšila, na to je známe dost dobře. Jenže nemám žádný další nápad, když to nemá být nějaký krám, co se jen bude válet…
@terien píše:
Já bych to nedala. Jasně řekli co chtějí tak proč vymýšlet zase nějaké zlepšováky? Přesně tohle bytostně nesnáším, jasně řeknu jak si co představuju a ostatní začnou vymýšlet proč to udělat jinak
Ale my to neuděláme JINAK. Peníze dostanou. Chtěli jsem je jen potěšit nějakou malou památkou. Fakt mě šokuje, jak negativně jsou někteří lidé schopni brát něco, čím jim ten druhý chtěl udělat radost.
![]()
@Adrasteia píše:
@radkka Nemáš ještě nějaký jiný nápad? Peníze dostanou, ale myslím, že by je nějaká pozornost navíc fakt potěšila, na to je známe dost dobře. Jenže nemám žádný další nápad, když to nemá být nějaký krám, co se jen bude válet…
Pokud bych za každou cenu musela dát něco navíc, vybrala bych třeba víkendový pobyt. Seženou se i za velice rozumnou cenu.
@Adrasteia píše:
Myslím, že pokud jim chcete dát něco navíc, tak by to mělo mít nějaký vztah k jejich osobám, něco, co mají rádi, co se jim líbí, třeba i něco, co by chtěli a nikdy si to nekoupili/nezažili. To nevymyslí nikdo cizí, zkusila bych vymyslet něco, co je spojuje a myslím, že by to mohla být i „blbost“ za pár korun, ale mělo by to pro ně cenu zlata ![]()
@Adrasteia píše:
Ale my to neuděláme JINAK. Peníze dostanou. Chtěli jsem je jen potěšit nějakou malou památkou. Fakt mě šokuje, jak negativně jsou někteří lidé schopni brát něco, čím jim ten druhý chtěl udělat radost.![]()
Víš co to není tak že bych to brala negativně, ale většinou to stojí čas, peníze a úsilí a když se mi to navíc nelíbí a je to něco navíc, o co jsem ani nestála tak je mi to líto. Člověk nechce ostatní zklamat, tak se usmívá, děkuje a ostatní nabudou dojmu jak to byl výborný nápad a příště je to tu zas. Řekli peníze, tak peníze a nesnažila se bych se to vylepšovat.