Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dceru už pár měsíců svědí hlava. Pořád si ji drbe. Měla šampon alverde, teď má balea naturals.
Vrátit se na dětské šampony? Jsou to přírodní, kontroluji složení. Nebo něco na vlasovou pokožku?
Co se poradit v lékárně nebo zajít na kožní či k pediatrovi..? u toho bych začala.., má lupy?
@Zwetta píše: Více
Nemá nic viditelného… ani lupa, ani červené.
Pořídila bych šampon ultra sensitive, buď od Baley nebo Alverde, Alterra… A něco na obnovu kožní baréry vlasové pokožky. Já používám takové mléko od Alverde, dnes jsem na IG viděla, že paní doporučuje sérum Balea ultra med se solí z Mrtvého moře, šampon Alverde ultra sensitiv, dá se použít i nějaký toner na pokožku (konkrétně tam paní doporučovala třeba od Baley, Beauty expert hydration toner).
Mně se zase začaly dělat lupy, jediný šampon, po kterém se nedělají je Alverde proti lupům, z jiných Alverde nebo jiných se zase začnou dělat.
Taky může mít přemnoženou kvasinku, na to pomáhají šampony s pyrocton olamine (tuším, že nějaký Alterra proti lupům to má). A pak nechodit spát s mokrými vlasy a případně fénovat po mytí, ale ne moc horkým vzduchem.
@stinga píše: Více
nee to jsem koukala a pořád koukám.. táhne se to dýl
@AnastazieB píše: Více
to zkusíme nějaký ten sensitive šampon.
Já našla toto dneska:
https://www.dm.cz/…haut-balance
a to jít spaní s mokrou hlavou…no to je taky pravda..chodí spát s mokrou hlavou no.
@KKK85 píše: Více
probíhá synchronizované škrabání hlav uživatelek emimina ![]()
Myslím, že jsi našla příčinu. Ať nechodí spát s mokrou hlavou. Ta pokožka se zapaří a hrozí mykóza…
Nase dcera 14 let to same, ale posledni pulrok uz ma klid. Nemela lupy, jen ta hlava strasne svedila a drbala se hrozne casto, pak myvala i strupy atd. a kolecko vecnyho hojeni a zase strhavani. Ted je cista a hlava nesvedi. Pomohl ji sampon z lekarny od La Roche Posay. Nam ho doporucila lekarnice a fakt je skvelej.
Obě dcery jak jdou do puberty, tak trpí různě na svědění hlavy, někdy i lupy. Musíme opatrně na šampony. Zatím nejvíc sedly šampony od Weledy.
Jinak i zkontroluj, zda si ty vlasy dobře oplachuje. U našich jsem kolikrát zjistila, že vylezou ze sprchy a vlasy jim pořád pění
V nejhorší fázi, kdy se i dělaly lupy, jsem koupila Nizoral. Mamka mi ho taky v pubertě kupovala, taky jsem měla problém s pokožkou a vždycky zabral. Tak třeba mrkni i na ten
@LadyTommy píše: Více
na weledu jsem taky koukala že zkusíme.
Včera jsem ji řekla že ji to budu oplachovat já. Ještě fakt že šla s mokrou hlavou spát. Budeme fénovat.