Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anduli nejsi „vysušená“? já když se vykoupu a jsem lenoch jít si namazat břuch, tak mě to taky pěkně svědí!!! Namažu a je klid…možná máš jen vysušenou kůži. O nějaké souvislosti se závažnějším problémem nevím. třeba někdo bude vědět víc…
Ahojky,vysušená nejsem nezdá se mi.Četla jsem že se může jednat i o problémy s játry,tak nevím,mám s toho docela strach-no to je ono když já si něco přečtu,o mimi se bojím je vymodlené
Na kontrolu jdu až ve středu,tak jestli to vydrží? ![]()
Andulinečko, ano, může jít o problém s játry, rozhodně se o tom doktorce zmiň, ale myslím, že to bude v pořádku. Mě to taky zlobilo kolem 33tt, tak mi vzali krev a i když krevní obraz nebyl dokonaléj, tak játra byli v pořádku a nic se nedělo. Kdyby to ale bylo játrama, svěděli by tě hlavně dlaně prý… Neboj, bude to jistě v pořádku ![]()
ahojky, taky to může být od jater (zvýšené jaterní testy), řekni to gynekologovi.
Já jsem to měla také a byla to opravdu játra. Ale nic hroznéhom, hlídali mi jaterní testy, držela jsem dietu a Klárka usoudila, že narodí v 38. týdnu.
Halka
Vzpoměla jsem si, že mi kamarádka tůhle vyprávěla, jak jí svědily dlaně…ale hrozně.TeĎ jsem jí volala ať mi to poví znova a jak už tady stihly holky napsat, tak to bylo fakt kvůli játrům. Ale povídala jen o příšernym svědění dlaní… Zkusila bych zavolat dr…sakra ona je sobota…tak hned v pondělí, asi si tě pozve a udělá testy. Té mojí kamarádce prej museli vyvolat porod předčasně…pač to měla prej hodně špatný a bylo ohrožený mimi. Nechci tě strašit (teda trošku chci, abys to nepodcenila
). Hodně štěstííí!!!
A napiš pak, jak jsi dopadla ![]()
Dlaně mě nesvědí,jen semtam trošku některá místa na těle.Zkusím vydržet do středy jak jdu do poradny,miminko bylo tedˇ 6.10. v pořádku tak si myslím že to snad vydržíme do středy 13.10.Můj doktor je tam až ve středu,jiný den tam nebývá,střídají se.To je právě blbý,musím pokaždý když mám nějakej problém všechno od začátku vyprávět jinýmu doktorovi.Zase mě to nesvědí celý den a strašně moc,že bych se škrabala úplně do krve,tak snad to bude vše o.k.Na pohotovost volat nechci,stejně by mi asi tedˇ nic neřekly a testy by dělaly až v pondělí,tak do tý středy to už vydržíme.
![]()
Mě svědilo celé tělo v těhotenství s Pepi - dle lékařů to bylo špatnou funkcí jater - ale já to měla až ve 42 tt - a jen asi pět dní - byla jsem rozhodnutá dojít na monitor s taškou, že už domů nepůjdu a že mi porod prostě vyvolají…
Porodila jsem nakonec samovolně o několik hodin dřív
Krev mi na testy brali dva dny po porodu a stále byly zvýšené, upravilo se to v šestinedělí.
Raději zajdi k lékaři a nech si odebrat krev…
L.
Tak já to tak měla snad od 35.týdne, prý je to tím, jak mimčo čurá do plodovky a přes Tvou kůži se tělo čistí, tedy, nevím, jak přesně to popsat, ale prostě odbouráváš víc škodlivin z těla - má to souvislost s játry, pokud nemáš špatné jaterní testy, tak je to úplně v poho.
Andulinečka píše:
Dlaně mě nesvědí,jen semtam trošku některá místa na těle.Zkusím vydržet do středy jak jdu do poradny,miminko bylo tedˇ 6.10. v pořádku tak si myslím že to snad vydržíme do středy 13.10.Můj doktor je tam až ve středu,jiný den tam nebývá,střídají se.To je právě blbý,musím pokaždý když mám nějakej problém všechno od začátku vyprávět jinýmu doktorovi.Zase mě to nesvědí celý den a strašně moc,že bych se škrabala úplně do krve,tak snad to bude vše o.k.Na pohotovost volat nechci,stejně by mi asi tedˇ nic neřekly a testy by dělaly až v pondělí,tak do tý středy to už vydržíme.![]()
Jo a mě vždycky svědilo celý tělo večer, seděla jsem u telky a škrabala se
))
taky se škrabu hlavně až večer
Nemůže jít třeba o alergickou reakci na ty léky co beru tedˇ 5.dní ten dopegyt na zvýšený tlak?Aby se nestalo něco miminku?Nebo by musela ta reakce být hodně,že bych se škrabala prostě pořád a né tak jak tedˇ?
ahojky no koukam , ze nejsem sama a ja si uz zacinala rikat , ze jsem nejaka divna , protoze v rvnim tehu jsem toto nezazila ted me svedi dlane a ruce a taky brisko celkem dost
no jak jsem byla pred tremi tydny na vysledky z odberu tak mi bylo jen receno , ze mam malo zeleza a dostala jsem nejake tabletky ani nevim jak se jmenuji
a mazat se mazu poctive ![]()
Mě svědily hrozně ruce, nárty na nohou a břicho, dr jsem to řekla ve středu, kdy mi vzali krev, měla jsem zýšené jaterní testy, a v pátek mi porod vyvolávali. (38+4). Po porodu se mi testy upravily, jen jsem držela dietu, prášky jsem už nemusela.
Jmenuje se to těhotenská cholestáza. Nepodceňuj to. ![]()
Holky děkuji za příspěvky.Nebudu to radši podcenˇovat.Dneska ráno jsem se probudila a zase jsem se škrabala a semtam i přes den na různých místech ale né moc.Tak jsem pro jistotu volala na pohotovost a ptala jsem se na to doktora.Řekla jsem mu,že beru od středy léky na tlak a ten,že je dobrý ale že mě začala svědit kůže,tak mi řekl atˇ si ten prášek večer už neberu,že neví jestli to může být tím,může i nemusí ale že mám přijet v pondělí na jaterní testy.Do poradny mám jít až ve středu ale řekl mi atˇ přijedu zítra.Chodím na ambulanci do nemocnice každou středu,to je tam můj doktor a zítra tam bude někdo jiný a ten byl na mě minule takovej jakoby nepříjemnej,cítila jsem to z něho,zdál se mi takovej,že snad otravuji a zítra tam zase bude,tak to nějak přežijeme.Asi by to do středy nepočkalo a miminko je nejdůležitější.No a ve středu to potom řeknu všechno svému doktorvi a ten už se rozhodne co dál.Snad bude vše v pořádku
Mějte se a držte palečky,pak se ozvu jak jsme dopadly. ![]()
Ahojte,máte některá něco podobného?Jsem ve 33.tt a už tak 4.dny mě svědí kůže po celém těle ale není to celý den,jen občas večer.Beru prášky na vyšší tlak ale nevím jestli to může být tím.Někdy když se škrabu tak mám i pupínky.Nevíte co by to mohlo být?