Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
posledních pár dní mám takové nepřijemné svědění v oblasti genitálií…mám trochu zarudlé malé st. pysky a na velkých je takový jako rudý prstenec (jakoby to ohraničuje velké st. pysky a dál to nejde). Neměla jste některá něco podobného? V sobotu jsem si koupila Canesten combi pack, tabletu jsem ten večer zavedla..no, uvnitř to pálit a svědět přestalo. Krém mažu denně 2-3× dle návodu a sice to tolik už nesvědí, ale pořád to není ono.
@Adeelka27 mě vždy pomohlo krém fungicidin a čípky Clotrimazol - 2× za den čípek (nepoužívat voňavé vložky) nejlépe vata
+ mazat silnou vrstvu krému. Nemýt se mýdlem - jen oplachovat vodou. Mazat se musí i přítel - ve všech záhybech
.
Spodní prádlo, ručníky, ložní prádlo při praní přidat ocet a nedávat aviváž. Může to způsobovat i umělotina v kalhotách - lepší je bavlna no
. Držím palce - kdyby to nepomáhala, jdi raději na gyndu
A ten sekret je nasládlý nebo trochu do kysela, vidíš tam něco. Je to souvislá plocha nebo male červené tečky bílý povlak případně jako rudé nitky pod kůží.
Já bych začla na gyndu… jsem měla kvasinky v těhotenství několikrát a zaváděla jsem nějáký čípky a po nich to přešlo celkem rychle… první bylo candibene myslím, ale to se pak vrátilo…
@MartinKa36 výtok je čirý bez zápachu… a zarudlé to je plošně, ne tečky…
ještě mě napadlo, jestli to není alergie na latex…
@Adeelka27 píše:
@MartinKa36 výtok je čirý bez zápachu… a zarudlé to je plošně, ne tečky…
ještě mě napadlo, jestli to není alergie na latex…
nebo na sperma…
PS pokud ej to latex tak si kupte sprcky bez latexu z polyisophrene, nebo pokud jses bio matka tak si kupte v masně kozí střívka a dělejde si z nich bio sprcky jako ve středověku.
Ahoj, mám dole nějaké problémy… Začalo to trhlinkou u pochvy, zřejmě se stalo při sexu, pár dní jsem to neřešila a když se to začalo zhoršovat, tak jsem šla na gyndu (potvrzena trhlinka a že se to tak za týden zhojí samo). Oplachuji to rosalginem a mažu dubovou kůrou. Jenže po návštěvě gyndy jsem měla zažívací problémy (ta trhlinka bolela při tlačení, takže jsem byla na velké po několika dnech), měla jsem krev na papíře a konečník mě od té doby tak nějak pálí a svědí, a mám to kolem červené. Svědí mě i pochva a přijde mi taky trochu zarudlá. Tak teď nevím co to jako je a co s tím. Myslíte že kvasinky? Toho by si na gyndě nevšimla? Jsem objednaná zas na příští týden. Můžu s tím dělat něco do té doby?