Svědění těla, játra?

Anonymní
12.2.24 23:52

Svědění těla,kde, játra?

Ahoj, možná někdo poradí, zatím jsem s tím nikde nebyla, čekám. Nejsem těhotná a ani nedělám a nejím nic, co předtím ne. Zhruba před týdnem, jsem se poškrábala na rameni, druhej den už častěji, následně jsem viděla mikro pupínky…je to kousavý až svědivý, nejvíc ramena, břicho, hrudník a stehna, občas na ruce viz foto. Vetsinou tam vidím malý mikro pupínek co způsobuje svědění. Muze to být například od jater? Šlapky a dlaně mě nesvědi. Prikladam foto.Doma nikdo nic nemá podobnýho.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16156
13.2.24 00:40

A proč si myslíš, že by to mohlo způsobovat zrovna jaterní onemocnění? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30968
13.2.24 00:43

Hmm nemáš to způsobené spíš psychikou? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16156
13.2.24 01:09
@Lorre píše:
Hmm nemáš to způsobené spíš psychikou? ;)

Může být… ale to by neměla až takový kožní projev. :think: Špatná psychika se projevuje spíše jinými somatickými obtížemi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.2.24 05:44

Může to být alergie. Když jsem byla těhotná se starším synem měla jsem po dobu těhotenství alergii na čistící prostředky. Po porodu zase zmizela. Neříkám, že to musí být ono, ale můžete to přidat k možnostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
13.2.24 06:07
@Anonymní píše:
Ahoj, možná někdo poradí, zatím jsem s tím nikde nebyla, čekám. Nejsem těhotná a ani nedělám a nejím nic, co předtím ne. Zhruba před týdnem, jsem se poškrábala na rameni, druhej den už častěji, následně jsem viděla mikro pupínky…je to kousavý až svědivý, nejvíc ramena, břicho, hrudník a stehna, občas na ruce viz foto. Vetsinou tam vidím malý mikro pupínek co způsobuje svědění. Muze to být například od jater? Šlapky a dlaně mě nesvědi. Prikladam foto.Doma nikdo nic nemá podobnýho.

Zimní atopák.
Až zas začneš chodit na sluníčko, zmizí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
13.2.24 08:08

Nemůže to být svrab?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.24 20:03

Mám pocit že se zhoršuje k večeru, začne někde svědit a jsou tam ty minipupínky…stehna, ruce břicho, někdy kolem kolen… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.24 20:05

Tohle je na ruce předlokti

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.24 20:06
@sirikit píše:
Zimní atopák.
Až zas začneš chodit na sluníčko, zmizí to.

Víš to jistě?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.24 20:06
@stinga píše:
Nemůže to být svrab?

Nikdo doma jinej nic nemá…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.24 20:08

Ještě jedno lepší foto

• Citovat
  • Upravit
75851
13.2.24 21:32
@Anonymní píše:
Víš to jistě?

Tak jistě to můžu takhle na dálku vědět těžko.
Jestli chceš přesnější diagnózu, zaběhni si na kožní.
Ale já přes léto o atopickém ekzému vůbec nevím, vlastně jsem až asi do 40 vůbec nevěděla, že jsem atopik.
Upozornila mě na to při jiné příležitosti právě kožní.
Ale jak přijde zima, a obzvlášť, když už se takhle vleče, vyhází se mi právě tyhle svědivé pupínky. :pocitac:
Nejvíc na holeních a na břiše. :zed: :zed:
Na svědění mi prodali v lékárně nějaký Uriah, nebo něco tak…, konzistenci to má jak tekutý pudr a docela to pomáhá, ale ještě lip zabral Levocetrizin tabletky, jedna denně a no problem.
Je to antialergikum, mírní projevy podráždění, bez receptu.
Zkus a pak napiš, jestli to zabralo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
13.2.24 21:54
@Anonymní píše:
Mám pocit že se zhoršuje k večeru, začne někde svědit a jsou tam ty minipupínky…stehna, ruce břicho, někdy kolem kolen… :nevim:

Mně to přijde jako svrab. Vidím tam pupínky vedle sebe, to je typické, i to večerní svědění odpovídá. Je tam nějaká inkubačka, takže ostatní to teprve chytit můžou. Nespala jsi tak 2 týdny před někde v hotelu, nemocnici…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.24 17:43
@Salome123 píše:
Mně to přijde jako svrab. Vidím tam pupínky vedle sebe, to je typické, i to večerní svědění odpovídá. Je tam nějaká inkubačka, takže ostatní to teprve chytit můžou. Nespala jsi tak 2 týdny před někde v hotelu, nemocnici…?

Ale u svrabu ty pupínky nemizí nebo? Mě se objeví a zmizí a udělá jinde…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex