Chondromalácie patela

12.2.24 20:27

Chondromalácie patela

Chondromalácie pately je onemocnění chrupavky čéšky, kdy dochází k postupné degeneraci (změknutí, rozvláknění) chrupavky

Dobrý den, mám toto onemocnění. Cca před dvěmi lety jsem byla na operaci s kolenem. Cca rok po operaci jsem byla bez bolesti a teď se bolesti vrátili koleno mě bolí ať chodím nebo ležím. Co mi mírní bolest tak je stahovaci ortéza. Chodím i na injekce s výživou do kolena, ty my opravdu pomáhaly. Ale teď už nic moc

Máte někdo podobné zkušenosti po takové době po operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
250
13.2.24 13:08
@Kristýna0011 píše:
Chondromalácie pately je onemocnění chrupavky čéšky, kdy dochází k postupné degeneraci (změknutí, rozvláknění) chrupavky

Dobrý den, mám toto onemocnění. Cca před dvěmi lety jsem byla na operaci s kolenem. Cca rok po operaci jsem byla bez bolesti a teď se bolesti vrátili koleno mě bolí ať chodím nebo ležím. Co mi mírní bolest tak je stahovaci ortéza. Chodím i na injekce s výživou do kolena, ty my opravdu pomáhaly. Ale teď už nic moc

Máte někdo podobné zkušenosti po takové době po operaci?

Nemám koleno operované, ale bolesti a stejnou diagnozu od 24let. Plus jeste mírnou dysplazii čéšky.. takže mě čeká předčasná artroza. Jsou lepší období, jsou horší období. Ortoped mi píše dvakrát za rok Piascledine.. maličko to možná pomáhá, možná spíš jako placebo, ale určitě to neuškodí. Užívám taky kvalitní kolagen, calcium a vit D. jo, a mám doma na velké bolesti elektrickou hřející ortézu. To je skvělý…

Jinak se snažím hýbat i přes bolest, co to jde, aspoň trochu, fyzioterapie a cvičení na kolenní klouby (ač to taky flákám víc, než bych měla), plus mazat koňským balzámem, kostivalem atd.

Poslední dobou mi to přijde lepší - čtvrtým měsícem užívám Alavis Tripple Blend a Wobenzym Join Health.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí