Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat, jak je to před neštovicemi, máme relativní možnost být asi týden infikovaní - dcera 3 roky, syn rok. Malou teď v noci hrozně svědilo celé tělo, na zadečku, nohách a bříšku má takové malinkaté pupínky, nezdá se mi, že by byli něčím nalité, tak nevím jestli by to neštovice mohly být. Zároveň se ale bojím poslat jí do školky, aby tam zbytečně nepřinesla infekci. Děkuji za rady.
@BarboraB6 tohle je asi hodně indivindy - kluk neměl jediný příznak, dokud se neobjevily klasické puchýřky
Pokud má holka pupínky - spíš bych ji vzala k dr než do školky - jestli fakt neštovice má, ať je neroznese. Ale inkubační doba je 14-21 dní, po týdnu by se asi ještě neobjevily ![]()
Když právě nevim jestli doktorka už něco uvidí, hodně si jich stihla za noc poškrábat, takže to má spíš jako tečky vedle sebe. No ze školky jí radši omluvím, za volám doktorce a uvidím jak se to vyvine.
@BarboraB6 pak leda počkat - pokud nemusíš do práce, nech ji doma ![]()
U nás neštovice začali asi dvěma pupínkama, které nalité také nebyly hned. Trvalo to asi dva dny, než jsem si byla jistá, že to neštovice jsou. Byl to nejdřív takový vystouplý načervenalý pupínek, nenalitý.
Prosím o názor, zda to mohou být neštovice (3 týdenní miminko). Jde o několik pupínků na hrudníku a jeden nad rtem a bradě. Vypadá to jako malinké beďary. Děkuji za odpovědi.
Můžou ale taky cokoliv jiného. Nebyla jste s mimčem u někoho kdo je tet má.
@Anonymní píše:
@PepiKo Aha, tak to vůbec neznám, jdu si to vygooglit.
V tomhle věku se mi obě děti osypaly jak puberťáci. Je to hormonálních a odezní to postupně samo. Někdo doporučuje potírat černým čajem, ale na moje děti to nefungovalo. Hlavně nemačkat.
@Anonymní píše:
@Amaneza Právěže anoMěl je syn.
@PepiKo Vypadá to skutečně jako akné. Tak nevím.
Uvidíte jestli se víc osype a nebude mít teploty. Je možné že je to opravdu něco jiného. Syn měj 3 pupínky myslela jsem že ho něco postipalo. Druhý den byl osypany víc a ty původní se zvetsily. Uvidíte co s toho bude.
Podle mě spíš taky novorozenecke akné, nestovice mi přišly takové… Víc jakoby malíře vodou…a ne můžete své dr poslat foto? Někdo má tyto služby… Zkuste ji brknout