Rýma u 7měsíčního kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
21.4.14 19:13

Rýma u 7m kojence

Ahoj všem,
moje 7m dcerka má lehkou rýmu, můžu nějak pomoct doma a zahnat to nebo jít rovnou k doktorce?
Dverka je jinak veselá, hraje si, je spokojená, není vidět, že by jí nebylo dobře. Teplotu nemá. Jen jí teče z nosu.
Co používáte vy?
MOžná vám to přijde jako hloupý dotaz, ale je to moje první mimčo a nechci hned letět k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
846
21.4.14 19:21

K doktorce nechoď, ještě tam pochytá další bacily. Kapej Vincentku, mořskou vodu…, v postýlce zvýšená poloha, chladnější vlhký vzduch. Kdybych měla chodit s rýmou k dr, byla bych tam pořád ( první rýma asi ve 3 týdnech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
21.4.14 19:24

@marcelap2 Nemám moc praktickou zkušenost, ale doktorka říkala, že na vodovou bezbarvou rýmu kapat mořskou vodu (nebo tu vincentku), dle potřeby odsávat (klidně co hodinu), zvýšenou polohu, klidně chodit přiměřeně ven. Pokud by byla rýma zelená/žkutá, tak se jít ukázat k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21487
21.4.14 19:35

Ještě doplním. Pořid si odsavacku na vysavač. Je to úžasný vynález!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
21.4.14 19:51

My budeme mít sice 10 měsíců ale to je jedno… měla rýmu před týdnem a nedělala jsem nic…jak ji to teklo tak jsem stejně nic neodsála a tedka jak je to husté tak to vypčiká :nevim: více jsem větrala a jinak chodila normálně ven…když byla menší tak jsem vyvyšovala postýlku ale ted ani to ne… ty děti se z toho vylížou…nevím když má rýmu a častěji kojím tak je to za 3 dny skoro pryč…

• Citovat
  • Upravit
791
21.4.14 19:57

Syn má teď taky 7 měsíců a lehčí rýmu. Stříkám mořskou vodu a 2× denně odsávám. Synovi to ale dráždí krk, takže mu dávám i Mucosolvan. K doktorce s rýmou nechodíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
21.4.14 20:03

Dcerka má rýmu podruhé, má 5 měsíců. Chytá od staršího syna, který to tahá ze školky. Při rýmě odsávám vysavačem, pozor na výkon, jen tak zlehka, ne naplno. Aby to táhlo a vytáhlo soplík. Bohužel to nesnáší, ale je to nutné. Jinak nesnáší i kapání do nosu, takže pokud usne, kapu v tvrdším spánku Nasivin pro novorozence a kojence. Nlekej se zelené rýmy po ránu, je to nahromaděné. Kdyžtak se domluvit s dr. a netahat tam malou, jen skočit pro recept na Pamykon. Měli jsme ho taky při první rýmě. Vincentka je výborná, ale jelikož je to u nás jako trápení u jatek, kapu vyjímečně. Jo, a může víc blinkat nebo mít průjem, polykají hleníky a dráždí to žaludek nebo prohání to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
21.4.14 20:05

To je to počasí, chvílu zima, pak teplo, taky nevím, jak malou oblékat. Spotí se a je to. Ale s rýmou se může ven, pokud nejsou teploty, je to i prospěšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
21.4.14 20:24

Pridam svou radu.Mam 6 mes syna, a 3,5 letou devcicu.Vzdy,kdyz mela ci syn ma rymu, tak odsaji mliko materske, prepodkladam, ze kojis, tak muzes odsat, kdyz otazka byla…kojenec, a timto mlickem zakapej do nosanku trochu, staci po 1-2 kapky. a bude po ryme. Poradila to mi kdysi nase pediatr a funguje. jasne, ze pred tim odsat nosanek, mame na vysavac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.4.14 20:18

Všem moc díky, malá má takovou tu tekutou rýmu, trošku jí teče z nosíku (ale je to spíš vodnaté, průhledné). Odsávačku máme na vysavač, ale mám trošku strach ji použít:)
Jinak jak píše toooja ohledně mateřského mlíka, souhlasím s tím, že s tím toho jde dost vyléčit. Malá měla také jednu dobu trochu ucpaný slzný kanálek, teklo ji z očička. Po dvou dnech kapání mateřského mléka do koutku má oko zase v pořádku. A potírám tím i lehký ekzém a vyrážku co má pod krkem.

Zkusíme pro začátek tu Vincentku nebo mořskou vodu a snad to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí