Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jak dlouho jste kapali Pamykon na rýmu. Asi jsem to u doktorky přeslechla, jestli kapat celých 7 dní nebo dokud rýma neodezní
Díky za odpovědi ![]()
@Laknelka nam rikala max tyden, myslim ze je to i v prib. letaclu.:) ale uz po 3 dnech jsem poznala u syna ulevu
My jsme kapali těch 7 dní, pak jsme šli na kontrolu. Prcek byl v pořádku tak jsme přestali ![]()
@Laknelka - tyden, myslim ze ty kapky se ani nemají dele po naredeni používat.
No to mi právě říkala, že se musí vyhodit po 7 dnech. Ale rýma mu po 3 dnech úplně zmizela, kapeme už 5 dní, tak jestli to není zbytečné kapat další 2 dny
Po tydnu už se kapky nepoužívají, ja bych teda kapala až do konce, my kapem vždy celých 7 dní
Stačí ty tři dny. Dokonce mi loni dr. říkala, že podle nějakých nových studií (jim říkali na konferenci ORL) by se dýl než 3-4 dny používat neměly, že už je to víc ke škodě, protože se tvoří lehce rezistence a příště by už nemusely fungovat.
@PetiteFillette píše:
Stačí ty tři dny. Dokonce mi loni dr. říkala, že podle nějakých nových studií (jim říkali na konferenci ORL) by se dýl než 3-4 dny používat neměly, že už je to víc ke škodě, protože se tvoří lehce rezistence a příště by už nemusely fungovat.
Zvlastni, jsi si jista, ze to rikala opravdu takto? Smysl by to davalo spis obracene.
My je meli jednou na rymu, to jsme je meli na tyden a ted jsme je dostali nedavno na ucho, po pichani, a kdyz jsme sli za 5 dnu na kontrolu, tak nam rekla, ze muzeme vysadit. Takze si myslim, ze tech 7 dni neni podminka. Jen, ze by se dele jak 7 dni nemely uzivat.
@suvik Jsem si jistá. Dokonce dneska jsem u ní byla s malým, že má žlutou rýmu a nechtěla mi je napsat, že je šetří až na ty opravdu velké husté zelené rýmy, že se to s tím Pamyconem nesmí přehánět (měl ho naposledy před 3/4 rokem).
Ahoj mladší dostal dnes pamykon mám ho Karpat i v noci nebo stačí pres den. Dřív jsem ho kapala i v noci ale když jsem ho dostala já na rýmu tak říkali lékárnické ze stačí jen pres den. Děkuji za odpověď.
My měli 3-5× denně dle potřeby a já teda kapala přes den a naposledy večer před usnutím po kojení ![]()