Svědivé pupínky na rukou

14.4.23 20:17

Svedive pupínky na rukou

Ahojte, udělaly se mi pupínky na rukou, přesněji na dlani. Jsou jak kdyby pod kůží a hrozně svědí. Nic z toho neteče, nejsou vodové, jen to hrozně svědí a mám pocit, že se to rozlézá, mám to už i na konci malíčku. Nevíte, co by to mohlo být? Teplotu nemám a mám to pouze na jedné ruce a to levé.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26872
14.4.23 20:46

Hodne se ted pise, ze se mezi lidmi siri svrab. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
14.4.23 20:50

@Katkakatka961 svrab se mi to nezdá,
kontaktní dermatitida? prostě něco jako alergie? divné je, že to máš jen na jedné ruce - jsi levačka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.23 20:51

@cecetka jo to vím, ale na svrab mi to nepřijde, hlavně to mám fakt jen na dlani a trochu na malíčku, nemám horečky nic, svědí to jen občas, ale když už tak hodně 😅. Doma nikdo nic nemá, nestezuji si a hygienu dodržuju, tak snad to svrab nebude, v pondělí zajdu k doktorce, ale chtěla jsem se zeptat i tady😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.23 20:52

@stinga právě, že levačka nejsem.. Proto mi to nejde do hlavy, v práci nosím rukavici, protože dělám s potravinami, ale to všechno na pravé ruce, i houbičku s přípravky třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.23 20:52

@stinga právě, že levačka nejsem.. Proto mi to nejde do hlavy, v práci nosím rukavici, protože dělám s potravinami, ale to všechno na pravé ruce, i houbičku s přípravky třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 20:54

Svrab mame ted v nemocnici, chytly jsme to vsechny, i pres ochranne pomucky. Hruza, svedilo to jak cert. Doma jsem musela vse vyprat na 60 a preventivne prelecit celou rodinu.

• Citovat
  • Upravit
76939
14.4.23 20:56
@Katkakatka961 píše:
@stinga právě, že levačka nejsem.. Proto mi to nejde do hlavy, v práci nosím rukavici, protože dělám s potravinami, ale to všechno na pravé ruce, i houbičku s přípravky třeba

aha to je divné, moje mamka měla puchýře na dlaních, když začala brát léky proti cholesterolu, ale to asi u tebe nebude?
pak právě musela umývat nádobí v rukavicích, protože jí to hrozně zhoršoval styk s jarem, a všemi čistidly, a na kožním na to dostala nějakou mastičku na předpis
ale měla to na obou dlaních, na pravé víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
14.4.23 21:24
@Katkakatka961 píše:
Ahojte, udělaly se mi pupínky na rukou, přesněji na dlani. Jsou jak kdyby pod kůží a hrozně svědí. Nic z toho neteče, nejsou vodové, jen to hrozně svědí a mám pocit, že se to rozlézá, mám to už i na konci malíčku. Nevíte, co by to mohlo být? Teplotu nemám a mám to pouze na jedné ruce a to levé.
Děkuji

podobne vypadalo, kdyz jsem mela detskou nemoc ruce-nohy-usta, chytla jsem to jako prvni z rodiny, prvne to bylo na rukach

Příspěvek upraven 14.04.23 v 21:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.23 21:26

@stinga nebe, nebude, taky mě ale zaráží, že to je jen na jedné ruce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.11.23 22:49

Dobrý den, mám teď stejný problém… jak vám to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.23 07:59

@Nikol841 pěkný den, nikde jsem s tím nebyla, nakonec to samo zmizelo🤷‍♀️akorát jsem to promazavala excipialem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.1.24 11:21

@Katkakatka961 Dobrý den, řeším teď stejný problém. Mohu se zeptat za jak dlouho zmizelo? Už to mám cca 2 týdny a dr si nevěděla rady 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.24 13:14

@Ver8771 pěkný den, během 3 týdnu to bylo pryč a nevrátilo se mi to. Pokud si dr nevěděla rady tak buď k nějaké dobré kožní nebo třeba na alergologii udělat nějaké testy na alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.1.24 13:11

@Katkakatka961 Děkuji moc za odpověď 😊, mám to v plánu. Hned v pondělí volám na kožní 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek