Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chci vás poprosit o názor. Kožní mi diagnostikoval růžovku a předepsal mast Soolantra. Po první aplikaci šílené zhoršení obličeje, samý pupínek, obličej celý v ohni a šíleně svědění, že mi nejde ani spát. Nevím jestli se mi tak zhoršila růžovka nebo jestli mám alergickou reakci na tu mast. Pro přiblížení přikládám fotky před a po.
Budu ráda za každý názor nebo radu co s tím. 🙏 🌹
A na co jsi to dostala? Ja na te prvni fotce nic nevidim.. pak to vypada spis na alergickou reakci na mast ![]()
@Kolarkaa Na růžovku, je tam vidět pár pupínků. Ale teď je to teda mazec, nevím co dělat 🙁
@Marta246 no tipla bych reakci na mast. Vzala bych naka antihistaminika a mast vysadila
@Kolarkaa Vzala jsem Zyrtec a lehce natřela kortikoidovou mastí. Jen doufám, že je to alergická reakce a ne tak rozšířená růžovka. Děkuji 🌹
@Marta246 jak jste dopadla? Mám soolantru 5dni a vypadam přesně jako vy. Taková Krupička/kopřivka. Někde jsem cetla ze se má vydržet ale nevím nevím
Byla to alergická reakce, dostala sem od kožní kortikoidy, které sem mazala 3 dny asi a pak sem dávala pleť dohromady snad 4 měsíce.