Alergie na agamu

343
8.4.23 21:38

Alergie na agamu

Kvůli synově astmatu jsme museli dát pryč všechna zvířata. Bylo to pro mě nejhorší období života. Po letech bez zvířete jsem si pořídila agamu. Hned druhý den syn začal kašlat, sýpe, nezabírá ani Ventilin sprej. Může být tak silná alergie na agamu? Máme ji týden, hovínko hned uklidím, hmyz ji v teráriu nenecháváme a mám ho mimo byt (pro případ, že by to byla alergie na hmyz). Je to jen náhoda, že se mu zrovna zhoršilo astma nebo je to agamou? Setkali jste se někdo alergickou reakcí na plaza? Já už se snad zblázním. Neumím si ji představit dát jí pryč. Je to mazlík a nic chlupatého mít nemůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10998
8.4.23 21:53

Ano, bohužel i na plaza lze mít alergii, respektive na šupinky jejich kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
8.4.23 22:02

@Trojlístek Máme ji týden. Přece by terárium nebylo už tak,, špinavé,, aby způsobila takovou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10998
8.4.23 22:21
@darktera píše:
@Trojlístek Máme ji týden. Přece by terárium nebylo už tak,, špinavé,, aby způsobila takovou reakci.

Nejde o malou nebo velkou špínu z terária. Jde o šupiny kůže, které dýchá, nemusí se jí ani dotknout, prostě tak to je.
Více na alergologii. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
9.4.23 01:16

Jednomu memu ex stacilo, kdyz se jenom vyskytl vedle morcete a chvili vedle nej pobyval a zacaly ho hned svedit oci. Kdyby mu nekdo donesl domu morce, tak se do par desitek minut zacne dusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13769
9.4.23 14:22

Nemůže spíš reagovat třeba na substrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
9.4.23 14:54

@AnastazieB Máme ji na písku do bazénové filtrace, ten je úplně bezprašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek