Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
včera mi začal výtok,hrozně mě to tam dole svědí i bolí zároveň.Ani jsem pořádně nemohla spát.
Bohužel se nemůžu dostat k doktorovi,nemá mi kdo hlídat malého. Nevíte,co zabírá brzo a co se dá volně koupit v lékárně?
Díky,N.
nebo „prirodni“ lecbu s tea tree oilem typu Femisan ci Femigel. Mne pomohl Femisan cca po peti dnech bez navstevy lekare.
Nicki - volně prodejné jsou Gyno-Pevaryl čípky - tři kusy na tři noci za sebou a máš po problému. Asi nejrychlejší řešení. A mám odzkoušeno na sobě ![]()
ahoj
taky doporučím gyno-pevaryl… jelikož co popisuješ vypadá na mykozu… pokud se ti to nezlepší tak ale vyhledej lékaře…
Přesně, jak píšou holky a pak ještě třeba výplach Tamtum Rosa. Nicméně já jsem včera byla na gyndě a měla jsem s sebou kočárek a s tím vjela až dovnitř. Kam bych jako malýho dala, když je manžel v práci? A doktor nic neříkal…naopak sestřička ho pak musela utěšovat, akorát, když jsem byla na koze
, protože jak naschvál začal plakat.
V žádném případě NE ten Canesten, je sice na mykózy, ale na nohou a jen použití zevní. Zkusila bych radši ty výplachy, popřípadě si napatlat dovnitř BIO jogurt s živou kulturou a ještě vypít kefírové mléko. Jinak jsou dobré Fermalak kapsle-i bez předpisu a dají se užívat i preventivně. Jinak jsou dobré borglycerinové čípky, ale ty asi jen na předpis. Nebo poslední řešení, skočit do lékárny a poradit se tam..
ahojj
jak tu někdo psal, jsou to volně prodejné čípky, Gynopevaryl. mají buď jen čípky, nebo s krémem pro partnera. Nebo holky tak doporučují tampon do bílého jogurtu.
Nebo si dej dovnitř přes noc stroužek česneku - taky to pomáhá, hlavně, když není „po ruce“ lékárna. Já ho vážu na šňůrku, ale některé holky psaly, že to ani není potřeba, vypadne sám ![]()
Ježiš tak do česneku bych asi fakt nešla.sníst ho hodně tak to jo,ale zavádět. no nevím.ale jestli to mají holky ozkoušené
Canesten ung¨doporučuje můj gynekolog, sám mi ho předepsal a je nejen na nohy ale i na poševní mykózy! a mě tedy pomohl… ![]()
Ahoj holky,
moc vám děkuju za rady.
Doma mám ty pytlíčky Tantum Rosa,tak jsem to zkusila. Řekla bych, že je to o něco lepší.
Do lékárny se dostanu až dnes,tak si koupím tu mastičku.
Ale abych pravdu řekla - česneku přes noc bych se tedy bála. Možná na chvíli, ale na celou noc??
Ten taky používám a po týdnu se to zlepšilo ale ted to zase začalo a trochu mě bolí v podbříšku
Holky mam takovou otázku… nevim jestli nejsem nahodou tehotna a mam svedivy vytok
a protoze kojim tak si nemuzu njc vzít
vzdycky sem na to pouzivala mast s clotrimazolem a ta mi pomahala ale nevim jestli si ji muzu vzít…mate nektera podobnou zkušenost???