Svěření do péče - jak formulovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33047
24.6.14 11:32

@RitaRita myslí že takhle je to ok, ale taky bych pořešila nějak prázdniny a volna ze školy.
Jinak..my jsme chtěli rozvod dohodou, podávala jsem všechno současně 12.3. V dubnu přišla sociálka, 16.5. byl soud o dětech, schválení dohody rodičů, trvalo to hodinu. Pak nějakou dobu trvá než to nebude právní moci, i když jsme se my vzdali odvolání, trvalo to přes měsíc. Teď čekám na termín soudu o rozvodu.
Obecně mi říkala právnička že u nás bývá o dětech rozhodnuto do 3měsíců, a rozvod do 6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
24.6.14 12:00

@andelka83 no oni mají měsíc na vypracování rozsudku, tak asi proto. Pak nabývá rozsudek právní moci doručení poslednímu z účastníků, to už je rychlé, nejorší je čekat na to vypracování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
24.6.14 12:49

@jiji no, ještě ospod má 15dní na odvolání.
My jsme měli 16.5. soud, rozsudek přišel za 10dní, pak jsem počkala 15dní a volala na soud, jestli už to nabylo právní moci (ono jim taky trvá než to tam označí) a dozvěděla jsem se, že tam došlo k nějaké formální chybce, takže ještě 17.6. to měla na stole nějaká úřednice či co a čekalo se na opravné řízení. Dneska přišel rozsudek opravený. Zas tam budu volat, jestli teda když už je to správně, to právní moci nabylo.
Fakt prča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
24.6.14 22:33

@andelka83 no jo, někdy se jim to povede a pak se to posílá k opravě a je to na dlouho. Pokud se vzdají odvolání rodiče, tak většinou kolizní opatrovník taky, aspoň u nás to tak chodí. Vím, že z některých úřadů na to kašlou a kolizní opatrovníci na soud víc nechodí než chodí, ale my poctivci jsme se snažili chodit vždycky (případně jsme to vzaly za sebe navzájem), i proto, aby kvůli nám nevznikly zbytečné průtahy. Ale samozřejmě člověk si k tomu soudu jde rád osobně, hned je to o něčem jiném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
25.6.14 08:06

@jiji U nás z ospodu nikdo nepřišel, ani se neomluvili. Tak to soudkyně musela schválit sama. Názor ospodu byl jiný než náš. A přiklonila se k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
25.6.14 10:54

Hlavně si nejdříve musíte ujasnit právní formu, kterou chcete, zda společnou péči, střídavou péči nebo svěření do péče matky nebo svěření do péče otce. To je zcela zásadní. Teprve potom se dohadujte na rozsahu toho, jak bude kdo pečovat.
Upozorňuji na změnu zákona, dříve bylo, že soud rozhodne, komu bude dítě svěřeno, nový občanský zákoník říká, že soud rozhodne, jak bude každý z rodičů nadále pečovat, tj. tato formulace vede na právní stav střídavé péče s úpravou rozdělení péče mezi rodiče. Pokud otec bude mít zájem mít dítě ve střídavé péči, soud by mu měl podle nejnovější judikatury vyhovět, pokud tam není nějaký zásadní problém. Pokud s tím chceš pomoct víc, napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.10.16 16:16

zrušení návrhu o svěření dětí do péče

Všechny zdravím a prosím o radu. Měli jsme s manželem nějaké problémy a zažádala jsem o svěření dětí do péče. s manželem jsme se shodli že by jsme to rádi dali kvůli dětem do pořádku tak jsme začali navštěvovat poradnu a manžel i psychologa. ráda bych vzala návrh zpět tak jsem volala na soud a řekli mi že mám sepsat že podání beru v plném rozsahu zpět, ale nevím jak to sepsat. nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
2.11.16 10:42
@jiji píše:
@RitaRita šetření v rodině před soudním jednáním je standardní postup, takže bude. Není to žádné velké šmejdení v domácnosti, jen formalita.
Jinak ty tedy píšeš spíš návrh na střídavou péči… nejsem si úplná jistá, zda by tam neměla být přesně vymezená doba, po kterou bude který z rodičů pečovat.
Nechceš si zajít na OSPOD? Tam ti to sepíší zdarma a se všemi náležitostmi, které soud vyžaduje, poradí, řeknou ti postup a třeba i praktické zkušenosti z fungování takovýchto rozsudků…
Jinak soud většinou dohody rodičů upřednostňuje a schvaluje, pokud jsou v zájmu dítěte, takže myslím, že se nemusíte bát, že by dělali nějaké velké problémy.

Taky si myslím, že by ti s tím měl někdo pomoci, existují různé poradny. Je pak větší šance, že se vše povede podle tvých představ. Třeba kamarádka to řešila přes tuto neziskovku http://konzultum.cz/#!/cil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
2.11.16 13:45

Omyl

Příspěvek upraven 02.11.16 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
2.11.16 13:46

Omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
3.11.16 11:20
@n.jindra píše:
Všechny zdravím a prosím o radu. Měli jsme s manželem nějaké problémy a zažádala jsem o svěření dětí do péče. s manželem jsme se shodli že by jsme to rádi dali kvůli dětem do pořádku tak jsme začali navštěvovat poradnu a manžel i psychologa. ráda bych vzala návrh zpět tak jsem volala na soud a řekli mi že mám sepsat že podání beru v plném rozsahu zpět, ale nevím jak to sepsat. nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji :) :mavam:

Tohle se dá sepsat rovnou na soudu i v ruce. Stačí napsat kterému soudu, číslo jednací, účastníky (děti a rodiče) se jmény, bydlišti a daty narození, a pak napsat:
Věc: Zpětvzetí návrhu na úpravu péče ze dne… (ev. na čísle listu).

Napsat:
Rodiče se dohodli na obnovení soužití a řešení vzájemných sporů dohodou, proto je návrh bezpředmětný a beru jej v plném rozsahu zpět.

datum, podpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna