Svěření do péče, rada a názor

Anonymní
28.9.13 08:36

Svěření do péče, rada a názor

Ahoj, vím, že je tu mnoho diskuzí, ale nenašla jsem odpovědět kterou potřebuji..

Potřebuji radu, mám 5 měsíčního chlapečka. S jeho otcem se momentálně rozcházíme a prodáváme byt který spolu máme. Chci sepsat na soud dohodu o svěření dítěte do mé péče po dobu rodičovské dovolené (4roky mám). Po nástupu malého do školky,(plánuji dát ve 4letech) Svěření do péče střídavé. Dohodli jsme se na tom oba.. Mě teď zajímá, svěří soud malého do mé péče když máme s jeho otcem stále stejné bydliště?? (byt se může prodávat i několik měsíců) ale chceme to mít už prostě ohledně malého vyřešené.
Pokud dáme na soud podepsanou tuto dohodu, bude soud dál zkoumat naše zázemí, finanční situace?? Nebo to rovnou odklepne bez zkoumání?

Omluvte anonym, ale je to citlivé věc… :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3833
28.9.13 08:49

Pokud je to dohoda vetsinou to soud rovnou odklepne. Nikdo neresi, ze mate stejny TP. Hlavne tam musi byt vyse vyzivneho od ex, any to byla dohoda. Ano na financni situaci se zeptaji. Ale treba na kontrole doma jsem nikoho nemela. Byla jsem kvuli tomu na ospodu, ze uz nebydlim na adrese TP. Nu a pani mi rekla, ze kdyby meli chodit na kontrolu ke vsem se rozvadejicim ci rozchazejicim, co chteji dite do pece, tak by byla v praci 25h. denne a 8 dni v tydnu. Ze na kontroly se chodi bud na udani, nebo kdyz se treba rodice o deti prou a soud uz si nevi rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
28.9.13 08:58

Myslim, ze TP neni problem… Proste uvedete, ze nezijete ve spolecne domacnosti blablabla…
Co se tyka vasi dohody, tak soud MUSI vymerit alimenty, co se tyka styku muze byt v rozsudku dohoda…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.13 09:02

Takže myslíte, že nám soud schválí i dohodu, na tom svěření teď mě a pak svěření automaticky do střídavé?

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
28.9.13 09:05
@Anonymní píše:
Takže myslíte, že nám soud schválí i dohodu, na tom svěření teď mě a pak svěření automaticky do střídavé?

Ten soudce necha vydat rozsudek s dohodou. Nebude tam psat, co ta dohoda ve vasem pripade znamena…

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
28.9.13 09:07
@Anonymní píše:

až takhle ne, soud se zabývá tím co, je. Nemůže rozhodnout do budoucnosti, nezná okolnosti, měl by rozhodnout nejlepší zájem dítěte, za 4 roky může být vše jinak. Takže vám odklepne jen to svěření do péče a pak až to bude aktuální tu střídavku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.13 10:31

Díky díky.

• Citovat
  • Upravit
31672
28.9.13 10:35

To kde bydlíte, v tom nehraje žádnou roli, dítě můžeš mít teoreticky svěřené v péči, i když ještě budete žít spolu, pokud se na tom dohodnete. a o té střídavce pak budou rozhodovat znova v těch 4 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová