Svěřování se přátelům

elišška
17.9.13 11:54

svěřování se

Ahojte, jak máte nastavenou hranici svěřování se? Mám na mysli, řešíte partnerský problém (výchova, budoucnost, úmrtí, nemoc, ztráta práce, bývalej,…apod.). Jak je Vám milo/nemilo, když se s tím partner/partnerka svěřuje přátelům?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
17.9.13 12:03

Tak já jí mám nastavenou špatně, neumím se svěřovat, dusím v sobě, pak bouchnu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
17.9.13 12:03

Jsem ráda, když si partner pomluví o nějaké partnerském i jiném problému i s někým jiným, než jsem já. Často to člověku dodá nadhled a vytříbí jeho názor a zabrání to v tom, aby řekl nebo udělal něco neuváženého. Navíc je důležité znát mnoho názorů, protože se člověk může i lépe poučit a kolikrát se dozví něco, co ho samotného nebo při diskuzi s partnerem nenapadlo.
Existují samozřejmě určité hranice a informace, které by neměly být překročeny a šířeny dál, snad je oba respektujeme.
Stejně tak existují věci, které se dají svěřit blízkému kamarádovi, ale není vhodné mluvit o nich s vlastními rodiči. Je to prostě různé a záleží na situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
17.9.13 12:05

@Sany80s hezky napsané :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
17.9.13 12:09

Souhlasím se @Sany80s, že vždy záleží na situaci a o co konkrétně jde…jsou prostě věci co mají zůstat za zavřenými dveřmi domova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
17.9.13 12:11

Já osobně si dávám pozor na to, co říkám ostatním. Nějak už nemám důvěru.

Partnerovi říkám úplně vše, on ví co, je pro mě důležité, aby zůstalo tajemstvím. Ale třeba můj ex to vůbec nerespektoval. Ještě před pár lety pro mě bylo ožehavé mluvit o rozvodu mých rodičů, on to věděl, dokonce jsem ho výslovně prosila, aby poprosil své rodiče, aby se mě na to neptali. V jednom rozbroji se mě na to začali vyptávat a rýpat se v tom. Já jim o tom nic neřekla, ale můj ex jim pak všechno vyslepičil. A pak to jelo, důvěra v haj.. a on „práskal“ čím dál víc s výmluvami jako že nedokáže před rodičema nic tajit (měla jsem finanční problémy a nechtěla jsem, aby o tom někdo věděl, hrozil mi vyhazov atd.)Kdyby si to alespoň nechali pro sebe, ale oni se v tom pořád vrtali :pocitac:

Pokud jde o sexuální stránku, tak vím, že se současný partner občas s něčím pochlubí, ale nic konkrétního nebo detailního..

Doufám, že tohle jsi myslela. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.13 12:13
@brumdinka píše:
Souhlasím se @Sany80s, že vždy záleží na situaci a o co konkrétně jde…jsou prostě věci co mají zůstat za zavřenými dveřmi domova…

naprosty souhlas, jen ten financni urad to nechce a nechce pochopit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.9.13 12:17

Osobně se mi nelíbí, když by to řešil -ale asi řeší s kamarádama, protože to potom poznám na jejich reakci.. chlapi nejsou chápavý- kamarádi, a ženy zase jsou takové naivní, že řeknou kde komu cokoliv- teda většina, co jsem si tak všimla a pak se jim to někdy bohužel vrátí..
Mě nevadí, když by se svěřil v rodiče- sestrám, švagrovi, atd. ale ne kamarádům, na to si už taky dávám bacha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
17.9.13 12:20

Tak já osobně mám svojí nej kamarádku, který teda vyslepičím prakticky skoro všechno, vyjma teda informací z mojí ložnice, ale máme spolu skvělej vztah a on mi taky říká asi prakticky všechno… Jako já to mám tak, že když to vyklopím takhle někomu, koho se to ne přímo týká, tak se mi uleví. Ale ona je teda jediný člověk, jinak do toho nikomu nic není… tak takhle za mě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
17.9.13 12:22

@Sany80s souhlas, já jsem ráda, že má přítel kamarády, se kterými může probírat buď věci, co nemůže/nechce probírat se mnou, nebo i naše vlastní…jak jsi psala, někdy jeden kamarád, co pomůže utřídit myšlenky, je lepší než deset psychologů, poradců a koučů.
Další věc je v tom, poradit se o tom s někým „normálním“ - nejít si pro radu v partnerství ke kamarádovi, co je léta sám, má maximálně jednorázové vztahy a k ženským se chová jak maniak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.9.13 12:23

@Alik.htm asi to neni měřeno stejně, ale já když něco řeknu kamarádce, tak prostě ona nic nenaznačuje, prostě běžný rozhovor, ale když má rozhovr s kamrádek manžel- dva, tak já to poznám vždycky..
Takže mě se nelíbí, že jim to říká a už jsem byla i naštvaná.. Pokud jim něco řekne, tak se mají podle toho chovat bohužel.. já pak poznám takové to mrkání a dvojsmysly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
17.9.13 12:26

@kvaček tak to ale nemá být, člověk by měl zachovat nějaký dekórum k tomu druhému, to ti teda nezávidím, no. Jeho chápu, že si potřebuje někde vylejt tok myšlenek, ale oni ti pak nemají ti co naznačovat, to by mě uráželo, zkus s manželem hodit řeč o tom :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.9.13 12:31

@Alik.htm už jsem házela a byla jsem hodně naštvaná.. Bylo to něco okolo sexu..
Moje aktivita neni nejvyšší a hned po první akci jsem otěhotněla.. A kamarád, když jsme se o tom bavily, že jsem už tehotná, tak se začal jenom na něho culit a když jsem šla vařit kávu, tak jenom pronesl, ty jsi ale chudák, ty máš zase smůlu, takže zase nic co..
A toho je víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
17.9.13 12:42

Nesveruju zene, ze jsem se sveril nekomu jinymu :)

S zenou mame porozumeni na urcite urovni a jsou veci ktere bych nikomu jinemu nevykladal. Ale pak mam od detstvi kamaradku vrbu a ta zas vi veci ktery zena nikdy vedet nebude.

Toz se v tom vyznejte :lol:

• Citovat
  • Upravit
72725
17.9.13 13:34

@elišška já se svěřuju partnerovi, nikomu jinému… cizím lidem řeknu jen to, co není podstatné a důležité…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí