Svíčková z dýně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Svíčková z dýně.
Ahoj. Prosím, kdo děláte falešnou svíčkovou pro prcky z dýně hokkaido? Písnete recept? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pardon - recept nemám.. omluva za of topic ale já četla svíčková z tchýně… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sisulík Díky za příspěvek, i když asi neuvařím, ale z té by mi rozhodně nechutnala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nooo co mě napadá, nebo jak de dýně udělat alááá omáčka tak je pyré…takže vyloupat, dužinu podusit, dochutit, rozmixovat…
Pokud chceš vyloženě s chutí svíčkové tak bych tu dužinu hodila k základu na svíčkovou a vůbec bych si ji nevšímala a jela dál tak, jak si zvyklá…dýně sama o sobě nemá chuť, takže se ve svíčkové ta chuť vlastně ani nepromítne…když si to nakousla, udělám ji taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příkrmy z dýně naše dvojčata milovaly od začátku, takže jsem jim dělala dýňový italský rizoto, dýňovou krémovou polívku a svíčkovou jsem dělávala takovou rychlovku, kam by se dala ta dýně určitě přifařit! na máslo jsem hodila cibuli, zasypala trochou třtinového cukru, nechala zkaramelizovat, na to kořenovou zeleninu na kostičky a podlila vývarem, mnohdy jen vodou. dýni bych přidala trochu později, protože je měkká rychlejc, než kořenová zelenina. no a pak jen rozmixovat a přidat smetanu. ani dětskou ani normální svíčkovou nehustím moukou…mám to spíš jako hustý pyré zjemněný smetanou!
jo a samozřejmě nějaký koření - sůl, bobkáč a nový koření…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dvojmatka Hloupý dotaz, a to i 9m dítěti? To asi jenom ta kořenovka a mixnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucieMc píše:
@dvojmatka Hloupý dotaz, a to i 9m dítěti? To asi jenom ta kořenovka a mixnout.
takovou svíčkovou jsem dělala i 9m dětem…cca od 9ti měsíců jsem jim začala příkrmy lehce přisolovat a kořenit a dělat na cibulovým základě s máslem. smetanu do roka jsem používala zakysanou, pak už normál!
ale zas podle mě se neřiď…já porušuju dost doporučení co se dětem smí a nesmí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit