Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,jdu si pro radu, zkušenosti. Před cca 3 týdny nám byl diagnostikovaný svrab. Dostali jsme Infectoscrab, po týdnu znovu. Vše jsem vyprala na 60°C i to co bylo ve skříních. Hodila do sušičky. Postele, gauč i mini koberce jsem vyluxovala i parním mopem přejela. Vytírání též parním mopem. Ložní prádlo každý večer nové. Takhle dnes a denně tak jsme šli na kožní. Dostali jsme sirnou mast. Děti 5% a my dva 20%. S tím, že se teď mám na všechno vykašlat, 3 dny se mazat a 4 den umýt a všechno vyčistit jako předtím. Jsme druhý den namazaní. Svědění i vyrážka ustoupili ale je možné aby se nám během toho dělali nové pupínky?? Ale nejsou ve dvojicích
Předem děkuji za odpověď a zkušenosti, jen samotný pupínek třeba na stehnu nebo ruce a svědí.
Vyskočit může…ale léčba má být 3dny
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,jdu si pro radu, zkušenosti. Před cca 3 týdny nám byl diagnostikovaný svrab. Dostali jsme Infectoscrab, po týdnu znovu. Vše jsem vyprala na 60°C i to co bylo ve skříních. Hodila do sušičky. Postele, gauč i mini koberce jsem vyluxovala i parním mopem přejela. Vytírání též parním mopem. Ložní prádlo každý večer nové. Takhle dnes a denně tak jsme šli na kožní. Dostali jsme sirnou mast. Děti 5% a my dva 20%. S tím, že se teď mám na všechno vykašlat, 3 dny se mazat a 4 den umýt a všechno vyčistit jako předtím. Jsme druhý den namazaní. Svědění i vyrážka ustoupili ale je možné aby se nám během toho dělali nové pupínky?? Ale nejsou ve dvojicích
Předem děkuji za odpověď a zkušenosti, jen samotný pupínek třeba na stehnu nebo ruce a svědí.
Zdravim, privezli jsme si svrab z dovolené…. A resim uplne stejny problem. Mazeme se jiz treti den sirnou mastí a mne se stale objevuji nove pupinky a neprijde mi to normalni. Myslela jsem, ze jakmile namazu treba podruhé, tak uz se zadny novy neobjevi. Kde mam pak vzit tu jistotu ze po 5dnech je vse ok? Jak to prosim u vas dopadlo? Moc dekuji za odpoved
Ještě minimálně 14 dní potom se nám objevovali pupínky ale opravdu to nakonec byla jen reakce kůže na tu mast. Svědění kůže přešlo až tak skoro po 3 týdnech.
@NikoollB. píše:
Ještě minimálně 14 dní potom se nám objevovali pupínky ale opravdu to nakonec byla jen reakce kůže na tu mast. Svědění kůže přešlo až tak skoro po 3 týdnech.
Dekuji za rychlou odpoved… taky me napadlo ze je to reakce kuze na mast, ale mne se objevuji po dvojicich
ne hodne teda pres noc treba dve dvojice a u syna nevim zda pribyvaji, jelikoz ten je osypanej celej ja jen ruce a trosku nohy. A také jste dostala pro sebe belogent na zhojeni a pro dite Locoid mast?
Nene, jen jsme promazávali kůži krémem který opravdu promastil. A brali jsme prášky na alergii aby nás to nesvědělo.
@NikoollB. píše:
Nene, jen jsme promazávali kůži krémem který opravdu promastil. A brali jsme prášky na alergii aby nás to nesvědělo.
Moc děkuju za odpoved. Snad se toho brzy zbavime a uz se to nevrati.
Zdravím všechny,
jdu si pro radu, zkušenosti. Před cca 3 týdny nám byl diagnostikovaný svrab. Dostali jsme Infectoscrab, po týdnu znovu. Vše jsem vyprala na 60°C i to co bylo ve skříních. Hodila do sušičky. Postele, gauč i mini koberce jsem vyluxovala i parním mopem přejela. Vytírání též parním mopem. Ložní prádlo každý večer nové. Takhle dnes a denně tak jsme šli na kožní. Dostali jsme sirnou mast. Děti 5% a my dva 20%. S tím, že se teď mám na všechno vykašlat, 3 dny se mazat a 4 den umýt a všechno vyčistit jako předtím. Jsme druhý den namazaní. Svědění i vyrážka ustoupili ale je možné aby se nám během toho dělali nové pupínky?? Ale nejsou ve dvojicích
, jen samotný pupínek třeba na stehnu nebo ruce a svědí.
Předem děkuji za odpověď a zkušenosti