Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych prostě byla mrcha a zavolala na hygienu a začala to řešit s ní a asi nějakou radu, nevím jestli by pomohl pediatr?
Měli jsme ho ve škole a co vím nechytl to nikdo. Ve škole se víc dezinfikovalo a bylo vše v pohodě.
@Anonymní píše:
Hezký večer všem. U holky ve třídě se objevil svrab. Nejdřív jsem to nechápala, měla jsem za to, že už to „jen tak“ mezi lidmi nelétá. Po nastudování „tématu“ na netu mě lehce chytla panika. Starám se o tátu, kterému je 88 let, ale žije sám. Takže mu jezdím s jídlem, nákupy, pomoc s domácností. Zároveň žije tím, že uvidí děti. Ten, kdybych mu to tam dotáhla, absolutně už nemá šanci se toho zbavit. Tak a co teď? Učitelka mi prý nemůže říct, které dítě je nakažené, abych věděla, jestli je to někdo, s kým se dcera více stýká…jako fakt mám čekat 6 týdnů, jestli se to objevi nebo ne? Prosím znalé, jaká je šance, že to dítě chytí pobytem ve třídě se nakaženým?
Anonym prosím.
Učitelka to fakt říct nemůže, to nekecá. Ta šance nákazy velká ale není.
Příspěvek upraven 31.01.23 v 19:49
Není to chripka. Pokud se spolu někde nemuchlujou nebo si nemění trička, je šance mizivá.
No dulezite je zajimat se, jak udelali opatreni, aby se to nepreneslo. U nas, kdyz byl vyskyt, tak nekolik tydnu se zaci te dane tridy nestehovali ze sve kmenove tridy, nesmely se pouzivat latkove uterky, pouze papirove, dezinfekce a decka te tridy mely vyhrazene vlastni zachody. Ale taky to uz nikdo dalsi nechytil, snad to tolik nakazlive neni. Vsi jsou v tomhle pritulnejsi 😁
Měli jsme ho ve školce a mělo ho jen to jedno dítě, které si ho doneslo z domu, nikdo.jiny se nenakazil. Měli jsme šílený opatření, hned pryč všechny kostýmy a plyšáci, zákaz nosit plyšáky z domu, vše se pořád desinfikovalo, ruce jsme si umyvali jako nikdy, na tech 6 tydnu se taky stoplo jakekoliv michani kolektivu, az na nezbytne nutne a to bylo prakticky za stale desinfekce… ja uz ji nemuzu ani citit po tomto zazitku… takže se spíš snaž zjistit, jaká opatření škola přijala a podle uvidíš, jeslti se máš bát nebo spíš ne.
@Anonymní píše:
Hezký večer všem. U holky ve třídě se objevil svrab. Nejdřív jsem to nechápala, měla jsem za to, že už to „jen tak“ mezi lidmi nelétá. Po nastudování „tématu“ na netu mě lehce chytla panika. Starám se o tátu, kterému je 88 let, ale žije sám. Takže mu jezdím s jídlem, nákupy, pomoc s domácností. Zároveň žije tím, že uvidí děti. Ten, kdybych mu to tam dotáhla, absolutně už nemá šanci se toho zbavit. Tak a co teď? Učitelka mi prý nemůže říct, které dítě je nakažené, abych věděla, jestli je to někdo, s kým se dcera více stýká…jako fakt mám čekat 6 týdnů, jestli se to objevi nebo ne? Prosím znalé, jaká je šance, že to dítě chytí pobytem ve třídě se nakaženým?
Anonym prosím.
Tak to asi taky záleží v jaké je dcera třídě. Jestli ve vyšším ročníku a sedí jen na židlích. Nebo někde v první, druhé třídě, kde mají třeba na zemi koberec a děti jsou více v kontaktu.
@meduzza píše:
Tak to asi taky záleží v jaké je dcera třídě. Jestli ve vyšším ročníku a sedí jen na židlích. Nebo někde v první, druhé třídě, kde mají třeba na zemi koberec a děti jsou více v kontaktu.
Je v první třídě.
No, jsem z toho hotová. Na stránkách školy žádné info a dle dcery ani žádná opatření ve škole.
@Anonymní píše:
Je v první třídě.No, jsem z toho hotová. Na stránkách školy žádné info a dle dcery ani žádná opatření ve škole.
svrab nejsou vši, svrab se přenáší blízkým tělesným kontaktem, používáním stejného ručníku, spaní ve stejné posteli, nošení stejného oblečení
Zažili jsme jednou u nejstarší ve školce. Někdo to tam přinesl. Bylo to hned po prázdninách, takže to si pravděpodobně někdo dovezl suvenýr dovolené. Tehdy nás ředitelka školky upozornila a žádala všechny, ať každý vše vypere preventivně doma. Kdo to přinesl. Tak ví, kdo to je a budou to hlídat. Co nešlo oprat, tak si pamatuji, že jsem zavřela do pytle a dala do mrazáku.
Ještě nebuď překvapená, že potkáte třeba roupy. Máme echo od kolegyně známé, která je dětská lékařka, že teď jedou u dětí dost roupy. Ať nemáš další šok.
@Kelsey píše:
Ještě nebuď překvapená, že potkáte třeba roupy. Máme echo od kolegyně známé, která je dětská lékařka, že teď jedou u dětí dost roupy. Ať nemáš další šok.
Jasně, roupi jsme zažili v školce, ale přiznám se, že zrovna svrab jsem nečekala.
U nas ve skolce (Nemecko), uz visel 2×
nastesti to malej ani dcera domu nedotahli a pochybuju, ze tam neco dezinfikovali
Zkušenost tedy naštěstí nemám.
Ale už nás se vždycky vi všechno- kdo byl ten covid pozitivní kvůli komu byla karanténa, kdo měl vsi, kdo je dys… I když škola i školka vždy úzkostné dbaly na „nic nesmíme říct“, pokaždé to bylo veřejným tajemstvím.
Anonym prosím.