Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojda.
Chtěla jsem znát váš názor ohledně symptomů porodu. Nemyslím takové klasické, jako je tvrdnutí podbřišku, bolesti bříška jako při MS, ale něco, s čím jste se třeba setkaly, co jste shledávaly normálním, ale pak když jste se nad tím zamyslely, tak jste si řekly, že to mohl být takový předvoj porodu, že to byla odchylka od normálu.
Vím i o vyloučení zátky, nebo nárazovém průjmu, kdy se tělo začne před porodem čistit. Moje teta se ze dne na den neskutečně zavodnila, skoro vůbec nečůrala ten den a taky to přirovnala k tomu, že to bylo kvůli následnému porodu, kdy tělo mělo jiné věci na práci, než naplno podporovat vylučování tekutin z těla.
Měly jste taky něco takového? Nečekám zde rady, symptomy porodu jsou individuální u každé ženy, tak se podle toho řídit nemohu, jen mě zajímají Vaše „hlasy těla“ před porodem, jak jste na tom byly vy.
![]()
Před prvním porodem přišel ten zminovaný průjem, prostě celý večer jsem seděla na wc a pak přišly kontrakce.
U druhého žádný symptom, z ničeho nic přišly šílené bolesti po minutě
ranila mě mrtvice, takže honem bágl a směr porodnice, stihli jsme to tak tak
![]()
Ja jsem den před porodem byla šíleně unavená a spala jsem a taky jsem byla hrozně mrzutá…tělo asi potřebovalo nabrat sílu…jinak ničeho mimořádnýho jsem si nevšimla
@Katka86 Tak takový rychlý porod závidím, taky bych chtěla
Ale vzhledem k tomu, že jsem prvorodička, tak moc nepočítám s tím, že by to na mě přišlo samo a ještě k tomu jsem to měla rychle za sebou
Jsou sice holky/ženy, které i to první mají rychle za sebou a bez vyvolávání, ale v mém okolí snad ani nikoho takového neznám ![]()
Průjem, změna nálady, mírné nechutenství, spavost, bolesti zad… Rodila jsem 2krát a u obou porodů jsem tohle měla. Příjemná jako osina v zadku, průjem, přestalo mi chutnat, jedla jsem mnohem mín, únava. možná úzkost…
@Maculinka píše:
@Katka86 Tak takový rychlý porod závidím, taky bych chtělaAle vzhledem k tomu, že jsem prvorodička, tak moc nepočítám s tím, že by to na mě přišlo samo a ještě k tomu jsem to měla rychle za sebou
Jsou sice holky/ženy, které i to první mají rychle za sebou a bez vyvolávání, ale v mém okolí snad ani nikoho takového neznám
Já ten druhý porod dostala asi za odměnu a takové odškodnění za ten první, protože ten byl otřesný
Ale bylo to šílené, v autě jsem řvala na chlapa, že porodím v autě
ten z toho dostal chudák průjem
ale bylo to super, nesrovnatelné, po porodu jsem byla fit, jako bych ani nerodila.ono je to pěkný rozdíl, jestli člověk na sále tlačí přez dvě hodiny a je to k ho*nu, nebo příjde otevřený na 9 cáku, zajde jednou do sprchy, pak třikrát uffff a dítko je venku
![]()
Já jsem posličkovala snad měsíc bylo to úmorné pokaždé jsem si myslela tak dneska už to bude
hodina pravidelných bolestí a pak konec a klideček. Zhruba poslední 3 dny před porodem jsem byla dost nervní a moje tělo jako by už nechtělo to bříško prostě nutkání, že to musí jít pryč nevím jak jinak bych to vysvětlila
. Do porodnice mi psala kamarádka a měla 14 dnů po mě termín. Že už to bříško nechce a za dva dny porodila a byly jsme v porodnici spolu ![]()
Cítila jsem se v den co mi praskla voda úplně „na porod“ nevím jak to popsat, ale prostě jsem cítila že porodím a jakoby jsem cítila že mimino je víc dole. Když jsme si v poledne volali s přítelem, říkala jsem mu že asi dneska porodím a v 8 večer mi praskla voda ![]()
Umě pracovala intuice. Bez pravidelných stahů nebo nějakých běžných „příznaků“ začínajícího porodu jsem, zavolala našim, jeslti by si pro jistotu nevzali Katku k sobě, že když se nic dít nebude, ráno ji zas taťka poveze domů.
Hmmmm vyzvedl si ji. já tak 4 stahy za hodinu… o hodinu později jsme mu volala znova, jlsti mě může odvést - stále 3-4 stahy za hodinu, za 2 hod jsem už ležela na pokoji - příjem trval fakt skoro 2 hod s monitorem s vším kolem. Stále klid3-4 stahy za hodinu. PO cca dalších 2 hod jsme dostala „pilulku“ pravdy. Prý budu ospalá, nemám se spánku bránit, mám se mu poddat a odpočívat.. Místo toho přišly stahy a ráno vezl táta malou ke švagrovi - manžel byl se mnou celou dobu na sále a podporoval mě při přivádění na svět našeho synka.
U prvniho nic nenaznacovalo…
ted mam pocit ze to kazdou chvili vypukne, ale zatim taky nic…citim obcas takove divne stavy, vypadky, jsem podrazdena, blbe spim, pres den jsem unavena a jsem protivna na vsechny…
plus bolesti zad a trochu bricha, ale nic extra.
Den před druhým porodem (1. byl vyvolávaný) jsem měla neodolatelnou touhu si něco koupit. Samozřejmě jsem nevěděla, že druhý den porodím, měla jsem několik dní před termínem a kromě „spadlého“ břicha (spadlé bylo už pár týdnů) žádný příznak. Ale jakýsi vnitřní hlas mě asi nabádal
, takže jsem si koupila dvoje boty a pár drobností pro radost. Možná taky symptom porodu, ale vysvětlení nemám ![]()
Děkuji za příspěvky, jsou zajímavé. ![]()
@KPKristy takové nutkání mám od malička
![]()
@suik píše:
@KPKristy tak to bych asi rodila furt, pekny priznak
@Maculinka píše:
Děkuji za příspěvky, jsou zajímavé.
@KPKristy takové nutkání mám od malička![]()
No fakt to bylo snad znamení! Normálně jezdíme na velký nákup v úterý a i tehdy jsem to měla v plánu. Že až pojedeme v úterý z porodnice z monitoru, že nakoupíme. Ale najednou mi nějaký hlas našeptal, že i když je teprve pondělí, měli bychom jet na ten nákup. A taky normálně nechodím po obchodech s botama a hadrama, když jedeme nakoupit jídlo. Tehdy jsem měla prostě chuť se tam zrovna producírovat a zrovna mi něco padlo do oka. Tedy ustavičně mi tam něco padalo
![]()