Syn 10 let málo jí

1793
11.2.24 18:36

Syn 10 let málo jí

Ahoj holky, mám syna, který jí v 10. letech jako syn kamarádky ve 3. letech. Jí tak mizerně už hodně dlouho. Nerad zkouší nové věci, jídla, chutě..a jí stále dokola stejné jídlo 365 dní v roce.. Lékařka neřeší, protože syn má na to papír, že je autista.
Příklad denního jídelníčku
SNÍDANĚ: 1/2 rohlíku s máslem a šunkou
SVAČINA: 1/2 jablka
OBĚD: polévka vývar nebo rajská
Suchý plátek knedlíku nebo 2 lžíce těstovin
posypané sýrem.
SVAČINA: banán nebo pudink
VEČEŘE: chléb 1/2 krajíčku, vyjímečně celý a to bez
kůrky, namazaný s máslem a plátkovým
sýrem + jogurt ovocný nebo 1/2 mozarella.
Zeleninu, maso, luštěniny, ryby, rýži, brambory.. a spoustu dalších jídel nejí a zásadně odmítá.
Pro syna je jídlo než potěšením je otravou. Když dostane otázku oblíbené jídlo, odpověď je NIC.
Možná si myslíte, že nevařím, nebo naopak neumím vařit.., ale myslím si, že vařím dost dobře, ale synovi se nezavděčím ničím.
Má někdo taky problémy s dětmi v jídle i v pozdějším věku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15792
11.2.24 18:41

Když je autista, tak s tím asi nic moc neudelaš. Můžeš jen zkoušet s doufat, ze mu třeba někdy něco dalšího zachutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
11.2.24 18:42

Co se množství týče, tak mi to nepřijde nijak strašné, obě děti v tomhle věku jedly podobně a 12letá dcera toho o moc víc nesní ani teď. Problém je ta minimální pestrost, ale to bude spojené s diagnózou, kterou chlapec má. Zkoušeli jste se poradit s psychiatrem/psychologem, co má syna v péči? Možná by poradili lépe, než pediatr.
Syn taky nerad ochutnává nové věcí a platí, že danou potravinu musí ochutnat aspoň 10×, než ji zařadí bez keců do jídelníčku. S pubertou se to dost zlepšilo, ale stejně má pořád pár jídel, které nemá rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
11.2.24 18:49

A kolik měří a váží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
11.2.24 19:06

Jako ano, deti s pas maji tyhle sklony. Chce to za odmeny no. Kdyz snis tri lzice tohodle, dostanes, co chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37251
11.2.24 19:20

A třeba ve skole obedy ji? Hele můj 9 lety taky ji mizerne ji, navíc sportuje, takže má strašně pohybu a ji min, než nás 4 lety :nevim: je nejedlik odjakživa, asi nic nenadelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.24 19:22

@pocker syn není autista, ale má VD a ji takto:
Ráno: bílý jogurt určité značky. Někdy. Jsou dny, kdy ho nedonutim sníst nic.
Svačina: půl jablka nebo kus okurky nebo rajčata.
Oběd: někdy něco sní. Dneska třeba jeden suchý knedlík. Někdy nesní nic.
Odpoledne nejedl nic.
Večeře: snědl 1 Babybel a hrnek kakaa.

Je to takový normální den. Energie má dost.

• Citovat
  • Upravit
79990
11.2.24 20:38
@pocker píše:
Ahoj holky, mám syna, který jí v 10. letech jako syn kamarádky ve 3. letech. Jí tak mizerně už hodně dlouho. Nerad zkouší nové věci, jídla, chutě..a jí stále dokola stejné jídlo 365 dní v roce.. Lékařka neřeší, protože syn má na to papír, že je autista.
Příklad denního jídelníčku
SNÍDANĚ: 1/2 rohlíku s máslem a šunkou
SVAČINA: 1/2 jablka
OBĚD: polévka vývar nebo rajská
Suchý plátek knedlíku nebo 2 lžíce těstovin
posypané sýrem.
SVAČINA: banán nebo pudink
VEČEŘE: chléb 1/2 krajíčku, vyjímečně celý a to bez
kůrky, namazaný s máslem a plátkovým
sýrem + jogurt ovocný nebo 1/2 mozarella.
Zeleninu, maso, luštěniny, ryby, rýži, brambory.. a spoustu dalších jídel nejí a zásadně odmítá.
Pro syna je jídlo než potěšením je otravou. Když dostane otázku oblíbené jídlo, odpověď je NIC.
Možná si myslíte, že nevařím, nebo naopak neumím vařit.., ale myslím si, že vařím dost dobře, ale synovi se nezavděčím ničím.
Má někdo taky problémy s dětmi v jídle i v pozdějším věku?

já bych řekla, že jí docela dost, na to že je autista, to má i docela rozmanité,
moje dcera má ADHD, je jí 7 a nesní tolik druhů jídla, víc jí akorát když máme rajskou omáčku nebo nudlovou polévku,
neřeš to, zbytečně se trápíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.24 20:45

@pocker kolik váží a měří syn? Náš je podobně starý.

• Citovat
  • Upravit
1793
11.2.24 22:53

Syn je drobný, nevím přesně kolik měří, ale váží 22 kg. Na obědy do školy nechodí.
Mě by zajímalo, zda v dospělosti bude jíst takové ty,,prasácké” jídla jako je bramborový salát a řízek, chlebíčky, jednohubky, grilované maso.. takové to co si každý dá občas. Nebo bude na tom svém až do stáří.
Psycholog to moc taky neřeší, co mi poradil, jsem vyzkoušela, jako pestrost jídla, barevně připravit, pohrát si s přípravou. Člověk jí očima, ale syn ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.24 21:28

Vracím se k této diskusi.
Máte někdo nápad, jak takové dítě trochu rozjist? Syn jí za poslední dobu hůř a hůř. Dva dny jedl tak, že měl třeba za celý den půl okurky a vodu z polévky.
Včera večer brečel, že mu je špatně, nakonec jsem pod pohrůžkou zákazu všeho možného ho donutila sníst talíř suchých těstovin a bylo mu najednou lépe.
Teď má 136 cm a 24,5 kg. Od Vánoc má 2 kg dole. Vše z něj padá.
Dneska mě dorazila učitelka, když mi řekla, že je vidět, že to je dítě odrostlé na studeném jídle a to jsou ty moderní matky, co nevaří. Vařím, ale on to nejí :zed:
Vyzvedávala jsem syna dřív kvůli návštěvě lékaře.

• Citovat
  • Upravit
34322
4.3.24 21:40

Ma vysetrene vsechny mozne intolerance? Co gastro?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13866
4.3.24 21:41
@Anonymní píše:
Vracím se k této diskusi.
Máte někdo nápad, jak takové dítě trochu rozjist? Syn jí za poslední dobu hůř a hůř. Dva dny jedl tak, že měl třeba za celý den půl okurky a vodu z polévky.
Včera večer brečel, že mu je špatně, nakonec jsem pod pohrůžkou zákazu všeho možného ho donutila sníst talíř suchých těstovin a bylo mu najednou lépe.
Teď má 136 cm a 24,5 kg. Od Vánoc má 2 kg dole. Vše z něj padá.
Dneska mě dorazila učitelka, když mi řekla, že je vidět, že to je dítě odrostlé na studeném jídle a to jsou ty moderní matky, co nevaří. Vařím, ale on to nejí :zed:
Vyzvedávala jsem syna dřív kvůli návštěvě lékaře.

A zkoušela jsi rozbor krve? Jestli mu něco nechybí? A různé doplňky podporující chuť k jídlu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.24 21:43
@Lucie_Sx píše:
Ma vysetrene vsechny mozne intolerance? Co gastro?

Už několikrát jsme řešili alergie a intolerance a nic.
Na gastro nás nikdo neposlal.

• Citovat
  • Upravit
34322
4.3.24 21:45
@Anonymní píše:
Už několikrát jsme řešili alergie a intolerance a nic.
Na gastro nás nikdo neposlal.

Zhubnout jen tak o dve kila je divny.
Mozna bych zkusila nejakou eliminacni dietu, urcite lepek. A to gastro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí