Syn 26m nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
219
21.9.22 00:13
@Anonymní píše:
Hezký večer, poprosím anonym, je to pro mě citlivé. Jd :oops: :) u si trošku vylít srdce.
Mám 26m chlapečka, který neříká nic pořádného. Umí maximálně nějaká jednoslabičná slova jako chci, mňam, ahoj, ale dohromady to dá tak 20 slovíček nad kterým trávíme den. Čtu, mluvím, popisuju, ale vždy řekne něco jako auto je bu, pití je A, šílím z toho. Syn je zdravý, šikovný, Umí si hrát, najíst se, řeknu vyčisti si zoubky a jde a kompletně se obslouží sám. Do toho mi nechce na nočník, ani na záchod. Vždy když ukážu na nočník, byť jen nabídnu je to samé nenene a ukáže na plenku. Je tu někdo kdo má podobný případ doma?

A to asi mluvíš o mém synovi, ne? 🤣 Je stejně starý… Fakt. U nás je to asi deset slov a půl z toho stejně komolí… Na nočníku to torpédo nechce sedět ani pět sekund a to ví, na co to je, jdu na záchod já, vezme si nočník, sedne (oblečený) a dělá zvuk „ccccccc“, pořád vysvětluju, opakuji… Pak večer, když jdeme koupat, ho zkusím dát na nočník, sedí tam dvě vteřiny, dyl ho to nebaví, zvedne se a vycura se na podlahu nebo kroutí hlavou, že nechce, dám do vany a čůra… Co na to říct, já nevím. Taky jsem z toho poměrně zoufalá kolikrát. Partner říká, že takhle ho do školky fakt nevezmou a má pravdu, M pleny, nemluví a nějaké oblikani sám? Vůbec, vše s pomocí. Sám si leda sundá ponožky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a jo, taky chápe, rozumí, umí základní barvy, tvary, věnuju se mu, mluvím, vysvětluju, ale je hodně temperamentní a teď i dost vztekajici se… Nevim, jak ho odpolenkovat např, jemu nevadí plná plinka ať je tam co je tam, jak jsem psala, zkoušíme a stejně se vycura na zem vedle nočníku a nikdy ani neřekne nebo neukáže předem, že se mu chce… U nás je na tyhle věci bohužel hodně brzy, c je mu taky 26 m :( děsí mě, že za půl roku je zápis do školky a… No takže nejsi sama :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
21.9.22 06:35

Mám stejně starého syna a ještě ani pořádně nechodí, ale začíná, takže to nehrotim.Taky má pleny, ale počkám s tím na jaro, až bude 100% chodit a bude víc schopný si alespoň říct a hlavně bude větší teplo, takže ho budu moct nechat doma třeba jen v tričku. Počítám, že to bude stejné jako u starších dětí, dva dny budou všude loužičky a já budu jen utírat apod.,pak se to zlepší. A s mluvením je na tom taky podobně, ale to nehrotim už vůbec, starší syn takto mluvil do tří let a pak ze dne na den najednou začal mluvit hezky a dokonce začal rovnou říkat i R.Ale myslím, že s ohledem na věk je normální, že nemluví ve větách. Jednou vše přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
21.9.22 09:56

Ahoj, klid. Moje dcera byla to samý. Totalni bojkot nocniku, nechtela se nic ucit atd.. uz sem byla zoufala.
Nech tomu volnej prubeh, na nocnik ti chodit zacne, neboj. U nas se to vsechno obrátilo v lepší po 3.roce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
26.9.22 17:30

U nás to stejné a malý má za měsíc 2,5 roku. Říká slovíčka jen ty, které se mu líbí, ale to co chceme po něm my, odmítá říct. Rozumí všemu, dokonce počítá do šesti, ale Ahoj nebo Ano/Jo neřekne. Za to MAMA, TATA, NE a NECHCI umí bravurně 😅. Nechávám čas do 3 let a pak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí