Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Takový období má většina dětí. Nejdřív nadšení a jak zjistí, že to je pořád tak nechtějí. Většinou to přejde, když ho necháš doma akorát ustoupíš a příští rok to bude stejný
Když tenld ustoupis tak vůbec nic nevyřešís..pokud tam vyloženě celou tu dobu neprorve tak bych vydržela. Pokud byl doteď jen s tebou musí si prostě zvyknout že je někde bez tebe. Když ho teď ze školky odhlasis (prostě bys řekla že ho odhlasujes, že chodit nebude…reditelka kontaktuje rodiče těch co skončily pod čarou a nastoupilo by jiné dítě…)
Tak za rok co?
Určitě bych nic neodkládala. Vsadím se, že za rok by jsi řešila to samé.
A co zkusit třeba jen na dopoledne nebo pár dní v týdnu? Malá taky chodila na 3 dny v týdnu, ale někdy ty děti mají období kdy se jim nechce a pak zas nechtějí domu, zkusila bych to zkonzultovat i s učitelkama, jak to malej snáší a podle toho se rozhodla.
Ber ho po obede domu a udelejte si treba volne patky bez skolky a jinak bych vydrzela a davala ho tam. HO musis pracovat a dite ve skolce bude mit pekny program a bude s detmi. Doma by nejspis stejne skoncil u elektroniky, kdyz potrebujes pracovat. Ve skolce ma program, rezim, deti, nove podnety. A udelala bych neco s tim manzelem a pracovni vytizenosti, takto mu utecou ty nejkrasnejsi leta. At si najde cas na sve vlastni dite. Nejlepe, at ho bere rano do skolky. Ty budes mit vice casu na to HO a vyzvednes ho po o. Rani scena a nervy se s tatinkem nejspis konat nebudou.
Normalni vyvoj, deti po case zjisti, ze to je tak naporad a treba mesic breci, pak to prejde. Popisovaly mi to tak i ucitelky ve skolce. O skolce s nim doma idealne vubec nemluvit a nezminovat. Dcera mela skolku rada, ale mluvit se o ni doma zezacatku vubec nesmelo ![]()
@Vladusxx píše: Více
Za rok se navíc do školky třeba ani dostat nemusí… Nebo holt zaplatit soukromou, kde mají na děti víc času - víc personálu na míň dětí, třeba by se mu tam líbilo víc a dala by se nějak upravit adaptace, což v těch státních školkách není až tak pružné. Ale jsem spíš pro aby chodil každý den, ze začátku klidně jen na 3h, ale prostě pravidelně, ne jednou jo a jednou ne, jakože třeba 2-3× týdně, v tom bude mít akorát to dítě zmatek. Anebo ať vodí ráno tatínek, jak tu už taky někdo zmínil, nečetla jsem všechny příspěvky… Takže nevím jestli to je možné, u nás to fungovalo.
@Martinamimi1 píše: Více
V tom bude mít spíš zmatek, jak to že jednou musí a jednou ne. Takhle mi děti začínaly chodit do soukr. školek obě, ale tam se platilo vyloženě podle dní a hodin, na kolik se domluvila docházka. Jestli dopol. nebo i se spaním, na to jsme najeli až postupně, jak se uvolnilo místo. Byla jsem ráda i za ty 2 dopol. v týdnu, na víc jsem tehdy nic nesehnala. Od září pak šly do normální školky. Ale syn už měsíc předtím do té DS chodil denně i se spaním. Tak už byl zvyklý.
Moje starší dcera chodila od dvou let do dětské skupiny na den nebo dva dny v týdnu, do běžné školky šla až ve čtyřech letech, chodí na dva dny, někdy na tři. Zmatek v tom nemá, ve školce nebreči. Celý týden by zvládla těžko. Mladší teď začal se skupinkou, taky na den zatím. Zkus ho tam dávat min dnů, musí to být pro něj náročné, když je zvyklý být s tebou. Kdyby se situace nelepsila, nechala bych si ho doma. Za rok to může být lepší. Nebo nemusí. Jenže to ti u malých dětí nikdo neřekne.
Zkus to nejdřív na par hodin a pak to prodluž. Bála bych se že příští rok se to bude opakovat, tak by sis odkladem moc nepomohla.
Na HO budeš stejně pracovat a syn by byl bezprizorní. Řekla bych, že ty děti se těší, protože si předem neumí školku přesně představit. Pokud más možnost, brala bych si ho po obědě, ale ve školce už bych ho nechala.
Nejlépe znáš své dítě ty, takže určitě sama dobře víš, co udělat. ![]()
Syn skoro 4roky by zase rád šel, je mi ho uplně líto
,ale pořád řešíme stolici, nechce chodit na wc, nemá,,klasické bobky,,je pořád,,umazaný,,dostal od dr. nějaké léky, bere laktoba. a nic, jen po kapkách se pořádně pos…je vidět že je vždy ucpaný, kakao se snažíme vynechat, ale ne vždy to jde ![]()
Muže tam jít jen do oběda nebo na hodinku, zkus se snimi domluvit ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den, syn (3roky) nastoupil do školky, ze začátku se těšil, ale poslední dny školku naprosto odmítá a je nešťastný. Já ještě můžu být rok doma, mám homeoffice. Je zvyklý na mě, jsem s ním sama bez babiček na hlídání, manzel je pracovně vytížený, takže je syn 24/7 fixovany na mě. Byla jsem přesvědčena je školka je dobrá volba, že bude mezi dětmi rád. Ale hraje si tam sám, od dětí se strani. Ráno scéna, nechce se mě pustit, o školce se nemůžu ani zmínit to se hned zabejčí. Tak přemýšlím zda by nebylo vhodné školku ještě o rok odlozit… Ale nevím jak se to řeší s ředitelkou, protože syn byl vybraný mezi 4 z 10ti děti, a teď je mi blbý říct že to nejde… Další věc, že ani nevím jak odložení probíhá, nebo zdali je to vůbec možné. Má někdo zkušenost? Děkuji.