Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký den všem,
začínáme se rozmýšlet, do jaké základní školy dát dcerku. Ona je hodně tiché a citlivé dítě. Rádi bychom jí našli školu, ve které se bude cítit dobře a kde nebude přehnaný tlak na výsledky a srovnávání dětí. Ideálně kde není alespoň v první třídě známkování. Kdo máte podobné priority a máte své děti v nějaké škole, kde jste spokojení, tak budu moc ráda za sdílení. Děkuji
.
@Viky.m píše: Více
Scio ![]()
1. stupeň ještě ušel na 1.ZŠ, ale druhý už děs běs. Slovní hodncení je v 1. třídě vždycky, dále pak podle hlasování rodičů. My jediní vždycky chtěli slovní, ostatní známky ![]()
@Baba
Děkuji za info. To je ale úplně nová škola, začínali teprve loni, jestli se nepletu
. Jste tam tedy spokojení? Tam jsou věkově smíšené třídy?
Jsme maximálně spokojení, škoda, že tu ta škola nebyla dřív. Nejstarší byla loni v devítce, tu už nevzali.
Nejstarší brali šesťáky, to byl zrovna náš prostřední, mladší šel do čtvrté.
mají spojené třídy, za mě je to fajn, obecně hodně spolupracují mezi sebou, taky je to zatím malá škola.
Nemám pocit, že by se učili málo, kluci říkají, že se učí víc než na normální základce. Učitelé měli kluky přesně přečtené po pár týdnech, fakt ty,,svoje" děti znají.
Dávají důraz na to, aby se děti cítily ve škole bezpečně, hodně řeší vztahy mezi nimi.
Mě jejich koncept vyhovuje, nejmladší by mohl letos dělat příjimačky na 8letý gympl, nejspíš by se bez problémů dostal, ale nechce se mi ho tam dávat.
A kluci samo zpátky na běžnou ZŠ nechtějí. Dá se jim tím pěkně vyhrožovat ![]()
To zní skvěle
. Jak píšeš, že se učí dost.. to je přesně to, čeho se právě trochu bojím u těchto „alternativních“ škol. Že tam je až moc volná výuka. Ráda bych, aby malá uměla vše potřebné, ale tak nějak nenásilným způsobem. A to, jak to popisuješ ty, je asi přesně to, co hledáme
.
Pujde do skoly za rok? Uz muzes poslat nezavaznou prihlasku.
O tu prvni tridu byl dost zajem, co vim.
My meli,,pohovor”, jestli nejsou nase predstavy uplne v rozporu s jejich pristupem. Ale to byl prvni rok, vzali nejspis vsechny, kdo mel nakonec fakt zajem. Jedna spojena trida, takze dva rocniky, mela asi 12 deti, druha 16.
Plati se 7600 mesicne.
@Baba Ahoj, strasne moc me mrzi, ze to ctu az ted. Ze otevrou SCIO skolu skolu v Plzni jsem doufala uz od narozeni syna tj cca 6 let a kdyz jsem loni zjistila, ze se to povedlo, vedela jsem, ze jinam ho dat nechci. No a pred dvema tydny jsem zjistila, ze zapis na pristi rok otevreli uz v zari jeste pred dny otevrenych dveri a ze uz jsme nahradnici na pohovor, takze kdo vi, jestli se vubec dostaneme do pripadneho losovani o mista v prvni tride. Jsem z toho dost nestastna. Vim, kam bych svoje dite nikdy nedala, ale obracene je to horsi.
Muzu se prosim zeptat, o jakych skolach jste mimo SCIO uvazovali a kam na ZS vase deti predtim chodili? Moc moc dekuju! ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.