Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zkoušela bych pořád dokola ten dudlík. Já zkoušela od 5. týdne a přijal ho až asi ve 4 měsících. Spánek nebyl problém, ale začal si stále víc cucat palec.
Taky bych zkoušela dudlík, jiný tvar, nachladit, kápnou na něj trochu MM a přidržet v papule v pozici, jak kojíš. Taky mým dětem chvilku trvalo, než si zvykly, ale já nikdy nechtěla kojit na uklidnění (vyjma novorozeneckého období, kde to považuju za žádoucí), tak jsem se podle toho zařídila.
Dudlik ani klasicky kulaty?
Jinak teda jeste zjistit, jestli nechce jen ten kontakk, kdyz das do satku/nositka, budi se taky?
@Anonymní píše:
Zdravím. Můj syn - 3 měsíce - od narození usíná při kojení. V noci se pak na kojení budí max 2×, napije se, dám ho do postýlky a krásně dal spinká.
Jenže přes den.. taky usne u kojení, ale jakmile se od něj zvednu, tak nejdyl do 5min je vzhůru, řve a chce zase prso. To si jen podudla a hned zase spi. Když mu opět vyndam prso, zase se vzbudí a řve, dokud zase nemá prso a porad dokolažádný dudlík nechce..
Nemohu přes den skoro nic udělat, natož se nalezite věnovat staršímu dítěti.
Nějaká rada, jak tohle denní nespani/dodání vyřešit?
Ve 3 měsících bývá růstový spurt, klidně může vyžadovat pít krátce a častěji.
Jinak dudlík. Nejlepší je obyčejný kulatý Bibs s kaučukovou savičkou, krásně voní a údajně je sladká, to jsem ale nezkoušela.
Ortodontický dudlík je za nás dobrý MaM, taky je lepší s kaučukovou savičkou, i když ho málokde mají, všude samý silikon. Píšou, že je to přírodní kaučuk, ale nevoní sladce jak Bibs.
Dudlík bych dala ve chvílí, kdy bych si byla jistá, že dítě nemůže mít hlad, ale má potřebu sát.
Zdravím. Můj syn - 3 měsíce - od narození usíná při kojení. V noci se pak na kojení budí max 2×, napije se, dám ho do postýlky a krásně dal spinká.
žádný dudlík nechce..
Jenže přes den.. taky usne u kojení, ale jakmile se od něj zvednu, tak nejdyl do 5min je vzhůru, řve a chce zase prso. To si jen podudla a hned zase spi. Když mu opět vyndam prso, zase se vzbudí a řve, dokud zase nemá prso a porad dokola
Nemohu přes den skoro nic udělat, natož se nalezite věnovat staršímu dítěti.
Nějaká rada, jak tohle denní nespani/dodání vyřešit?