Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám doma kluka ve věku 24 let a dělá to taky
Vysvětli mu, ať se snaží na veřejnosti kontrolovat, ale doma v tom nevidím velkou tragédii ![]()
Ehm..a ty neprdíš? nebo to děláš jak, když se ti chce..zadržíš to a urveš si bok?
nebo ti vadí, že prdí ve společnosti a nejde si prdnou jinam - do soukromí?
![]()
Co podle Tebe znamená, mít to pod kontrolou? Doma bych to neřešila vůbec a jinak bych mu vysvětlila, že na veřejnosti je vhodné se vzdálit někam do ústraní, pokud to situace umožňuje. Nezlob se, ale Ty si nikdy neuprdneš? Moc nechápu, jak se dá něco takového kontrolovat.
To je tak nespecificky.. prdne si mezi lidma?? Nebo doma v obyvaku?? Na verejnosti ok, rict at aspon poodejde, ale doma bych to neresila nebo ty neprdis?? ![]()
Takže - dva příklady. Sedíme u TV, najednou puch, ale on tvrdí, že o ničem neví..to mu jako samovolně uniká nebo co??
Druhý příklad - čekáme na výtah, najednou puch a syn, že to neudržel. No co kdyby tam s námi byl soused..nepříjde mi to normální. Vysvětlovala jsem mu to x krát, ale mám strach, jestli nemá nějaký zdravotní problém
.
@Anonymní píše:
Takže - dva příklady. Sedíme u TV, najednou puch, ale on tvrdí, že o ničem neví..to mu jako samovolně uniká nebo co??
Druhý příklad - čekáme na výtah, najednou puch a syn, že to neudržel. No co kdyby tam s námi byl soused..nepříjde mi to normální. Vysvětlovala jsem mu to x krát, ale mám strach, jestli nemá nějaký zdravotní problém.
Ne to je naprosto normální. A odpověď „já to nebyl“ je taková automatická, v tomto případě obzvlášť, když se kluk musí zpovídat z každého uprdnutí
Zdravotní problém v tomto opravdu nevidím.
@Hannah345 píše:
Ne to je naprosto normální. A odpověď „já to nebyl“ je taková automatická, v tomto případě obzvlášť, když se kluk musí zpovídat z každého uprdnutíZdravotní problém v tomto opravdu nevidím.
dík..
Podle vas je normální prdet si pod nos? I kdyz doma? Ufff
No, proti gustu… ale normální to neni. Samozřejmě, ze se to da kontrolovat. Stejne jako se nepokalite na místě tak si nemusíte ani upsouknout.
@Alkata píše:
Podle vas je normální prdet si pod nos? I kdyz doma? UfffNo, proti gustu… ale normální to neni. Samozřejmě, ze se to da kontrolovat. Stejne jako se nepokalite na místě tak si nemusíte ani upsouknout.
Souhlasím. Ale co rodina, to vlastní pravidla. Já děti vedu k tomu, že tohle je prostě soukromá věc, ne že se všichni koukáme na televizi a jsme jako v chlívku.
Zakladatelko, asi bych na to upozorňovala. Pokud tedy třeba tatínek není takový ten buran, co to považuje za normální a hrozně vtipné
, pak by to možná chlapec mohl převzít jako bezva vzor
. Ale podle toho, co píšeš, to nepředpokládám.
@Anonymní píše:
Druhý příklad - čekáme na výtah, najednou puch a syn, že to neudržel. No co kdyby tam s námi byl soused..nepříjde mi to normální. Vysvětlovala jsem mu to x krát, ale mám strach, jestli nemá nějaký zdravotní problém.
Jinak na tvem miste bych se koukla na jeho stravu, protoze neni mormalni, aby prdy tak pachly
… jinak pro vas citlivky ve spanku se prdi nejvice.. takze nejvetsi chlivek mate doma v posteli
, takzeee Dobrou noc preji ![]()
Uz tříletý si chodi prdnout do kouta. Tedy zatím z toho ma hroznou srandu, ale aspoň mi nepuší pod nos
nicméně moc bych to nehrotila, třeba se zrovna soustředil na neco jiného či tak. A odpověď já to nebyl je fakt automatická ![]()
Ano, mohl by se treba nekam vzdalit, kdyz potrebuje, ale rozhodne bych z toho pred nim nedelala takovej problem a rozhodne mu nerikala, ze to ma zadrzovat!!! (proste jen si nekam odbehnout- pokud to jde), aby jsi nedocilila opaku, ze by si pak zafixoval, ze prdet je neco strasnyho, a neprivodil si nejakej opravdovej zdravotni problem, protoze by to prave zadrzoval…
Prdeni je normalni a zdrave. Nekdy to kontrolovat jde a nekdy proste ne. Nicmene podle etikety je to tak, ze pokud se stane nehoda, obe steany taktne mlci. Je vysoce nespolecenske to nejak komentovat!!!
Takze vysvetlit ze pokud muze, ma se vzdalit na wc ci ven. Pokud to nejde tak mlcet. A vy to delejte stejne.
Pohlídat co jí. Nic co nadýmá a klidně běžte k dr. pokud je to opravdu časté.
Ahoj všem, syn má takový problém - občas si prostě " prdne", ale tvrdí, že to prostě neudržel nebo dokonce, že o tom neví ( to samo..).
Jsem z toho nešťastná, už je velký a myslím, že by to měl mít 100% pod kontrolou..
.
Co si o tom myslíte, případně máte někdo podobný problém? Děkuji moc a prosím o anonymitu kvůli syna, samozřejmě. Díky za příspěvky!!!