Syn 7 měsíců - co mu vařit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Syn 7 mesicu co mu varit?
Ahojky vsem mam dotaz co varite 7 mesicnim detem?My jsme meli od ukonceneho 4 mesice prikrm brambor s mrkvickou v 5 mesici jsme mohla pridat masivko kureci,krutu nebo kralika.A ted nam doktorka rekla,ze muzu pridavat i lepek a varit treba testoviny,ale nevim co k nim.Dneska jsem mu dala rajskou a knedlik a to mu chutnalo.Rajskou teda bez jakehokoliv koreni a bez cibuloveho zakladu,ale tim jsme na konci svych napadu.Doktorka mi rekla,ze to co bude ted dostavat od ukonceneho 7 mesice bude papat az do jednoho roku.Ze uz by nemel mit to same dokola.Ja jsem mu delala bud zeleninu nebo jsem mu do toho pridavala kure.Takze bastil cuketu,mrkev,brambor atd… Mam prvni mimco,tak fakt nevim.Predem diky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
kuskus se zeleninou, rozmixované brambory+maso+různá zelenina, rýže s masem a zeleninou, pohanka atd. jinak vhodnst potravin je na www.kojeni.net
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky my zelču jíme téměř všecku taky nám je 7 a kus měsíce jen na rajče, papriku a okůrku prý máme počkat do léta (říkala doktorka) že teď nejsou prej chuťově dobrý ani zdraví
a těstoviny nám doporučila zatím jen polévková že jsou malé protože normální kolena ještě nerozkouše rozmixovat jdou nic moc a když jsou rozvařený tak nejsou dobrý chuťově ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše oblíbené bylo v tu dobu kuře s cuketou, kuřecí (nebo i hovězí) jem uvařila, přidala cuketu, pak rozmixovala a přelila tím těstoviny…Taky můžeš udělat bramborovou kaši z UM třeba…Prostě kombinuj zeleninu s masem a obměňuj přílohy, 7-mi měsíční prcek nevyžaduje nějaké gastronomické zážitky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
krom výše zmiňovaného vařím na oběd ještě: batáty, špenát, mangold, dýně, kuskus, kvalitní těstoviny, brokolice, spařená a oloupaná rajčata, cuketa, lilek, pórek.
z masa: kuře, králík, krůta, jehněčí, hovězí.
dochutím čerstvými bylinkami (bazalka, rozmarýn, tymián) a vývarem.
všechno dělám v páře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak neco z toho urcite zkusim.Kazdopadne ja jsem myslela,ze hovezi maso muzou deticky az od ukonceneho asi 9 mesice?A nevite jak je to s rybou?Jehneci to nevim ja osobne ho rada nemam a nemuzu ho ani citit,prtoze se mi hned zvedne zaludek.Takze to mu asi davat nebudu o tohle ho asi ochudim. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj určitě bych nedávala takhle malýmu dítěti knedlík. Rajská jde udělat s těstovinami i rýží.
u nás bylo v oblibě: červená čočka + cuketa + maso (žloutek), červená řepa +hovězí+brambor, rozmixovaná zelenina s masem do konzistence omáčky a k tomu těstoviny/kuskus. Zeleninové polévky hodně zahuštěné instantními jáhlovými vločkami. Později koprová omáčka s brambory. Ale smetanu používám tak od 11. měsíce.
- Citovat
- Upravit
Ryby nee, ale hovězí jsem dávala od začátku (tedy od té doby, co jsem dala poprvé maso).Což bylo právě v tom 7.měsíci tuším…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nemyslím, že 7mi měsíční dítě potřebuje nějaké spešl recepty. Pestrou stravu ano, ne stále mrkev brambor.
Točím asi 10 druhů zeleniny, 3 druhy masa, žloudek a přílohy (brambor, luštěniny- čočka hrášek, jáhly, pohanka, rýže, kuskus, těstoviny, bulgur). A kombinuji tak, aby to lehce připomínalo kombunace dospělácké
např. špenát se žloudkem a brambore, těstoviny s cuketou a rajčetem, zeleninový miix s rýží jako rizoto, zeleninová směs s kuskusem nebo jáhly, brokolice se žloudkem a bramborem, dušená mrkev s hráškem a hovězím, řepa s pohankou, dýně s rýží a kuřecím, zeleninová polévka s nudlemi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka-muzu se zeptat,cocku uvaris a pak rozmixujes? bych to taky zkusila,ale nebude pak boleni briska?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dělám červenou čočku, loupanou. tu kdy vaříš 10 min, tak ani není třeba mixovat.
Já mám dceru odolnou, břicho jí nebolí z ničeho. A vo už toho snědla
, hromadu písku, kamení, listí, trávu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dekuji,zkusim mu uvarit,at zkusi neco jineho.To mas teda gurmanku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky holky za rady urcite neco z toho zkusim
alespon jsem o neco moudrejsi,ale priznam se ze s tim hovezim pockam.Vsude pisou az od devateho mesice a doktorka rekla jen bile maso kure,kralik,kruta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maso se má dávat hlavně kvuli železu. V rychlokuřatech ho moc asi nebude
Já dala hovězí naopak jako první.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit