Syn a nejedení ve školce

27.9.16 21:58

Syn a nejedeni ve skolce

Ahoj holky, potrebuju radu..syn ma 4roky, a od září je ve školce…po incidentu ve školce ze nechtěl maso s omackou a plakal vztekal se a podobně sem rekla ze mu omáčku dávat nemají na přílohu ale vedle na Talir..no dneska sem se dozvěděla ze mu dávají jen suché (brambory, nudle, ryzi) bez masa bez čehokoliv…prý ze nemají cas na to se dívat jak se vtéká ze to nechce a kazi to i děti kolem…nikdo mi nic neřekl až dneska mi to řekl syn sam ze deti mají maso a on ne..jak by jste to řešily vy ze dítě nechce omáčky (doma je nedělám takze za to mohu já ze neni zvyklý) a jak to řešit ve školce…nechat mu to dát na talir a pokud nebude jíst ať neji? Ps.jak dlouho maji u vas ve školce děti oběd..u nas mají byt za 15minut po polevce a po druhém…zdá se mi to krátká doba… :,( Vubec si nevim rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
27.9.16 22:15

@Maminanadruhou Nevím, kolik mají času. Asi dost, když si moje dítě zvládne pravidelně přidat.
Pokud se vzteká, tak se moc nedivím, že nemají náladu ho tam obskakovat. Domluv se s klukem, jestli chce příílohu suchou, nebo jako to mají ostatní děti. Vysvětli mu, že co si vybere, to bude mít. Když nebude jíst, jeho problém, bude o hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.16 22:22

@Svistice prave oni mají jen 15minut…sama jim půl hodiny dvou Chodove jídlo…no říkala jsem malému ať řekne pani učitelce že chce masíčko, on mi řek ze neví že je. a když sem rekla učitelce ať mu ukážou co je na jídlo tak mi řekla ze na to není cas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
27.9.16 22:30

@Maminanadruhou u nas je na obed tak pul hodiny urcite. Kolikrat jdu pro syna po obede a jeste u stolu sedi par deti a ji. Jinak ten pristup ucitelek je teda zvlastni :think: Jestli jsem to dobre pochopila, tak vas syn neji jen omacky. Jinak maso s bramborem, ryzi apod. ano. Tak bych to rekla ucitelkam, ze jen kdyz bude omacka s masem, tak aby mu to dali zvlast, ze omacky proste neji. Jinak at mu daji normalne cele jidlo. A nebo, my mame jidelnicek v satne na nastence, tak ten den co by byla omacka bych je proste pozadala, aby mu dali jen suche maso bez omacky. Dyt to prece nemuze byt zas takovy problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
27.9.16 22:31

@Maminanadruhou jak dlouho obedvaji nevím, kazdopadne bych byla dost napruzela a asi bych drze zasla za hospodarkou, ze bys teda rada platila jen tu ryzi :cert:

Kdyz jsem pracovala ve skolce, nezazila jsem, ze by se tam deti frfnaly v jidle - protoze jim nikdo nic nenutil, mohly si rict, kolik ceho chteji nandat, podmínkou bylo vzdy snist aspoň jednu cast z jidla (maso, nebo brambory apod), deti citily, ze nejsou zahnane do kouta a nevymyslely si. Dneska uz neni doba, kdy se nekolik dni jedla pripalena kase, protoze víc toho nebylo, potravin mame dostatek, nerikam, ze se maji deti rozmazlovat a podstrojovat jim, co si umanou, ale myslim si, ze nejake nuceni do jidla a striktni zakazy uz jsou dle meho pase.

Prvne bycb zjistila, jak to doopravdy je, pokud jen syn vypravi, nemusi to tak byt, muze si vymyslet (nevinne) na zaklade toho jednoho stresujiciho zazitku (mne dcera loni hlasila, ze jim pani ucitelka nedava napit, pritom maji celodenne stoleček s pitim). Taky bych doma zkusila zaradit omacky. A nasla bych s ucitelkama nejaky kompromis, treba at daji jen lzici omacky mimo maso nebo tak :nevim:

Ja jako dite nesnasela pomazanky, rekla bych z podobneho duvodu, vadila mi ta michanice vsech barev, mama doma pomazanky nedelala, po tom, co jsem se ucitelkam nekolikrat poblila, protoze me to natahovalo, tak mi symbolicky mazaly jedno kousnuti a zbytek chleba bylo sucheho. Dneska uz si třeba nase deti mazou pomazanku samy, kolik a zda vubec chteji :pankac: :pankac: kazde si tak da podle potreby a je klid

• Citovat
  • Upravit
2155
27.9.16 22:33

@Maminanadruhou Moc se mi ten přístup učitelek nelíbí, ale co kdybys mu ráno přečetla jídelní lístek a domluvili se, jak to / co bude jíst? Trošku se asi musí naučit přizpůsobit, asi budou i jiní věci, na které není zvyklý / nemíváte je doma.
15 minut mi taky přijde málo, ale u nás je to taky tak, dohromady teda možná půlhoďka ale to už dojídají jen ti poslední a seí u stolečku sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.9.16 22:35

@Maminanadruhou Hele, musíš být schopná kriticky zhodnotit, co je a není reálné v poměrech vaší školky. Pokud je to velká školka o 120 dětech, tak je jasné, že nemají čas se tam s každým dítětem crcat a dělat přesně to, co by mu asi nejvíc vyhovovalo.
Co s dítětem projít jídelníček? Pokud budou převažovat omáčková jídla, tak poprosit jen o maso a přílohu. A kluka zkusit zpracovat na omáčky.
Já chápu, že nemůžou každému dítěti ukazovat, co je dnes k jídlu a ať se milostpán nebo milostpaní pokaždé rozzhodne, co z toho bude jíst a co ne a v jaké kombinaci a estetickém ladění to má kuchařka nandat na talíř.
U nás dneska měla být hermelínová pomazánka, kluk hermelín nejí. Jestli to jedl nebo ne nevím, tak si vzal v nejhorším jen kousek ovoce, hlady neumře a přišlo mi zbytečné pro něj chtít jen suchý chleba - poměr přidaná hodnota a organizační komplikovanost mi nevyšel jako dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
27.9.16 22:41

8o 15 minut na oběd? To si dělají hýždě, ne?
Co mají tak urgentního, že se děti nestihnou najíst?
Napadají mě jen samá agresivní řešení - mas možnost dát dítě v nejhorším jinam? Bála bych se, že po řešení by to synovi osladily :?
Ještě tak nejmírnější, leč nevychovne, by bylo říct synovi, ať se vzteka, dokud maso nedostane :) Minimálně bych takovou moznost nastinila. A asi bych chtěla zpátky peníze za obědy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.9.16 22:48

Oběd by měla servírovat kuchařka ne ucitelky, já se vždy decek ptala chceš maso, chceš omacku, chces polit maslem, kolik chceš přílohy? Taky jsem jim to na talíři oddělovala, že některé decka nesnesou mišmaš na sobě.
Sice je fakt, že me to při nabírání zdrželo (protože malým se nabíra vše krájené, větším nakrájené), za serv. stolkem se díky tomu tvořila chvilku fronta, na mě lavina, než jsem si zapamatovala ty máš lžičku = krájené, ty máš příbor = nekrajene, ale decka se aspoň sami nebáli říct kolik chtějí, tak to u nás funguje v každé třídě, do každé jde kuchařka s obědem a chystá přímo před deckama.
Uč. pomohly až při přidání, když teda měly čas, někdy uklízečka. Že opravdu někdo snědl driv, někomu to trvá, někomu už musely chystat pyžamo na spaní. Ony jsou dvě do obeda na moc děti.
A to když jedno dítě něco nedělá jsem si všimla je fakt, jak lavina. Jeden řekne fuj, chytí se toho dalsi a další.

Jako mamine, která platí obědy by mi vadilo, že mojemu dítěti sidi obědy, ať mu ho naberou, cely shrnou z talire do kanálu, že ho nesni.
Ovšem stejne, tak bych si doslapla i na své dítě, že nebude dělat žádné scény při jídle, pokud něco nechce ať to nejí, ale nebude tam dělat cirkus, že jiné děti maso ji a není pro ně dobre poslouchat, že ho někdo nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
27.9.16 22:50

Já nevím co by jste dámy chtěly? Aby učitelky litali kolem kazdeho prcka a ptali se co jak ma rad, jestli mu nevadi sudy pocet brambor, nebo malo omacky, nebo moc? :zed: to je mazec dneska…kde na to maji asi brat cas? Pokud se ti to zakl nelíbi, dej ho do soukrome, tam si muzes vymyslet nesmysly. Nereknu pokud by ucitelky nutili dojidat apod, ale nadavat na ucitelky, ze se necrcaj s kazdym vymyslem to je na hlavu… :roll: takhle to zacina, ve skole to pokracuje dehonestaci ucitelu a stavenim ditete na piedestal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.9.16 22:51

@Knihomyš
U nás jsem přišla do třídy 11:40 a ve 12h. už se chystali do pyžam nebo někteří šli dom. Kolem těch 15-20 min.to asi bude všude podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.9.16 23:06

Nevím, jakou máte představu o velikosti porci. Ale dvouchodový oběd běžně ve školce je polévka jeden stredni sufanek já to počítala asi 5-6 polevkovych lžic do něj vleze (ta se u nás nepřidává nikdy), hlavní malé 3-4r. děti mají polévkovou lžíci krajeného masa, malý sufanek omáčky a nejmensi sufanek přílohy. Ne že by se jim nechtělo dávat víc, ale každý není zdatný jedlik a je vůbec rád, že sní takovou vrabci porci.
Hlavní se pridava veřejnou krome masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.9.16 00:18

Ten přístup mi přijde docela na houby. a času u nás mají děti, kolik potřebují, kolikrát přijdu pro děti poo, tak většina dětí se už převlíká do pyžamka, ale jeden, dva opozdilci ještě obědvají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
28.9.16 02:06

@saadet souhlasim
Zakladatelko, když jsou omáčky, dávej mu tedy jídlo u domu. Ale pokud by učitelky musely takto řešit každé druhé dítě, tak k SS dostanou? budou dvě hodiny v kuse řešit jen jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.16 03:42

Děkuji za názory :) no doma omáčky zavedu…a ve školce Teda zazadam o jídelní lístek, jelikoz nikde ho nemají a web stránky taky nemají tak bohužel…snad to půjde opravdu bych nerada platila za suchou přílohu..a asi budu muset jít kouknout jak probíhá podávání obědu..názor tady paní kuchařky je úžasný škoda ze jsme nenatrefili na vás…my chodíme teď i na vyšetření autismu jelikož nas dr poslala s priznakama…tak aby to nebylo tím..jenže ono ve školce zas dokud nemají o tom papír tak to neresi :? Tak mockrát Vám děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí