Snímá miminko stres matky?

Anonymní
18.7.16 14:58

Snímá miminko stres matky?

Ahoj maminky.
Malá (5 měsíců) mi ted´ během 2 dnů přestala jíst (pije mlíčko z lahvičky)… :zed:
Opravdu nechce - vzteká se, nebo vystrkuje savičku jazykem ven. Vypije opravdu STRAŠNĚ málo - téměř nic. Jinak se mi ale jeví ok.
Dnes jsem byla u doktora, pro jistotu - podíval se na ní a řekl, že na ní nic neshledává…
Sestřička si mě vzala stranou a ptala se mě, jsem-li v pohodě já, že se jí malá zdá hrozně neklidná…
Nejsme v pohodě. Mám nějaký trápení - s chlapem. Prostě vztahový problém. Moc se tím trápím…
Je opravdu možné, že to to miminko ze mně snímá a nejí kvůli tomu?? Je mi z toho úplně nanic… Začínám chápat takovou tu profláklou větu, že „někdy je pro děti lepší, když se rodiče rozejdou než aby zůstavali spolu - ale byli nešt´astní“…
Ted´ je mi dvakrát takový smutno - když vím, že je malá ze mně špatná :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3409
18.7.16 15:03

Je to možné :hug: přeji ať nemáš trápení a vše se vyřeší k vašemu dobru :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
18.7.16 15:03

A co chlap, zlobí? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.16 15:05

@Lamátko Jojo - zlobí… Ale má-li to ubližovat malej, tak na to fakt se.ru… To je snad opravdu lepší bejt s ní sama než jí trápit.

• Citovat
  • Upravit
3615
18.7.16 15:05

Bohužel je to možné. Děti jsou strašně vnímavé a cítí, že je s rodiči něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
18.7.16 15:06

Záleží co dělá a proč to dělá, třeba se to dá spravit, pokud ano bylo by to fsjn, aby malá měla oba rodiče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.7.16 15:08

Samozřejmě že to dítě vnímá. Mimochodem biochemie, co se vám vyplavuje při stresu do krve může docela dobře ovlivnit i kvalitu mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.16 15:11

@Ou Jo - to mě taky napadlo… ale to mi sestřička řekla, že chut´ mléka by to ovlivnit nemělo… :nevim:

@Lamátko …já vím - rozhodně bych pro malou chtěla úplnou rodinu. Ale zase se nechci úplně obětovat - jak říkám, než se dlouhodobě trápit… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21311
18.7.16 15:12

Taky jsem měla velký stres při kojení, dítěti to bylo úplně fuk. Takže je to asi kus od kusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
18.7.16 15:17

Ano, děti jsou neskutečně citlivé a vnímavé, pokud nejseš ok, cítí to. (Z vlastní zkušenosti, je to cca půlrok, přišla jsem domů totálně hotová, někdo mě neskutečně vytočil, to je jedno, ale hrozně se mi chtělo brečet bylo mi na nic, malá se ke mně ani nepřiblížila, nenechala se pochovat, nic…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
18.7.16 15:20

Ano, samozřejmě že ano…taky ty nejvíc zlobící děti mají většinou rodiče - nerváky :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
18.7.16 15:29

Příspěvek upraven 20.05.22 v 12:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.7.16 15:35
@Anonymní píše:
@Ou Jo - to mě taky napadlo… ale to mi sestřička řekla, že chut´ mléka by to ovlivnit nemělo… :nevim:

no rozhodně to ovlivňuje kvalitu mléka - zeptej se libovolného chovatele mléčných krav či koz (mlékárny si ke každému odběru dělají rozbory poměru tuku a bílkovin, a podle toho určují cenu mléka). A není důvod, proč by to nemělo fungovat u všech savců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
18.7.16 15:48

Je to víc než jisté.

Když jsem já v pohodě, děti jsou v pohodě. Když jsem nervní, děti se jdou navzájem pozabíjet. Platí to od narození pořád (nejstaršímu je 12), akorát jejich projevy se mění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.16 16:05

Já jsem tomu nikdy nevěřila ale po zkušenosti s malou to tak je. Nemám ráda svou tchýni, když jí chce chovat tak mi to od jejího narození bylo proti srsti (samozřejmě jsem tomu ale nebránila) ale malá u ní byla stejně hrozně neklidná a když mi jí nevrátila tak brečela a do dneška 2 roky ji malá absolutně nebere, nenechá se pochovat a jako by ji ignoruje. Bohužel s tím já nehnu, já o ní doma nemluvím vůbec - myslím, že bych jí nějaká naváděla atd a po x letech naschválů a jejich výmyslů je mi to i vlastně jedno jak se k ní malá staví.

To samé když jsem měla stres před vážným vyšetřením tatínka. Malá byla nervní, uřvaná. Když jsem se dozvěděla dobré výsledky dala jsem se do klidu, zklidnila se i dcerka.

Takže za mě ano dítě ovlivňují pocity matky.

Anonym Bára - vztahy v rodině

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí