Nechce příkrmy - 12 měsíců

Anonymní
4.7.16 14:23

Nechce příkrmy - 12m

Maminky, mám chlapečka, který nechce nic jíst. Ale opravdu nic. Vyzkoušela jsem zeleninu, masozeleninu, ovoce, křupky, kaše. Všechno v nejrůznějších podobách - syrové, vařené, mixované, mačkané nebo ve formě BLW. Absolutně k ničemu. Jediné, co zvládne je pár lžiček bílého jogurtu večer. Ráno zásadně nechce nic v v poledne tak 1-2 lžičky masozeleniny. Jinak nic. Dneska jsem byla na kontrole v roce. Syn váží 9300g. Doktorka mě sjela na 2 doby a chce abych okamžitě přestala kojit a byl jen na příkrmech a UM. Prý už v mlíku nic není a budou mu chybět živiny. Já bych ale chtěla kojit dál. Co si o tom myslíte? Omlouvám se za anonym, ale nechci, aby bývalý věděl, že vše nejde hladce. Dělá mi dost peklo ze života i kvůli větším blbostem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
4.7.16 14:26

Na doktorku bych se vykašlala a dál nabízela jídlo. Jednou na to přijde. To, že ho odstavíš neznamená, že začne jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
4.7.16 14:33

Na doktorku bych kaslala. Syn mel v roce 9500 a to je jedlik. Treba mu rostou zuby, nebo ta vedra. Syn taky jednu dobu odmital a chtel jen prso. Ma rok a pul a kojim dal. Nabizej porad dokola, hlavne nenutit. A nechce ani ovoce do ruky? Nejaky suchar? Nebo kdyz jis, nelaka ho ani to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
4.7.16 14:35

Určitě bych nepřestala kojit. Pak bys mohla řešit, že ti nebude ani jíst ani pít… Syn nikdy lahev nepřijal, pít začal až z učícího hrnku a později z láhve s brčkem. Lahev se savičkou nepřijal nikdy. A ta váha mi přijde uplně v pohodě. Syn měl v roce 9240g a doktorka neřekla vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4404
4.7.16 14:36

Porad nabizej, nenut. Muj taky nejedl, doted skoro nesnida, ale rozjedl se na obed a pak uz jen uzdibuje. Navic mi nepije, takze kojim porad. Flasku nikdy nechtel, prestat kojit, tak nema nic. Ani omezenim mnozstvi kojeni nezacal vic pit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
4.7.16 14:40

@zuzanx To je pravda. To jsou rady v takovych vedrech nutit k ukonceni kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
4.7.16 14:43

Nas malej mel ve 12 mes 8800g a dr nic neresila…ted malej taky uz asi 3ty zlobi, plive, prska a jedine co mu jede, tak jsou jogurty, do te doby dlabal vsechno krasne, jsem z toho uz taky na prasky, bojim se, aby mi nezhubnul…ale myslim si, ze kazde dite kbtomu musi samo dospet, nasilim to do nej clovek stejne nedostane…resim to tak, ze mu dam treba druhou flasku sunaru navic, abych mela jistotu, ze nejake ziviny dostane…a kojeni je jen tva vec, co ti ma co zakazovat…ja kojim kazde rano a da si s chuti, pres den a vecer uz nechce…hlavu vzhuru, jednou jist zacne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
4.7.16 15:07

Starší měl v roce stejnou váhu, jedl teda normálně, a nikdo nic neřešil. Mladší vyl v roce tak na 99 kojený a jíst začal až v roce a tři čtvrtě. Kojila jsem ho vždy na požádání.
Rozhodně bych nepřestávala kojit. Naopak si myslím, že v takovém případě prostě MM dítěti dá vše, co potřebuje (teda aspoň mladší syn viditelně nestrádal a ani třeba vývojově ho to nijak nepoškodilo). Utnutí kojení totiž vůbec nemusí znamenat, že se dítě rozjí. Kamarádka to udělal takto právě někdy po roce a dítě snad skoro do tří let pak pilo litr sunaru denně. A to je MM určitě lepší a zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15877
4.7.16 15:48

Já žasnu co to je za doktory :roll: Moje malá byla to samé, v roce v podstatě plně kojená, příkrmy odmítala nebo snědla zanedbatelné množství, nechtěla skoro žádné tekutiny, flašku, dudlík nikdy nevzala do pusy. Vážila 9,5kg, naše doktorka, je tedy o prospěšnosti kojení dobře informována, takže mě naopak podporovala a chválila, že malá dobře prospívá. Dcera se postupně rozjedla, čím víc bylo jídlo podobné,,normálnímu,,jídlu, když jedla to co mi, začala jíst víc. Teď skoro dvouletá, pořád miluje kojení, pořád je vybíravá, ale oblíbenho jídla se dokáže normálně najíst, váží 13kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
4.7.16 16:02

Starší dcera do 12 měsíců ochutnávala ( pár lžiček za den ), jinak byla jen kojená. Ve 14 měsících se to zlomilo a začala hezky jíst vše. Chtěla prostě jíst to, co jsme jedli my. Naše MUDr. mě v kojení naopak podporovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
4.7.16 17:28

Koj dál, ale zeptám se takhle: nemáš nedostatek železa?(jíš červené maso?) Třeba můj malý se fakt rozjedl, když jsem znovu začala brát železo.

Jak je to s jeho zájmem o jídlo? Kouká/koukal ti do talíře? Kdy jste začali s příkrmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.16 21:44

@dalmati O jídlo se začal zajímat okolo 6m, ale postupně zájem ztratil. Do talíře kouká, ruku do něj strká, ale rozmatlá to v rozsahu kam dokáže. Ruku s tím si do pusy strčí, ale většinou to vyplivne nebo už jí tam podruhé nestrčí. S příkrmy jsem začala jak zájem měl (6m, netlačila jsem, nabízela. Anemicky nevypadá, ale doktorka mu dneska krev na krevní obraz vzala, v pátek budou výsledky.
@paandatko Ovoce nesnáší úplně, nejhorší je banán. Nad ním se strašně šklebí. Moje máma mu tajně strčila piškoty, že ho rozjí něma, ale nechce ani ty.

• Citovat
  • Upravit
1185
5.7.16 15:36

Menší nedostatek železa nemusí být poznat pohledem. Nebo mu může chybět B12 nebo jód. To se pozná z krve. Ono taky záleží na porodní hmotnosti a na konstituci rodičů - dva malí hubení velkého cvalíka mít nebudou. Nebo prostě bude jenom ochutnávat ještě chvilku a rozjí se potom. Buď v klidu, na něco se přijde :hug: Ono může být to, (ale taky nemusí) že tvoje tělo je kojením už vyčerpané a MM už nepokryje výživové nároky ve všech směrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí