Dvouleťačka nechce jíst obědy

236
14.6.16 13:12

Dvouletaka nechce jíst obedy

Ahoj, prosím o radu, uz jsem zoufalá. Do dvou let mi dítko jedlo všechno bez problémů a teď má problémy s obedama. Polívky nechce, zeleninu taky ne, ovoce jen banán a když neudělám řízek nebo karbos (dělám v troubě) s brkasi, tak nechce jíst. Nechce ani už sedět v jídelní židli- odepne si pásy a vylejza. Jsem zoufalá a asi brzo mě trefí. Je ve znamení byka, takže si dovedete představit ten křik, když není po jeho. Mám ale strach aby mu nechyběly vitamíny atd. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
14.6.16 13:22

Syn je beran a od roku a čtvrt nejí obědy. Sem tam udělá vyjimku a dá si polévku, ale jen vývar s nudelmi, někdy jen bez nudlí. Nejí maso, nejí omáčky, nejí zeleninu, nejí většinu ovoce. Jí jen suché křupky, chleba s máslem, šunku, suché těstoviny, lipánka, jablko, pije sojové mléko, jí tofu a to je celý výčet toho, co do sebe dostane. On jídlo neřeší od malinka, jako mimčo se nebudil na mlíko, pil mnohem méně, než by měl. Příkrmy pak jedl, ale taky méně a musel jíst jen 3× denně, jinak nechtěl jíst. On je díky tomu fakt hodně hubeňoučký, ale je vysoký a má spoustu energie, je zdravý a nemocný byl asi jen jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.6.16 13:22

Obedem to zacina a skoncite na pribinaku a par piskotech za celej den :?
Tipuju to na pocatek obdobi vzdoru. Zustan v klidu, trvej na tom, at ji co mate, v zidlicce nebo na normalni zidli hlavne u stolu a bude-li delat sceny, jidlo jednoduse seber a nic jineho mu nedavej! Pokud je to jen vzdor, pak tohle udelas jednou ci dvakrat a hladho nenecha znovu to opakovat.Jen bud dusledna a trpeliva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
14.6.16 13:31

@mama67 Mám býčici :mrgreen: obědy jí, ale zbytku moc nedá. Na snídani nechce nic jinýho než míchaná vejce… copak jí můžu cpát každej den vajíčka :zed: a to dá 4… zeleninu jen v polévce a ovoce? :roll: vůbec… včera mi ožužlala meloun a pak mi ho dala. Jinak maso miluje zbytek jen tak pocuchá… a když nechce co jí dám… nedostane nic. Protože vím, že jí to chutná, ale ona prostě teď nebude a hotovo… hm… tak jo… jak myslí holka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
14.6.16 13:32

Tak ať jde od stolu, ale nic jiného ať nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
14.6.16 13:33

S jídlem neporadím, ale místo jídelní židle zkus rostoucí židli, malá na ní sedí od 1,5 roku a je spokojená, že sedí jako my u stolu.

Když namícháš domácí přesnídávku z ovoce, tak to nesní? Třeba já míchám banána hrušku, banán a broskev, jahody, meruňky, jablka. Udělám z toho hladkou přesnídávku a malá baští. Ona teda jí ovoce i normálně ve velkém, ale tohle jí chutná moc.

Co třeba těstoviny? Zkus koupit barevné a dát mu je suché:-). U nís velký úspěch… Nebo různé tvary, špagety… Dětem těstoviny obecně hodně chutnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.6.16 13:34

Syn ma 21 měsíců a taky to zkouší. U nás dostane oběd, když sní tak ho chvalim jaký je sikulka apod. Když nesni ma hlad :nevim: jeho boj. Dostane az svačinu. Ovoce do nej cpu ve formě odstavnene - to pije rad. Občas pomůže, když jim třeba zeleninu sama a nenabidnu mu. To někdy i sám přijde, chvíli na mne cuci, pak mi s velkým povykem sebere třeba kus okurky a sní ho. Poslední dobou nechce večeře - nenutim ho, ale ani se nedoprosuju. Jo a když zlobí v zidlicce, tak je vytažen a ať se klidně vzteka - já odcházím dělat si svoje a jeho to přestane bavit. Jen mne mrzí, ze vyhazuji část jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
14.6.16 13:34

Já si právě myslím, že on vynechává oběd, protože si raději počká na svačinu která mu víc chutná. Ráno vypije mléko, pak si dá normální snidani -pečivo s něčím, pak oběd, svačina - jogurt, bebecka, banán, atd, večeře puding, kaše, Pribinak. Přijde mi, že by nejraději bastil jen to co dobře klouže do krku :D taky uvazuju nad tím, že se zbavim jídelní židličky a poridim malý stolek se zidly, aby byl jako velkej a mohl si tam i kreslit, třeba se mu tento způsob stolování bude líbit vic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
14.6.16 13:39
@Fazulina píše:
S jídlem neporadím, ale místo jídelní židle zkus rostoucí židli, malá na ní sedí od 1,5 roku a je spokojená, že sedí jako my u stolu.

Když namícháš domácí přesnídávku z ovoce, tak to nesní? Třeba já míchám banána hrušku, banán a broskev, jahody, meruňky, jablka. Udělám z toho hladkou přesnídávku a malá baští. Ona teda jí ovoce i normálně ve velkém, ale tohle jí chutná moc.

Co třeba těstoviny? Zkus koupit barevné a dát mu je suché:-). U nís velký úspěch… Nebo různé tvary, špagety… Dětem těstoviny obecně hodně chutnají.

Právě že ovoce mi nebasti už ani v jogurtu ani mixované, přitom dřív se mohl po tom utlouct. :nevim: těstoviny samotný vůbec.. Uvazuji že poridim stolek se židlí jako mají děti ve školkách a že bude bastit u toho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
14.6.16 13:41

Jo a stavicky z ovoce, smoothie apod taky nee, jen obyc vodu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
14.6.16 13:45

On se zase rozji ;) ja ta mam naopak. Cca do roka to byl boj. Od 4m byla na UM a nekdy od 5 jsem zkousela jidlo a byl to des! Ale nekdy po tom roce a kousek se rozjedla a dneska ji jsou 2 pryc a naprosta pohoda. Musi mit teple obedy a vecere na to si potrpí. Ji polivky, omacky temer vse. Jsou porad veci ktere nemusi ale to je par veci a jinak ji vse.

Také vydrz ja bych rozhodne nevyvarela nic jineho nez pro sebe. Nandala bych mensi porci a bud sní, nebo ne, ale rozhodne bych nenahrazovalo nejakym lipankem a spol.

Jak to ma s pitim? Co mu rozmixovat, odstavnit ovoce tam by se dalo propasovat spoustu vitaminu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
14.6.16 13:52

Právě že mi pije čistou vodu, on ani na cajr nikdy moc nebyl. Sladký piti nechce, šklebí se na to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
14.6.16 13:55

@mama67 uz to ctu ze to pit nechce, to je skoda.

Jinak ja bych teda na svacinu nabidla opet to co bylo k obedu. U me by zadne veci jako pudink, pribinak nedostal pokud nesni ten obed.

Jestli ji rad veci co nemusi moc kousat tak huste polevky zeleninove, mrkovo-bramborovou kasi a tak… ja bych pokud by jedl takovehle veci klidne ustoupila a varila extra jidlo pro nej s tim bych problem nemela. Ale musel by to jist no..

Neni hloupej a proc by jedl obed kdyz vi, ze se za chvilku napucne pribinakem, pudinkem a spol…

Kdyz ji treba ty banany tak bych neresila a kupovala bych prevazne ty. Ja si jednu dobu pripadala jak matka od opice :mrgreen: kupovala jsem porad banany, mala s nima jako s ovocem zacinala a mohla se jich ujist. Klidne si dala obed a pak jeste velkej banan. Ma je rada do dneska ale uz to strida s dalsima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
14.6.16 13:59

Jinak u nas pomohlo ze zacatku chutove mene vyrazne jidlo. Taky ta br kase, nastavene treba kvetakem. Hodne jsem varila hustou kvetakovou polevku, pridavala jsem do ni jeste kus kedlubny ta tam uplne zanikne.

Taky jestli mu nerostou nejake ty zadni zuby kdyz rad veci co nemusi moc kousat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
14.6.16 14:03

@mama67 přidám se k většině - hlavně neustupuj. Dělala jsem to se synem a nakonec nejedl skoro nic :cert:

Stoleček a židlička ok, ale moje děti by u toho samy neseděly. Doporučuji podsedák na dospěláckou židli. A hlavně pevné nervy - nechceš jíst? Utíkáš od stolu? OK, ale nic jiného nebude. Za půl hodiny nabídnout to samé znovu.

A asi bych dávala i normální jídlo k večeři (ne lipánka, pudink, kaši aspol. - zbytečně cukr na noc :think: )

Jo a syn začíná jíst ovoce a zeleninu až teď skoro v pěti letech. Do toho ještě nejí maso… Žádné dítě, co má přístup k jídlu, ještě hlady neumřelo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí