3 roky a váží jen 10 kg

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
78
3.5.16 21:43

3 roky, 10 kg

Ahojky všem, holky potřebovala bych poradit co stou naší malou cácorkou, za měsíc jí budou 3 roky a při posledním vážení před 14 dny měla 10 kg. Už od narození špatně přibírala, ale doktorka to řešila vždy slovy: nezáleží na tom kolik přibírá ale hlavně že přibírá. No prostě jsem si vydupala krevní testy. Dle dr. vše v pořádku až na TSH (dle ref. mezí by mělo být 0,27-4,2 mlU/l) a malá má 4,62 takže jsme dostali doporučení na endokrinologii, po tel. objednání mě doktor ujistil, že to nejspíše nic nebude, hodnota velice mírně zvýšená, ale pro jistotu jí ještě vyšetří(jsme objednaní až v srpnu :( ). Dle krve má malá méně lymfocytů 2,76 a méně bazofilů 0,01. Moc tomu nerozumím ale dle dr. v pohodě.
No a abych se dostala k tomu co nás trápí: malá hrozně málo jí a kdybych jí nenabídla jídlo třeba půl dne ani by se neozvala. Sladký téměř vůbec nedostává, max. u babiček. Jí téměř všechno, ale hrozně malé porce a víc toho do ní nedostanu. Nechci čekat 3 měsíce na tu endokrinologii a třeba tam nic nebude(třeba bude, těžko říct), ale nechce se mi tak dlouho čekat.
Poraďte mi co bych mohla ještě zkusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
459
3.5.16 22:28

Dcerce budou 3 roky za 14 dní a váží 10,5 kg. Taky dělala MUDr. testy a vše v pořádku. No a taky je nejedlík… Nenacpu do ní víc než sama chce, i kdybych se na hlavu stavěla. Přeju ti, ať je hlavně zdravá, holt někdo je hubeňour a jídlu moc nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
3.5.16 22:38

@lúcajan
a jak jste byli velcí ty a tatínek holčičky v jejím věku? je to velký rozdíl?
dá se z toho trochu usuzovat… pokud jste šli do první třídy s 15kg vč. tašky, tak by to asi odpovídalo…

ale chápu naprosto, je to na palici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
3.5.16 22:54

@lúcajan
Zkus kapky b komplex, zvyšuje chuť k jídlu. Také kolektiv dĕtí v miniškoličce dĕlá divy, když papají všechny dĕti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
3.5.16 23:54

Jo, jsou primo vitaminy na zvyseni chuti k jidlu (kombinace „becek“), ale muj syn nechtel ani ty vitaminy :roll:

jinak obecne rady - jist dohromady jako rodina, udelat z jidla spolecneskou zalezitost, mluvit o tom, co se bude varit, jak se to vari, jak to bude dobre (vzbudit obecne trochu zajem o to, co jde na talir).
u syna nejedlika mi doktor poradil dokonce tzv. sacharidove vlny (to na co si clovek ma davat bacha, kdyz chce naopak zhubnout) - dat rano na snidani neco pomerne dost sladkeho - cukr vyleti nahoru, kdyz pak klesa zpatky dolu, tak to vyvolava pocit hladu.

plus pokud ti ji vsechno, ale malo, tak zkousej kaloricke bomby - pokud mozno zdrave ;) treba koktejl z bananu, tucneho mleka, osladit medem. ryzovy nakyp s ovocem, rozinkama, orisky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
4.5.16 08:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5550
4.5.16 13:15

@lúcajan Syn má 6 let a váží 17.5 kg.

Dcera vážila taky málo od každého jsem slýchávaráda za to že máš řipomínky jestli ji dáváme najíst.
Obě děti začali jíst ve školce. A všechno se změní až potřebami kdy dítko vyrůstá.
Buď ráda za to že máš dítko zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.19 08:03

Rada bych se zeptala, zda se neco zmenilo? Synovi budou brzy 3 a je na vaze 10,5 kg, vyska 86 cm. Je to hrozne, jeste u kluka. Ji tak prumerne, spis min, ale zas takova tragedie to taky neni.

• Citovat
  • Upravit
53518
25.1.19 08:17
@Anonymní píše:
Rada bych se zeptala, zda se neco zmenilo? Synovi budou brzy 3 a je na vaze 10,5 kg, vyska 86 cm. Je to hrozne, jeste u kluka. Ji tak prumerne, spis min, ale zas takova tragedie to taky neni.

Jestli jste oba drobní a malí, tak možná. Ale jinak se mi to zdá hrozně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.19 08:57

Kluk má v čerstvých třech letech 13,5 kg. Jeho kamarádka 2,5 letá má 14 kg a jeho kamarádka stejně stará, jako syn, má už 16 kg. On je taky nejedlík, oproti těmto holčičkám, ale taky to není tak hrozné. Jí 6× denně, vždy něco sní, někdy sní ale jen pár soust. Proberu to s doktorem na prohlídce. On se narodil malinký, tak je to logické. Na druhou stranu, pamatuji si, jak byli někteří kluci v první třídě malí, oproti jiným a v pubertě se vytáhli úplně všichni, tak snad i ti naši se vytáhnou. Budou pod dohledem, sousedův syn si píchá růstový hormon a každý rok vidím, jak je vyšší a vyšší. Prosím o anonym.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.19 08:57
@Anonymní píše:
Rada bych se zeptala, zda se neco zmenilo? Synovi budou brzy 3 a je na vaze 10,5 kg, vyska 86 cm. Je to hrozne, jeste u kluka. Ji tak prumerne, spis min, ale zas takova tragedie to taky neni.

A vy jako rodice jste jak vysoci? Me to přijde fakt hrozne malo,co na to doktorka? Ja mam 165,manzel 172 (takze nejsme s adni obri)a kluk mel 10 kilo v 8 mesicich.

• Citovat
  • Upravit
2451
25.1.19 09:06

86cm a 10,5 kg ve třech letech mi taky přijde malo :( A to mám sama velmi drobné děti (váhou, nikoli výškou). Co na to doktorka? Možná by vás měla poslat na nějaké vyšetření, ale nechci syckovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
25.1.19 09:08

Byla jsem teď se synem na 3leté prohlídce a má 13 kg, 99 cm. Doktorka nás hned poslala na krevní testy, že syn váží moc málo. Přotom jí dobře, má rád vše.
Nevím jak jste velcí vy, ale mě už těch 86 cm přijde hrozně málo.
Myslím, že by do mudr. měla řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
25.1.19 09:15

Nas mel nedavno taky 3 roky a je na tom stejne,ma 87cm a 12,5kg.I nejmladsi ho uz dorostl,ve 22m.Uz jsem to nekolikrat zminovala dr a zatim s tim nechce nic delat,ze je jeste v limitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14564
25.1.19 09:30

Ahoj, jsme na tom obdobně, dceři je 4,5 a váží 13,5 kg, ve třech letech měla 12 kg. Od narození se plíží podél té spodní hranice váhy, výškově je průměrná. Doktorka to zatím neřešila, s tím, že je dcera po nás, máme s mužem oba 50 kg i s postelí, takže po nás prostě zdědila tělesnou konstituci. Teď už má ale podváhu, dostali jsme měsíc na „vykrmení“ a pak se prý uvidí :nevim: Ověřovala jsem si ve školce, jak jí, prý dostává stejné porce jako ostatní a většinou to sní všechno. Doma ale jí jak vrabec, hlavně večeře jsou boj a o víkendu i obědy, navíc když se ji teď snažíme nutit do větších porcí :nevim: Není extra vybíravá, máloco jí vyloženě nechutná, problém je v tom množství. Na večeři jí stačí třeba jeden plátek toastového chleba s marmeládou (po přemlouvání teď sní i dva). Takže pochybuju, že se to za ten měsíc nějak dramaticky změní a asi nás nemine nějaké další vyšetření. Je hodně živé dítě, věčně v pohybu, ani tu pusu nezavře :mrgreen: nebývá nemocná, třeba antibiotika neměla ještě nikdy. Tak jsem z toho taková v rozpacích, ano, je hubená, ale nevím, jestli nějaké tanečky a nucení do jídla neudělají víc škody než užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí