Prosím o recepty pro nejedlíka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
788
17.4.16 15:06

Prosím o recepty pro nejedlíka

Ahoj, mám prosbu hlavně na maminky nejedlíků. Můžete mi prosím dát tip na nějaká teplá jídla, která vašim dětem opravdu chutnají a i nejedlíci je zbaští? Synovi jsou teď dva roky a stále se nechytá na normální jídla, jsem z toho zoufalá. Už nevím co vařit, aby to jedl, kromě bramborové kaše a řízku a občas trošku těstovin, a i to jí v úplně mimimálním množství pár lžiček a konec. Budu vám moc vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
17.4.16 15:12

Wrap s vaječinou, palačinky, toasty, těstoviny se sýrovou omáčkou, kure na paprice…

• Citovat
  • Upravit
12067
17.4.16 15:14

@bibi2233 rada se pridam… :oops:
S dcerou je to také des, delam jen to co chutná, stále dokola
Zkus:
File v troubě ci čerstvou tresku s kasi
Amoleta s kakaem a cukrem
Omáčka obcas
a pak jsme na tom obdobně jak vy (Aja 3roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25109
17.4.16 15:19

Ryby a těstoviny. Nevím proč, ale milují to obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
17.4.16 15:32

Taky mám nejedlíka a nejradši má:

řízek s bramborem/kaší
různé omáčky, nejlépe bez masa + těstoviny/rýže/knedlík
sladká jídla - krupicovou kaši, ovocné knedlíky, žemlovku, palačinky, lívance, buchtičky, vdolky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
17.4.16 15:46

Díky moc za inspiraci, určitě vše vyzkouším, třeba se taky chytne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1558
17.4.16 15:54

Tak pak napis, jestli se to ujalo. Nas 2,5 roku ji jen rizek (pouze cerstve udelany) + brambor/kase, suche testoviny, drubezi vyvar s nudlemi (pouze domacimi). Sladke vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
17.4.16 16:14

Jako malá nejedlice jsem byla krmena čočkovou polévkou, hovězím vývarem s domácími nudlemi a kynutými plnénými knedlíky(+máslo a cukr, s mákem je nemůžu vystát doteď)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
17.4.16 16:21

@bibi2233 mám doma 3 letého nejedlíka a nic mi skoro nejí, jí jen suché věci (kukučičné křupky a lupínky a sem tam nějaké obilné kroužky), samotné brambory a těstoviny a šunku. Obědy si můžu vařit jaké chci, ale doma prostě nikdy nic nesní, motivace na něho neplatí žádná. Ve školce si aspoň dá polévku, ale doma je to tragedie. Jediné teplé jídlo, které je ochoten sem tam sníst je rýžová kaše. Kdyby bylo choten aspoň jídlo ochutnat, ale to on vůbec nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
17.4.16 16:33

Moje dcera treba rizek a kasi neji vubec. Nejradeji ma omacky s knedlikem nebo kremove polevky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
17.4.16 16:59

U nás jsou obědy taky problém, většinou je nejí, je mu 18 měsíců.

Ale zatím je taková jistota rajská s kolínkama, nějaké omáčky (znojemská, roštěná, svíčková) ale ty jak kdy. Jinak taky lívance s dom. marmeládou, občas je ochten sníst bramboračku, čočkovou polévku na kyselo se zeleninou a sem tam vývar.
Jednou jsem dělala perkerlt s tarhoňou a taky si dal. Jo a jednou nouzovka - na cibulce udělaná kolínka s vajíčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
17.4.16 17:31

Mam cerstve triletaka a zije prakticky ze zeleninovych salatu, jahod a boruvek.To sni na 1/2kg denne ze vseho.

Bezne jidlo mu moc nejede, napr. priloh se nedotkne ani za nic, neji skoro zadne sladke(az na bonbony Mixle-Pixle), aaale co ho vzdy zaujme je kure na paprice, kureci rizky, hovezi na cesneku a domaci hamburgery.

A naprosto ignoruje nezdrave veci jakozto: hranolky, parky v rohliku, atd.atd.-clovek nevi jestli ma jasat nebo plakat.

Ja si rikam, ze to prezije :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
17.4.16 18:33

Jablečné knedlíčky
Napíšu recept. :mavam:

250g měkkého tvarohu ve vaničce
150g polohrubé mouky + špetka soli
1 vejce
100g jablka (1 větší jablko)
150g krupičky (dle potřeby)
máslo
skořicový cukr

Nastrouhaná (na velkých okách), oloupaná jablka smíchat s tvarohem, moukou, vejcem a krupičkou (pokud se těsto lepí), na jemné, ale husté těsto.
Nechat 15 minut odstát.
Vytvářet malé knedlíčky (asi jako ping- pongové míčky), vařit 10 minut.
Posypat moučkovým cukrem, smíchaným se skořicí (nebo skořicovým cukrem) a polít máslem.

U nás je nutná dvojitá dávka, jsme všichni žravci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
17.4.16 20:53

@jitka 11 To vypadá zajímavě, vyzkouším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
17.4.16 20:54

@Sue.Ellen Já bych jásala, syn se kromě jablka žádného ovoce ani zeleniny nedotkne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí