Utíka, když vidí jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Utika, kdyz vidi jidlo
Prosim o radu. Dceka od 6m hezky jedla, pak se to zacalo zhorsovat. Od 10m snedla sotva 2 lzicky jidla, ale jedla aspon krupky a ovocne pyre. Ted uz neji vubec nic, nechce otevrit pusinku a kdyz vidi jidlo, utece:(.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Dorje píše:
Prosim o radu. Dceka od 6m hezky jedla, pak se to zacalo zhorsovat. Od 10m snedla sotva 2 lzicky jidla, ale jedla aspon krupky a ovocne pyre. Ted uz neji vubec nic, nechce otevrit pusinku a kdyz vidi jidlo, utece:(.
A co kdyz ji to jidlo jen nandas a nechas na stolecku, at se naji sama?
- Citovat
- Upravit
Vím, že se ti do toho asi chtít nebude, ale já pouštěla malýmu videa na mobilu (nemohla jsem prostě vystát, že nic nesnědl a tohle pomohlo)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se u jídla sedí. Pak nemá dítě jak utíkat. Od toho bych se odpichla+ společně stolování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
U nás se u jídla sedí. Pak nemá dítě jak utíkat. Od toho bych se odpichla+ společně stolování.
jo, tak moje dite chytalo hysterak uz pri sebemensim pokusu ho posadit do zidlicky nebo k velkemu stolu. ono je 150 rad, ktere pomahaji, ale jsou deti, na ktere neplati nic…
obecne: jist spolecne - vsichni u stolu, udelat z toho zalezitost „smecky“, dite vetsinou chce byt soucasti. davat najevo, ze jidlo je dobre, ze nam chutna, zkusit nabidnout na velkem taliri jako dospelym. davat jidlo v urcite pravidelne hodiny a mezitim nic. pokud se dite nechytne na prvnich par pokusu, tak nechat jeste 10min na stole jen tak, pak odnest z oci a do dalsiho jidla nic.
jinak pises, ze neji „nic“ - co presne to znamena? snis dve lzicky a dal ne? nebo pije mliko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali Malá mela chvilku taky období, kdy vadila židle. Tak jsem ji zkoušela krmit na klíně u stolu, nebo na buface u kuchyňské linky- miska na lince, dítě na ruce a zkoušet nabídnout lžičkou.
Ale souhlasím, ze vždy se najde exemplář, který pohrbi i ty nejosvedcenejsi věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice
Tak o to se pokoušíme od začátku. Starší (nyní táhne na šestý rok) začal nějak „kultivovaně“ jíst až tak před půl rokem (ve školce jakž takž v pohodě). Do té doby marnost nad marnost - a když člověk zkoušel něco stylem „nechceš, nejíš, budeš hlady“, tak mu to bylo totálně šumák. Mladší sice sedí, ale pokud nezabavím nějak (hračky, knížky), tak na jídlo háže bobek. Že by ho ztrhnul dav je totální utopie.
K zakladatelce, kolik pije mléka? Třeba nemá hlad. U mých kluků množství snědeného jídla rapidně kleslo po prvním roce. A i to „málo“ jim stačilo. Ale musela jsem jim ubrat toho mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady píše:
A jak dlouho tohle ona vydrží? Uděláš jídlo, ona nechce jíst, tak nebude. Uděláš další, ona nechce jíst, tak nebude… myslím, že jí to přestane bavit, když bude mít hlad. Jestli ne, tak hlad nemá a psí kusy bych kvůli tomu nedělala.
no, muj maly to vydrzel dlouho docela v klidu - vypil treba rano mliko a pak nejedl nic do 6 vecer (tim myslim fakt nic), pak ho asi zacalo bolet bricho z hladu, zacal byt protivny, ubreceny, ale stejne nic nechtel…
ja mam po 3 letech boju s nejedlikem fakt pochopeni a na vetu „vsak az bude mit hlad, tak neco sni“ jsem uz alergicka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceri je rok. Jedla v zidlicce s nama, ale prestalo to fungovat. Kdyz ji cela rodina, nijak ji to nrzajima, kdyz upoutame jeji pozornost primo na to, ze si vkladame jidlo do ust, rozplace se. Pousteli jsme videa, zkozseli jsme ruzne zabavit, naopak nebavit. Jidlo nechce a jak dlouho to vydrzi? Uz 3 tydny. Nejdrive jsem ji mleko misto jidla nedavala, ale bylo ji to jedno. Ted davame mleko, kdyz si o nej rekne, at na z ceho zit. Uz dva mesice beha, bojim se, ze nebude mit dost zivin nebo skonci se sondou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dorje píše:
Dceri je rok. Jedla v zidlicce s nama, ale prestalo to fungovat. Kdyz ji cela rodina, nijak ji to nrzajima, kdyz upoutame jeji pozornost primo na to, ze si vkladame jidlo do ust, rozplace se. Pousteli jsme videa, zkozseli jsme ruzne zabavit, naopak nebavit. Jidlo nechce a jak dlouho to vydrzi? Uz 3 tydny. Nejdrive jsem ji mleko misto jidla nedavala, ale bylo ji to jedno. Ted davame mleko, kdyz si o nej rekne, at na z ceho zit. Uz dva mesice beha, bojim se, ze nebude mit dost zivin nebo skonci se sondou.
S zadnou sondou neskonci. Nabizej, nenut. Taky ji muzou rust zuby, to ja do dcery taky nic nedostanu krome mm.
- Citovat
- Upravit
@Dorje no tak v roce rozhodne sama hlady neumre… Tim, ze ma mliko kdy chce nikdy nebude mit pocit hladu.. Rocni dite by melo mit rano mliko, k svacine presnidavku (ovoce), obed, mlecnou presnidavku, veceri a na noc mliko. Ne mliko kdykoli a honit ho s jidlem… Koukni pro inspiraci na jidelnicky pro deti. Je tam i doporucena davka mlika, ktera je ovsem vcetne jogurtu atd… Kamaradka to resila podobne jako ty a ma tlusty dite, ktery ani jedno jidlo denne nedoji poradne, ona za nim porad s necim beha a furt resi, ze ma zazivaci potize.. Dite proste musi mit cas to jidlo taky zpracovat a mit pocit trochu hladu…
Příspěvek upraven 12.03.16 v 17:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
P. S. Poridte si druhy a nebudete mit cas resit takovyhle blbosti a skakani kolem princezny, ze nepapa… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali muj ted uz 6 let, bere taky jidlo jako nutne zlo, nicmene kdyz jsem zavedla system jidlo 5× denne a jinak nic - zadny sladkosti atd a vzdy ve stejnou dobu a samozrejme u stolu, tak se po pul roce chytil a uz ji bez reci a opicek. Stale je hubenej a do jidla se nezene, ale ji. Myslim, ze by kazdy nejen dite, mel proste 5× denne neco snist, i kdyz jen trochu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zadny jiny system jsem nemela, hledala jsem stejne jako zakladatelka, jak to vyresit… A opravdu nejsem blbka, ktera ma dite zivo ze sladkosti… Jen jsem u nej zjistila, ze kdyz si da, ale uz od mala cokoli, mezi napr. Obedem a svacinou, tak toho druheho jidla sni mnohem min nebo skoro nic. Na rozdil od treba dcery, ktera problemy s jidlem nema.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit