Vybíravé dítě, nechce nic nového
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vybíravé dítě , nechce nic nového
Ahoj, máme chlapečka dva a půl roku. Na jídlo je vybíraví nechce nic kromě oblíbených jídel, nebaví mě už ani vařit protože jí a nejí. Má rád ovoce i zeleninu, žádné pomázánky nejí ani lučinu nic namazaného
šunku také ne, už nevím co mu nabídnout. Někdy mě připadá že jí pořád dokola to stejné
Měla jste to také některá u dítěte a časem se to zlepšilo? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mam cerstve triletaka a muj syna zije doslova z tehto veci: boruvky, jahody, hrusky, banany(vse dle sezony), zeleninovy salat s fetou(nastesti celorocne) a mozna 3-4 jidla(ovsem bez priloh).Nove ochutna na prst a utika od toho.)
Chute se u deti meni(resp. u meho ano), takze dejme tomu 5 mesicu nesnasi sunku na chlebu s malsem a pak ji najednou zboznuje, atd.atd.
Za me klidek: prejde to a hlady netrpi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera 4 roky a 3 měsíce a nemá ani ta oblíbená jídla…vlastně jo: polívky a kuřecí stehno s rýží. Pořád čekám, že se to někdy zlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moby syn má 3 roky a jeho jídleníček je následující: lipánek, banánový sojový nápoj, suché těstoviny a brambory, tofu nugetky, šunka, suché pečivo, čerstvý chlebík s lučinou nebo pom. máslem, kukuřičné křupky, jablko, banán, vývar s nudlema a to je vše
Občas si dá třeba muffinka, ALE nesmí mít na sobě žádnou vadu, nesmí mít v sobě marmeládu nebo ovoce a musí být světlý. Jako krmit moje dítě je celkem psycho!! Zhruba do dvou let nebyl schopen vzít do ruky cokoliv, co je mokré, já mu doteď šunku suším papírovým ubrouskem
Za poslední rok neochutnal jedinou novou potravinu. Já jsem trpělivá a věřím, že se rozbaští. Nějaké posuny už jsou, nejí teda nové věci, ale sní místo jednoho sousta i celý krajíček chleba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moby Mám takové dítě,20měsíční dcera je extrémně vybíravá… nejí žádné pečivo, žádné mléčné výrobky, dost těžké takovému dítěti vymyslet něco k snídani, nebo svačině. K obědu střídám pár jídel které je ochotná sníst, má ráda omáčky s těstovinama a některé polévky, co k obědu, má i k večeři, mezi tím jí ovoce, ovocnou přesnídávku, nebo zeleninu, kukuřičné lupínky… Věkem se to snad bude může zlepšit, aspoň doufám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi něco připomíná…mne už někdy nejí nás skoro triletak ani to co dřív normálně mel rád, a jeho bratránek prý dělal podle babičky zase to, ze jednou mu něco strašně chutnalo a další den to bylo „blee“… Pečivo taky jedině suché, i krupinky kukuřičný resp. dětský musli jen tak, neexistuje něco treba piškoty, vlocky dat do jogurtu! Ty a nebo tvarohy ma naštěstí rad, ale z ovoce a zeleniny jen jablka a banány. Jen tak treba mandarinku si dat k svačině, to nikdy - zato Brumiky, tatranky, medvidky by mohl stále! A když už jíme společně, dělá u stolu kraviny, ze už párkrát musel „být odejit“, jak se říká, a to se pak najednou překonává…Tatka se s nim nepare, ani babičky…naštěstí nezbývá nic než vydržet, hlady neumrou…máme to ve vlnách…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a když vám děti takhle „nejí“, vidíte to na váze??? Já mám doma malou vyzáblinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to podobně
mladší sní skoro všechno, starší jen málo co, hlavně musí být všechno oddělené
jí hlavně zeleninu, ovoce, sojové mléko, sem tam třeba maso u babičky, doma děláme jen ryby. Ale zase má třeba ráda krupicovou kaši, vločky pohanku. Však i dospělí jedou skoro všechno dokola ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moby píše:
Ahoj, máme chlapečka dva a půl roku. Na jídlo je vybíraví nechce nic kromě oblíbených jídel, nebaví mě už ani vařit protože jí a nejí. Má rád ovoce i zeleninu, žádné pomázánky nejí ani lučinu nic namazanéhošunku také ne, už nevím co mu nabídnout. Někdy mě připadá že jí pořád dokola to stejné
Měla jste to také některá u dítěte a časem se to zlepšilo? Děkuji
Ja jsem nic nejedla cca do puberty. Nad obedem jsem sedela klidne 2 hodiny a snedla treba jen lzicku ryze. Proste jsem nemela hlad.
Za to od puberty jim jak nedovrena, takze klid, urcite se to jednou zlomi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcelka146 Ta moje 20měsíční, se ještě kojí, takže přestože jí jako vrabec, je baculatá…asi mám plnotučný
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to na tom ještě jsme koukam docela dobře, z hlavních jídel ma asi nejradši brambory příp. z nich kaši či (snazim se o domácí) hranolky a řízek, přírodní plátek nebo rybí prsty. Ty vedou hitparádu jednoznačně ale kupuju mu ty lepší nemlete z rybarny a pecu v troubě nebo pod stolním grilem, kdyz nepecu nic jineho a pro 3 „prstiky“ nemá ani smysl troubu rozpalovat…a to dřív od nás rád ochutnaval testoviny co můj chlap umí výborný v takovém tom italském stylu - i ty už děláme doma i s pravým sugem, ale špagety apod. mladej nesnese ani jen se syrem natoz čímkoliv nějak víc vylepšené či snad dokonce smichane (hustší omáčka, rajčata) a nejradši by je jedl suchý rukama…a miluje těstoviny Bebivita ze sklenicek, doteď! Ještě před pul rokem jedl u babiček s chutí i játra s rýží apod.,ted od všeho jen par lzic a i kdyz ma od posledního jídla odstup dost, tak spis ho to zdržuje a nebaví ale spoliham na školku…mám pocit ze čím víc mu vyvaruju a zkousim něco nového, tím je to skoro horší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moby zlomilo se to ve trech letech. Taky uz me nebavi varit, tak jsem objednala krabickovou dietu - ne kvuli diete, ale dobra, kvalitni zdrava jidla. A svete div se, dite jí
jestli to nebude tim, ze neumim varit
![]()
No ono me to porad svadelo varit to, co vim, ze jí, takze trochu nuda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To vaření je děs
, jako řízeček to ano
, nejhorší je že kolikrát o víkendu máme jídla doma dost, ale kouknu a nic co by jako jedl. Takže musím jet do obchodu pro to co jí, když byl maličký jedl skoro všechno i namazaný chleba s máslem po roce jak když utne a nechce. Je mu to asi na chlebu asi hnusné, nebo já nevím. Zatím moc nemluví tak ani neřekne na co má chuť. Nevím co obědy, když nechce nechat vyhladovět? Popřípadě zkoušet vařit i jiné i když si myslím že to jíst nebude? Připadá mě že mě asi i zkouší, byl se podívat asi třikrát v soukromé školičce a jedl, třeba jen půlku ale snědl. Možná se mu tam zrovna ten den trefí do chutě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, když vám děti blbě jí, dáváte třeba nějaké vitamínové doplňky? Malá má 20 měsíců a taky je dost vybíravá a nedůvěřivá k novým jídlům. Poslední dobou mi skoro nejí ovoce a mléčné výrobky, tak se bojím, aby jí nechyběly vitamíny a vápník, i když zatím se zdá, že prospívá dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcelka146 píše:
Holky a když vám děti takhle „nejí“, vidíte to na váze??? Já mám doma malou vyzáblinu.
Syn je kost a kůže, ve 3 letech váží 11,5 kilo, na výšku má 96, obojí mi příjde málo. Ale má fakt hodně enegie, velkou sílu, pohybově je na tom mnohem líp jak jeho 4 letí bratránci, jen je prostě drobeček. Doktorka doporučila udělat krevní odběry, ale zatím jsme nešli, neb dostat to naše dítě někam na 7 ráno je prakticky nemožné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit