3 roky a váží jen 10 kg
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
My byli zrovna včera na endokrinologickém vyšetření, kde nám řekli, že budeme hlídaní, ale že necháme synovi čas. V květnu nám budou 4 roky a vážíme 13,5 kg. Já mám 168 a manžel 172 a oba jsme byli jako malí drobci, takže to zdědil po nás. Syn je strašně živý a neposedí, vypadá zdravě a s jídlem nemá problém a sní vše. Každé dítě je prostě jiné. Taky jsem se tím ze začátku stresovala, děti kamarádek třeba i o rok mladší nás dávno předběhli a my byli pořád drobci. Časem jsem se s tím ale smířila a když ještě vidím, že jsme naprosto zdraví, tak proč to řešit. Oni to ti prckové taky doženou
Já prý šla do školy s 18 kg a teď mám od 30-ti let nadváhu a jsem jako koule ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlidany syn je. Tech potizi je vice, narodil se s IUGR, mel lehce pres dve kila. Endokrinolog ho videl ve 2 letech, mel vyrust o 6 cm minimalne, coz uz dal, tak aspon to. Ale ta vaha je proste silena, je hubenouckej, ze se chce cloveku plakat, ja uz nevim, co mam delat. Vystreni ma snad vsechna krome gastra.
- Citovat
- Upravit
Jinak my jsme prumerni, ja 170 cm, partner 175 cm, ale ja jsem teda byvala hrozne malicka taky, do skoly jsem sla s 15 kg
- Citovat
- Upravit
Vyska se mi zda mala. 6cm/ rok je spravne. Kluk mel ve trech taky deset kilo. Hodne pomohla skolka. Roste po krivce. Sleduji ho.
Narodil se dvoukilovej a my oba jsme byli male deti. Manzel to dohnal, ja moc ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Rada bych se zeptala, zda se neco zmenilo? Synovi budou brzy 3 a je na vaze 10,5 kg, vyska 86 cm. Je to hrozne, jeste u kluka. Ji tak prumerne, spis min, ale zas takova tragedie to taky neni.
Syn má 6 let a kousek a má po jídle a oblečený 20 kg. Měří kolem 125 cm.
Jak přibírá od narození? Drží se stále ve stejném percentilu? Pokud ano, je to v pořádku. Ptala jsem se dr. kvůli synově váze a řekla mi, že váha je hodně nízká, ale neustále se drží ve stejném percentilu, výška je v pořádku, tak jen mám dohlížet, aby pravidelně jedl, nepřecpávat ho, nevykrmovat ho sladkým aby nahonil váhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn (27 m) váží cca 10,7 kg a měří asi 78 cm. Ale je drobný po nás, já 149 cm a 42 kg, partner 164 cm. Takže nemá po kom být velký. I tak jsme ale u doktorky na hranici už od půl roku, kdy dokonce za měsíc zhubl 200 g, potom začal postupně přibírat, v roce měl 7,5kg. Syn jí ale extrémní porce, sní víc než já a celý den by jenom jedl. Pravda, držím ho od sladkostí, cukru apod., ale jinak mu ve stravě nic nechybí, kromě růžičkové kapustičky mi sní všechno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Rada bych se zeptala, zda se neco zmenilo? Synovi budou brzy 3 a je na vaze 10,5 kg, vyska 86 cm. Je to hrozne, jeste u kluka. Ji tak prumerne, spis min, ale zas takova tragedie to taky neni.
Ahoj,
doporučila bych krevní testy, zda malý nemá nějaké intelerance, které se ještě plně neprojevily a proto neroste - také hladinu hormonů. Děti, které mají skryté alergie tímto obvykle trpívají. Mám kamarádku, která měla menšího syna jak jeho vrstevníci, v puberte s emu začalodělávat špatně, boelo ho břicho a až tehdy mu přišli na lepek - od te doby, co je bezlepek strašně povyrostl a je mu dobře.
Netvrdím, že to bude ono, ale je dobré si to podchytit.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky vsem za reakce. Z krve uz nejak zkoumali laktozu a lepek a nic tam nebylo. Od narozeni je nekde v tom svem 2 percentilu, zadne velke propady tam nejsou nastesti. Sem tam ma min zeleza, to pak doplnujem maltoferem, ja se spis bojim nejakeho spatneho vstrebavani zivin, jenze proste nikdo neni schopny neco zjistit. Zacalo to uz v brise a ted se proste veze dal. Ale je povzbuzujici, ze nejsme sami
- Citovat
- Upravit
A jak pokračujete dál? Kolik mají Vaši drobci nyní po letech? Přišlo se tehdy na něco? Dcera měří 96 cm a váží 11,3 kg a za 3 měsíce ji budou 3 roky, takže taky bída.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit