Pije jen umělé mléko, jídlo odmítá
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pije jen Um, jídlo odmítá
Ahoj maminky, už několikrát jste mi zde daly dobré rady a proto se zde na vás opět obracím. Dcera 6M, která je od 2 měsíců na UM mi absolutně odmítá vše kromě mléka (nutrilon). Cca před 14 dny jsem začala s příkrmy. Začala jsem s mrkvičkou (dělaná doma, i kupovaná) a ani jedna neprošla. Přidala jsem jablíčko a nic, přidala jsem mléko na které je zvyklá, také nic. Upustila jsem tedy od mrkve a zkusila brambor - stejné. Zkoušíme i cca od 4 měsíce kaši a také odmítá, prostě jen to své mléko. Když vidí lžičku, zatne pusu, vytočí hlavu a někdy i vrčí. Když už si jednu lžičku omylem vezme do pusy, ihned vše vystrká jazykem, ksichtí se, křiví pusu a otřepe se. pak už si nevezme nic. Zkoušela jsem i dávat z flašky a nic. Už si nevím rady. Nehrotila bych to, ale budí se nám cca poslední 2 měsíce v noci hladem (cca 5× za noc) a hltá mlíko, jako by týden nepila a to před spaním v 19.30 vypije i 250ml a ve 23.00 se už budí a chce pít a takto až do rána po cca 2 hodinách. Koupili jsme mlíko na noc, které je hustější a žádný výsledek. Takže jsme doufali, že příkrmy nám pomůžou, ale ty nechce ani vidět
děkuji za jakoukoliv radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
S prikmem bych nespechala. když odmítá ale do mlila do flasky bych přidala trochu kaše tak aby to bylo tekuté nejdřív jen malounko a den co den o drobet přidat ona si zvykne na chuť a nebude dělat brajgl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radu nemam, snad jen trpelivost a cas. Jen ti napisu, ze dceri je 16m a zije na UM, rohliku, bilem jogurtu, jablku bananu a kasi, obed bojkotuje posledni mesic uplne a nic noveho nechce ani ochutnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ajinac jako bys popisovala nasi soucasnou situaci
Dcera ma take 6m a bojkotuje vse krome mleka. Pusu semkne a kdyz uz to do ni dostanu, tak tk plive a nadavuje se ji
Ale ona teda stale spi celou noc a asi ji to staci. Ale ja uz jsem z toho zoufala
U prvniho syna to bylo uzasne..jedl vse a jak krasne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera to měla úplně stejné. Dopadlo to tak, že jsme se v 8 měsích vraceli zpět jen na UM na 14 dní a začínali s příkrmy znovu. Hystericky ječela jen když viděla, že nesu misku, skleničku, kalíšek… cokoliv. Všechno vyplivala nebo vůbec nevzala do pusy. Do roka mi nesnědla víc než 50 g příkrmů na jednu porci. Zato UM pořád pila na litry. Ještě v roce a půl byly dny, kdy byla čistě jen na UM, možná pár křupek. Dnes jsou jí 4 roky a je to popelnice, která zbaští skoro všechno
Moje rada je vydržet. Za pár let bude líp ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nuníček píše:
Radu nemam, snad jen trpelivost a cas. Jen ti napisu, ze dceri je 16m a zije na UM, rohliku, bilem jogurtu, jablku bananu a kasi, obed bojkotuje posledni mesic uplne a nic noveho nechce ani ochutnat.
Nasi male bude rok a mame to stejne
od pateho mesice krasne jedla vsechno co jsem udelala, vsechnu zeleninu…a od sedmeho/osmeho mesice blok (zacaly rust zuby) a konec… Ted akorat jogurt, banan, piskoty, kase, presnidavka par lzicek, obeda tri lzicky a konec… v noci to dohani dvema flaskama mlika ![]()
- Citovat
- Upravit
Jsem nekupovala noční mlíko, ale do mlíka na noc jsem jí vsypla jednu odměrku mléčné kaše místo um, nebo lžičku nemléčné kaše navíc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ajinac zkus jeste dyni. Od hippu myslim. Ta jako jedina dceri chutnala. Mrkev, brambor…vsechno plivala, ale dyne ji jela. A rika to i vic mamin, ze dyne mela uspech. Na noc bych ji zkusila do mlika rozmixovat banan. Jen teda ted nevim, jestli neni na banan moc mala, jsem to uz trochu zapomnela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych jí do toho mléka dát vždy lžičku, dvě, něčeho jiného (klidně i té mrkvičky, kaše, přesnídávky…) - zřejmě jí nejedou nové chutě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaMi píše:
Nasi male bude rok a mame to stejneod pateho mesice krasne jedla vsechno co jsem udelala, vsechnu zeleninu…a od sedmeho/osmeho mesice blok (zacaly rust zuby) a konec… Ted akorat jogurt, banan, piskoty, kase, presnidavka par lzicek, obeda tri lzicky a konec… v noci to dohani dvema flaskama mlika
Jo presne, pres den se v tom nimra, nic nechce, kdyz ji to seberu tak klidne pul dne neji a v noci rve tak dlouho dokud nedostane flasku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ajinac píše:
Ahoj maminky, už několikrát jste mi zde daly dobré rady a proto se zde na vás opět obracím. Dcera 6M, která je od 2 měsíců na UM mi absolutně odmítá vše kromě mléka (nutrilon). Cca před 14 dny jsem začala s příkrmy. Začala jsem s mrkvičkou (dělaná doma, i kupovaná) a ani jedna neprošla. Přidala jsem jablíčko a nic, přidala jsem mléko na které je zvyklá, také nic. Upustila jsem tedy od mrkve a zkusila brambor - stejné. Zkoušíme i cca od 4 měsíce kaši a také odmítá, prostě jen to své mléko. Když vidí lžičku, zatne pusu, vytočí hlavu a někdy i vrčí. Když už si jednu lžičku omylem vezme do pusy, ihned vše vystrká jazykem, ksichtí se, křiví pusu a otřepe se. pak už si nevezme nic. Zkoušela jsem i dávat z flašky a nic. Už si nevím rady. Nehrotila bych to, ale budí se nám cca poslední 2 měsíce v noci hladem (cca 5× za noc) a hltá mlíko, jako by týden nepila a to před spaním v 19.30 vypije i 250ml a ve 23.00 se už budí a chce pít a takto až do rána po cca 2 hodinách. Koupili jsme mlíko na noc, které je hustější a žádný výsledek. Takže jsme doufali, že příkrmy nám pomůžou, ale ty nechce ani vidětděkuji za jakoukoliv radu.
Měli jsme to stejně teda kromě toho spánku naše spí celou noc od dvou měsíců, dávala jsem od čtvrtého měsíce do mléka tři lžíce kaše a dávala jí před spaním z láhve tak to zkus zasytí víc než mléko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nuníček píše:
Jo presne, pres den se v tom nimra, nic nechce, kdyz ji to seberu tak klidne pul dne neji a v noci rve tak dlouho dokud nedostane flasku.
Jak pres kopirak u nas… ![]()
- Citovat
- Upravit
@unuděná píše:
Zkusila bych jí do toho mléka dát vždy lžičku, dvě, něčeho jiného (klidně i té mrkvičky, kaše, přesnídávky…) - zřejmě jí nejedou nové chutě.
To jsem zkousela a jednou si potahne a konec. Zacne to opet plivat a davat hlavu bokem. Proste cokoliv noveho, at uz smichaneho nebo ne absolutne bojkotuje :-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě bych se chtěla zeptar. Prošlo nám ji dávat kaši stříkačkou do pusy. Nevím, zda to není příliž drastické, ale napadlo mě, že jen tak si zvykne na tu chuť a třeba potom začne normálně otevírat pusinku. Zkoušeli jste to někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit