Pije jen umělé mléko, jídlo odmítá

284
21.6.16 08:47

Pije jen Um, jídlo odmítá

Ahoj maminky, už několikrát jste mi zde daly dobré rady a proto se zde na vás opět obracím. Dcera 6M, která je od 2 měsíců na UM mi absolutně odmítá vše kromě mléka (nutrilon). Cca před 14 dny jsem začala s příkrmy. Začala jsem s mrkvičkou (dělaná doma, i kupovaná) a ani jedna neprošla. Přidala jsem jablíčko a nic, přidala jsem mléko na které je zvyklá, také nic. Upustila jsem tedy od mrkve a zkusila brambor - stejné. Zkoušíme i cca od 4 měsíce kaši a také odmítá, prostě jen to své mléko. Když vidí lžičku, zatne pusu, vytočí hlavu a někdy i vrčí. Když už si jednu lžičku omylem vezme do pusy, ihned vše vystrká jazykem, ksichtí se, křiví pusu a otřepe se. pak už si nevezme nic. Zkoušela jsem i dávat z flašky a nic. Už si nevím rady. Nehrotila bych to, ale budí se nám cca poslední 2 měsíce v noci hladem (cca 5× za noc) a hltá mlíko, jako by týden nepila a to před spaním v 19.30 vypije i 250ml a ve 23.00 se už budí a chce pít a takto až do rána po cca 2 hodinách. Koupili jsme mlíko na noc, které je hustější a žádný výsledek. Takže jsme doufali, že příkrmy nám pomůžou, ale ty nechce ani vidět :-( děkuji za jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5215
21.6.16 09:00

S prikmem bych nespechala. když odmítá ale do mlila do flasky bych přidala trochu kaše tak aby to bylo tekuté nejdřív jen malounko a den co den o drobet přidat ona si zvykne na chuť a nebude dělat brajgl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1251
21.6.16 09:01

Radu nemam, snad jen trpelivost a cas. Jen ti napisu, ze dceri je 16m a zije na UM, rohliku, bilem jogurtu, jablku bananu a kasi, obed bojkotuje posledni mesic uplne a nic noveho nechce ani ochutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
21.6.16 09:32

@Ajinac jako bys popisovala nasi soucasnou situaci :) Dcera ma take 6m a bojkotuje vse krome mleka. Pusu semkne a kdyz uz to do ni dostanu, tak tk plive a nadavuje se ji :( Ale ona teda stale spi celou noc a asi ji to staci. Ale ja uz jsem z toho zoufala :( U prvniho syna to bylo uzasne..jedl vse a jak krasne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
21.6.16 09:39

Dcera to měla úplně stejné. Dopadlo to tak, že jsme se v 8 měsích vraceli zpět jen na UM na 14 dní a začínali s příkrmy znovu. Hystericky ječela jen když viděla, že nesu misku, skleničku, kalíšek… cokoliv. Všechno vyplivala nebo vůbec nevzala do pusy. Do roka mi nesnědla víc než 50 g příkrmů na jednu porci. Zato UM pořád pila na litry. Ještě v roce a půl byly dny, kdy byla čistě jen na UM, možná pár křupek. Dnes jsou jí 4 roky a je to popelnice, která zbaští skoro všechno :-) Moje rada je vydržet. Za pár let bude líp :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
21.6.16 09:42
@Nuníček píše:
Radu nemam, snad jen trpelivost a cas. Jen ti napisu, ze dceri je 16m a zije na UM, rohliku, bilem jogurtu, jablku bananu a kasi, obed bojkotuje posledni mesic uplne a nic noveho nechce ani ochutnat.

Nasi male bude rok a mame to stejne :roll: od pateho mesice krasne jedla vsechno co jsem udelala, vsechnu zeleninu…a od sedmeho/osmeho mesice blok (zacaly rust zuby) a konec… Ted akorat jogurt, banan, piskoty, kase, presnidavka par lzicek, obeda tri lzicky a konec… v noci to dohani dvema flaskama mlika :zed:

• Citovat
  • Upravit
5808
21.6.16 09:47

Jsem nekupovala noční mlíko, ale do mlíka na noc jsem jí vsypla jednu odměrku mléčné kaše místo um, nebo lžičku nemléčné kaše navíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36222
21.6.16 09:49

A co že by jedla sama, třeba uvařit mrkev a dát do ruky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
21.6.16 09:57

@Ajinac zkus jeste dyni. Od hippu myslim. Ta jako jedina dceri chutnala. Mrkev, brambor…vsechno plivala, ale dyne ji jela. A rika to i vic mamin, ze dyne mela uspech. Na noc bych ji zkusila do mlika rozmixovat banan. Jen teda ted nevim, jestli neni na banan moc mala, jsem to uz trochu zapomnela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.6.16 10:21

Zkusila bych jí do toho mléka dát vždy lžičku, dvě, něčeho jiného (klidně i té mrkvičky, kaše, přesnídávky…) - zřejmě jí nejedou nové chutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1251
21.6.16 10:22
@ZuzaMi píše:
Nasi male bude rok a mame to stejne :roll: od pateho mesice krasne jedla vsechno co jsem udelala, vsechnu zeleninu…a od sedmeho/osmeho mesice blok (zacaly rust zuby) a konec… Ted akorat jogurt, banan, piskoty, kase, presnidavka par lzicek, obeda tri lzicky a konec… v noci to dohani dvema flaskama mlika :zed:

Jo presne, pres den se v tom nimra, nic nechce, kdyz ji to seberu tak klidne pul dne neji a v noci rve tak dlouho dokud nedostane flasku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
21.6.16 10:56
@Ajinac píše:
Ahoj maminky, už několikrát jste mi zde daly dobré rady a proto se zde na vás opět obracím. Dcera 6M, která je od 2 měsíců na UM mi absolutně odmítá vše kromě mléka (nutrilon). Cca před 14 dny jsem začala s příkrmy. Začala jsem s mrkvičkou (dělaná doma, i kupovaná) a ani jedna neprošla. Přidala jsem jablíčko a nic, přidala jsem mléko na které je zvyklá, také nic. Upustila jsem tedy od mrkve a zkusila brambor - stejné. Zkoušíme i cca od 4 měsíce kaši a také odmítá, prostě jen to své mléko. Když vidí lžičku, zatne pusu, vytočí hlavu a někdy i vrčí. Když už si jednu lžičku omylem vezme do pusy, ihned vše vystrká jazykem, ksichtí se, křiví pusu a otřepe se. pak už si nevezme nic. Zkoušela jsem i dávat z flašky a nic. Už si nevím rady. Nehrotila bych to, ale budí se nám cca poslední 2 měsíce v noci hladem (cca 5× za noc) a hltá mlíko, jako by týden nepila a to před spaním v 19.30 vypije i 250ml a ve 23.00 se už budí a chce pít a takto až do rána po cca 2 hodinách. Koupili jsme mlíko na noc, které je hustější a žádný výsledek. Takže jsme doufali, že příkrmy nám pomůžou, ale ty nechce ani vidět :-( děkuji za jakoukoliv radu.

Měli jsme to stejně teda kromě toho spánku naše spí celou noc od dvou měsíců, dávala jsem od čtvrtého měsíce do mléka tři lžíce kaše a dávala jí před spaním z láhve tak to zkus zasytí víc než mléko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
21.6.16 10:56
@Nuníček píše:
Jo presne, pres den se v tom nimra, nic nechce, kdyz ji to seberu tak klidne pul dne neji a v noci rve tak dlouho dokud nedostane flasku.

Jak pres kopirak u nas… :roll:

• Citovat
  • Upravit
284
21.6.16 11:03
@unuděná píše:
Zkusila bych jí do toho mléka dát vždy lžičku, dvě, něčeho jiného (klidně i té mrkvičky, kaše, přesnídávky…) - zřejmě jí nejedou nové chutě.

To jsem zkousela a jednou si potahne a konec. Zacne to opet plivat a davat hlavu bokem. Proste cokoliv noveho, at uz smichaneho nebo ne absolutne bojkotuje :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
21.6.16 11:05

Ještě bych se chtěla zeptar. Prošlo nám ji dávat kaši stříkačkou do pusy. Nevím, zda to není příliž drastické, ale napadlo mě, že jen tak si zvykne na tu chuť a třeba potom začne normálně otevírat pusinku. Zkoušeli jste to někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí