Batole a stravovani

1313
25.6.16 09:13

Batole a stravovani

Ahojky musim se nekde z toho vyspovidat. Mam malou holcicku je ji 14.mesicu. Ve 4. Mesicich jsme zacali prikrmovat, zeleninka parada, kasicky i masicko parada. Pak prislo na ovoce jedla mi jen presnidavky 100%. Pak prisla era zoubku tak to mi bylo jasny, ze nic moc nechce. Po zoubkach konecne mixovany ovocicko papkala, jenze ted je to tejden co mela rymu a od zacatku rymy vubec nic kasovityho. Ze zacatku rymy ani jogurt ani prikrm. Ted uz aspon ty dve veci jo. Ale ovoce do ni nedam ikdyz to udelam opravdu sladoucky tak to nechce. Kdyz ji to dam do ruky tak tvrdsi ovoce vsechny kousky vyplivne a mekci ovoce to zas rozmacka. Jenze ja uz nevim co ke svacince, jogurt se ma az odpolko navic dvakrat denne to je moc asi. Chleba s necim ten rozmacka, sni akorat samotnej, rohlik taktez. Kasi tu mi taky plive jakoby to byl hnus, pritom jsem ji pak jeste osladila sirupem a nejaky zeleninovy placicky to by dopadli jak to tvrdy ovoce, kousky na zemi. Achjo je to zacarovanej kruh pac mixivany nechce a cely vubec nezvlada a ani nema snahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
880
25.6.16 09:47

Ahoj, nevim jestli pomuzu, ale mam doma to same. ovoce mu pasuju do jogurtu. rano sni treba jen 100-150 g jogurtu. do zbytku mu rozdrzim detskou susenku nebo piskot a dam tam presnidavku a odpo vytahnu z lednicky. tak jestli ti papa jogurt tak to michej 50:50. nebo ze zacatku jen par lzicek presnidavky a pak ubirej jogurt. prosim a proc se ma jogurt davat odpo? ja davam rano :think: clovek se porad uci tak se ptam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.6.16 09:50

Ovocicko? vazne?

14m je dost, proste nachystej pro ni nejschudnejsi variantu a nechej ji byt - sni fajn, nesni ok, dlasi jidlo za 3 hodiny.

pokud ji jogurty, tak ji rozmackane ovoce vmichej do jogurtu a pulku dej dopoledne, pulku odpoledne. pokud pecivo ji akorat suche, tak ho nedavej vubec - zaplacne se tim na pul dne a vyzivova hodnota skoro nula.
pokud ji „prikrmy“ v pohode (ve 14m to neni prikrm, ale hlavni jidlo), tak ji proste davej vickrat denne a vyradit se muzes na slozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
25.6.16 10:13

Nebo ja davam misto ovoce odpo dynove pyre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
25.6.16 10:27

No cetla jsem to na diskuzi. Pry kvuli nizssim sacharidum. Ono to je vlastne obecny, ze se sacharidy maji dopoledne a bilkoviny odpoledne. Navic pry i osvezi. Jsem na fc ve skupince, kde tohle podrobne vysvetluji. A vlastne celkove vsechno tam je popsano. Taktez jsem to takhle resila. A asi zas budu protoze mi to prijde jako nejlepsi reseni. Jen nevim jestli mi to projde. A kolik pak je tomu vasemu vasi?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
25.6.16 10:29
@Teresa.p píše:
Nebo ja davam misto ovoce odpo dynove pyre

Kdyz ona mi prave moc pyre uz nechce. Driv jsem ji udelala vzdycky mix neceho a chutnalo ji ale ted proste nee. Nejhorsi je ze ted ma obdobi kdy by uz chtela jist normalne ale zaroven ji to nejde a jsme na mrtvym bode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
25.6.16 10:44

Synovi je 12 m. aha tak do podrobna jsem to zas tak nestudovala, i kdyz jsem si samozrejme neco nacetla. doktorce jsem ted ma rocni prohlidce rekla jidelnicek a byla spokojena…holky kolem davaji uz od pul roku pribinaky apod. :roll: takze detaily ohledne rano vecer jsem zatim neresila a byla jsem rada, ze mi ten jogurt vubec ji :) a co treba banan nebo meloun? ja jsem zkousela takovou tu sitku na ovoce, ale moc se mu to nelibilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
25.6.16 12:48

Tak to už je taky dost, ale na roce jsem ještě věřila, že se to změní :-D. :-) já jsem z toho už na nervy není to jen ovoce ale celkově ten její stravovací návyk je šílenej a nevim jak na ni. banán sice postupně sní ale dost velkou část rozžmoulá v ruce, na zahrádce si bere rybíz ale taky dost vyplivne. Jahody ty samozřejmě taktéž roznuchlá, takže ve finále všeho sní fakt minimum. Meloun vyplivne, nevinm jestli ji nechutná či co. mandarinku tu dejme tomu sní nechá fakt jen tu šlupičku. Jí fakt akorát oběd a jogurt a pečivo ovšem bez namazání, a to ještě jogurt spíš s banánem než s jinýám ovcem, i přesto že ji to osladím sirupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
25.6.16 12:53

Taky už jsem o tom takhle smýšlela, ale přijde mi to až dost takový drsný. Snažím se co můžu, ale dělá si co chce. Jahody a banán kombinace kerou musí mít rád snad každej. ne nezájem. jogurt s jahodama ne parkrát ochutná a dost. meloun do ruky? ani náhodou vyplivne to. jabko rozkouše to na kousky a šup z pusy ven. hruška to samý. prostě absolutně ji ovoce nezajímá, jenže ona ty vitamínky potřebuje a navíc co ji pak má člověk k tý svačině dát? Když ovoce odmítá jogurt jen s banánem a chleba suchej. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
25.6.16 12:54
@Barunkaska píše:
Taky už jsem o tom takhle smýšlela, ale přijde mi to až dost takový drsný. Snažím se co můžu, ale dělá si co chce. Jahody a banán kombinace kerou musí mít rád snad každej. ne nezájem. jogurt s jahodama ne parkrát ochutná a dost. meloun do ruky? ani náhodou vyplivne to. jabko rozkouše to na kousky a šup z pusy ven. hruška to samý. prostě absolutně ji ovoce nezajímá, jenže ona ty vitamínky potřebuje a navíc co ji pak má člověk k tý svačině dát? Když ovoce odmítá jogurt jen s banánem a chleba suchej. :zed:
@Ali-Ali píše:
Ovocicko? vazne?

14m je dost, proste nachystej pro ni nejschudnejsi variantu a nechej ji byt - sni fajn, nesni ok, dlasi jidlo za 3 hodiny.

pokud ji jogurty, tak ji rozmackane ovoce vmichej do jogurtu a pulku dej dopoledne, pulku odpoledne. pokud pecivo ji akorat suche, tak ho nedavej vubec - zaplacne se tim na pul dne a vyzivova hodnota skoro nula.
pokud ji „prikrmy“ v pohode (ve 14m to neni prikrm, ale hlavni jidlo), tak ji proste davej vickrat denne a vyradit se muzes na slozeni.

Taky už jsem o tom takhle smýšlela, ale přijde mi to až dost takový drsný. Snažím se co můžu, ale dělá si co chce. Jahody a banán kombinace kerou musí mít rád snad každej. ne nezájem. jogurt s jahodama ne parkrát ochutná a dost. meloun do ruky? ani náhodou vyplivne to. jabko rozkouše to na kousky a šup z pusy ven. hruška to samý. prostě absolutně ji ovoce nezajímá, jenže ona ty vitamínky potřebuje a navíc co ji pak má člověk k tý svačině dát? Když ovoce odmítá jogurt jen s banánem a chleba suchej. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33179
25.6.16 17:40

@Barunkaska Odprostila bych se od ovocíčka a příkrmů. Mám skoro 15 měsíční. O od tohho roka jí s námi, vařím tedy pro všechny v batolecí úpravě. Pokud dostane něco jiného, než zbytek rodiny, většinou nejí.
Jestli sní jen trochu tak to neřeším, její boj. Ona bude mít hlad. Ovoce mi jí jak kdy a jak co. Banány jsou teď na indexu (to už musí být jó hladová), takže jí ho dávám do bílého jogurtu, jahody jak kdy, jablko hryže vcelku dobře, hrušku tudle plivala, třešně a hroznové víno jo, meloun jí jen když ho zároveň jí někdo jiný.
V tomhle ěku už jsou chytrý jak vopice, takže čím víc ty okolo ní budeš skákat a vyšilovat, tím víc tě bude mít na háku.
Navíc těm dětem se ty chutě a preference tak mění, že nemá cenu hroutit se z nějakého nejezení něčeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33179
25.6.16 17:57

@Teresa.p Proč mu dáváš ovoce do síťky? On má problém s kousáním, nezvládá kousky ve smyslu, že by se dávil nebo to plival?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
25.6.16 19:52

Svistice nee nema problem. jen pisu, ze jsem to zkousela asi 2m zpet. syn ma
korigovane 10 m a pred 2 mel 8 tak jsem to videla v obchode a zkusila mu to dat. akorat si s tim hral a ja to pak pul hodiny vymyvala :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33179
25.6.16 20:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
27.2.23 16:56

Holky, potrebovala bych poradit, jak resite, ze batole chce jist samo, ale zaroven nikdy nesni dost, aby nemelo hlad…
Kdyz krmim, tak pohoda, ale jasne, ze mi to prijde „nevychovne“. Kdyz ji sam, tak ho to za deset minut prestane bavit a uz neni schopny se nechat ani krmit, protoze uz ho nebavi sedet.
Dneska jsem nechala jidlo cely den v jeho rezii, cele odpoledne totalne protivne dite a teprve ted mi doslo, ze to je hladem :oops:
Ted jsem ho nafutrovala veceri a mam zase usmevaveho chlapecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí