Batole a stravovani
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
18m, nakrmím do polosyta a zbytek nechám v její režii
u starší se pak ten poměr krmení vs samostatné jídlo měnil ve prospěch samostatného jezení, jak rostla, nevim kdy přesně byla schopná najíst se dosyta sama, ale vím že v 2 a 3/4 kdy šla do školky už si to řešila sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans Jo, tak to jsem asi precenila jeho sily. Ma 19 mesicu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VitaminC otocila bych to - nejdriv krmim ja, aspon pulku jidla a pak at se krmi sam ![]()
- Citovat
- Upravit
@Vesnickaholka To jde videt, jak jsem vybagrovana. Me to vubec nenapadlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VitaminC jezis to ne 🙈 nekdy se to proste stane, ze to cloveku nedojde a dela si to sloziteji ![]()
- Citovat
- Upravit
@VitaminC píše:
Holky, potrebovala bych poradit, jak resite, ze batole chce jist samo, ale zaroven nikdy nesni dost, aby nemelo hlad…
Kdyz krmim, tak pohoda, ale jasne, ze mi to prijde „nevychovne“. Kdyz ji sam, tak ho to za deset minut prestane bavit a uz neni schopny se nechat ani krmit, protoze uz ho nebavi sedet.
Dneska jsem nechala jidlo cely den v jeho rezii, cele odpoledne totalne protivne dite a teprve ted mi doslo, ze to je hladem
Ted jsem ho nafutrovala veceri a mam zase usmevaveho chlapecka.
Dám lžičku do ruky a v mezičase krmím. Nebo do talířku třeba brambory, těstoviny, maso a omáčky nebo tak dávám v mezičase. Aby byl jako pocit, ji sama. Nechávám doškrábat kelímek od jogurtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VitaminC jo, to je ještě mrňous, nemusí ještě chápat ty důsledky. Postupně na to dojde. Rozhodně bych podporovala samostatný jídlo, ale ne všechny děti se tak zvládnou skutečně zasytit. Taky to dělám tak, že růčo samoobsluhu jedem k snídani, kdy vim že za chvíli je sváča. Tu krmim, protože pak jde spát, tak ať není hladová. Oběd jedem tak napůl, sváča růčo, večeře v mé režii a po vlastní ose až úplný zbytek, ať neřve hladem v noci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VitaminC píše:
Holky, potrebovala bych poradit, jak resite, ze batole chce jist samo, ale zaroven nikdy nesni dost, aby nemelo hlad…
Kdyz krmim, tak pohoda, ale jasne, ze mi to prijde „nevychovne“. Kdyz ji sam, tak ho to za deset minut prestane bavit a uz neni schopny se nechat ani krmit, protoze uz ho nebavi sedet.
Dneska jsem nechala jidlo cely den v jeho rezii, cele odpoledne totalne protivne dite a teprve ted mi doslo, ze to je hladem
Ted jsem ho nafutrovala veceri a mam zase usmevaveho chlapecka.
Co není výchovné? Já krmila dceru dlouho… hlavní cíl je aby bylo najedené! A pokud mě nechala…neměla s tím vlastně problém tak jsem prostě krmila. Krmila jsem i ve 3-4 letech… nebo ona se s tím jen frfňala vždy… a jak jsme ji nakrmila tak snědla a byla najedená. Nyní v sedmi už nemusím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 no tak ve skolce uz dite nikdo fakt kmit nebude, takze je lepsi, kdyz v dobe nastupu do skolky zna dusledky toho, ze se samo nenaji, protoze je „pohodlne“ ![]()
- Citovat
- Upravit
@VitaminC U nás teda děti jedly dlouho co cca dvě hodiny. Nikdy nesnědly velká mnozstvi najednou. A bylo vcelku fuk, jestli jedly samy (nekrmila jsem ani jednoho od 13. měsíců).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vesnickaholka píše:
@KKK85 no tak ve skolce uz dite nikdo fakt kmit nebude, takze je lepsi, kdyz v dobe nastupu do skolky zna dusledky toho, ze se samo nenaji, protoze je „pohodlne“
tak ona to dcera uměla jíst… ale jedla pomalu, trošku… ve školce ji nikdo krmit nemusel ač jsem ji doma krmila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, řeším to samé, dcera 19 měsíců, sama když jí, tak po drobečkách, 2 sousta a je najezená, stejně tak s pitím, musím za ní jako pejsek chodit a připomínat ji jíst a pít. Fakt mazec. Ted mám režim k snídani jogurt - to jí nakrmím, svačinu bud zvládne sama kousky anebo je hlady, pak oběd, zase jí krmím já a musím jí zabavit - videa, hračky, abych to do ní dostala, svačinu nechám na ní a večeři zase krmím. U nás je problém, že je po tatínkovi vyloženě hubeňour, konečně jsme se dostali nad 9,5 kila a to jí fakt vycpávám (nebo se spíš snažím, u ní je každá lžička dobrá), stejně moc nepřibírá, ale když to nechám na ní, tak pomalu hubne nebo nepřibírá, co je na…dvě věci… doktorka řekla, at to přestanu řešit, dám jí jídlo a když to nesní, tak bude hlady…k tomu jsem se tedy ještě nedopracovala…v tuhle chvíli jsme přihlášený na alergologii, přestala mi jíst +- když jsme zavedlo lepek, vaječný bílek jsme museli úplně vyřadit, celý noci mi po něm brečela s kolikami…všichni říkají, at jsem trpělivá, že se to změní…no už je to rok a chut k jídlu zatím nulová
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, řeším to samé, dcera 19 měsíců, sama když jí, tak po drobečkách, 2 sousta a je najezená, stejně tak s pitím, musím za ní jako pejsek chodit a připomínat ji jíst a pít. Fakt mazec. Ted mám režim k snídani jogurt - to jí nakrmím, svačinu bud zvládne sama kousky anebo je hlady, pak oběd, zase jí krmím já a musím jí zabavit - videa, hračky, abych to do ní dostala, svačinu nechám na ní a večeři zase krmím. U nás je problém, že je po tatínkovi vyloženě hubeňour, konečně jsme se dostali nad 9,5 kila a to jí fakt vycpávám (nebo se spíš snažím, u ní je každá lžička dobrá), stejně moc nepřibírá, ale když to nechám na ní, tak pomalu hubne nebo nepřibírá, co je na…dvě věci… doktorka řekla, at to přestanu řešit, dám jí jídlo a když to nesní, tak bude hlady…k tomu jsem se tedy ještě nedopracovala…v tuhle chvíli jsme přihlášený na alergologii, přestala mi jíst +- když jsme zavedlo lepek, vaječný bílek jsme museli úplně vyřadit, celý noci mi po něm brečela s kolikami…všichni říkají, at jsem trpělivá, že se to změní…no už je to rok a chut k jídlu zatím nulová
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amelia94 píše:
Ahoj, změnilo se u vás něco? Mám 18 měsíční a taky bojujeme. Sice jí, ale musí být kolem toho divadlo, zabavování apod…Brečím u toho každý den a ztrácím nervy. Od lžíčky odvrací tvář…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit