Syn dělá ehm ehm

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31.8.23 09:42

Syn dělá ehm ehm

Dobrý den,
Syn dělá už přes měsíc ehm ehm, je zdravý, nekašle, ani si nic jakoby neodkašle. Po telefonu s doktorkou, mi bylo řečeno, že to bude asi zlozvyk, objednala jsem nás na ORL, ale to jdeme až za 3 týdny (není to akutní). Nemá někdo zkušenost? Popřípadě co by to mohlo být a jak řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15411
31.8.23 09:46

Jako první mě napadl zlozvyk. Neupozorňuj ho na to, neptej se ho, proč to dělá, snaž se, aby byl v klidu. Přeji, ať to odezní :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
31.8.23 09:48

A dela to vic kdyz lezi? Ja to taky delam od detstvi a ve 14 letech mi zjistili hypofunkci stitne zlazy a lehce se mi zvetsuje. Babicka mela strumu, takze to mame v rodine.
Nechci strasit, treba to tak nebude, ale taky ji muzete zkontrolovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11550
31.8.23 09:48

Může to být zlozvyk, ale u naší dcery do byl skrytý reflux, na který jsme pak přišli náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.23 09:58

Zlozvyk - lékařka nám říkala, ať děláme jakoby nic, tak už mu nic neříkáme.
Reflux - o tom čtu čím dál víc, tak se na to zkusím doptat. Doteď to ale vůbec nedělal ani teď nekasle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
31.8.23 10:05

Muze to byt alergie na peri a prach, pokud mate treba doma nejakeho ptacka, kolegyne to resila se synem take a zjistili mu i nejakou lehci formu astmatu. Dali ptacky pryc a od te doby se mu to mnohem zlepsilo. Byl na nejakym respiracnim vysetreni, ale vic nevim. Uplne bych to nepodcenovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.23 10:23

Taky mě napadla alergie, ale nic se u nás teď nezměnilo 🤷🏼‍♀️ Malému jsou 3,5 roku a už jsme zhruba ve 2 letech byli na alergologie, alergie mu po kožním testu nevyšla žádná. No podle anamnézy( i rodinné) jsme byli adepti na astma, ale je fakt že od té doby se mu vše zlepšilo. Jen se teď objevilo tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
31.8.23 10:44

Alergie se může vyvinout kdykoli…i když dříve byly testy negativní. Já jsem dříve neměla žádné problémy krom po žihadel a měli jsme doma všemožná zvířata..pak jsem si v dospělosti pořídila potkana a ten mi to spustil…nemůžu mít doma žádné hlodavce, nemůžu mít psa, pylová sezóna je na prd…a to jsme u rodičů vždy psa měli a skoro celý život jsme měli i nějakou tu myš, křečka nebo pískomila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
31.8.23 10:52

A co mu vyprávíte? Ehm, ehm, bývá častá odpověď na nesmysly.

@Janaaaaaaaaaa píše:
Dobrý den,
Syn dělá už přes měsíc ehm ehm, je zdravý, nekašle, ani si nic jakoby neodkašle. Po telefonu s doktorkou, mi bylo řečeno, že to bude asi zlozvyk, objednala jsem nás na ORL, ale to jdeme až za 3 týdny (není to akutní). Nemá někdo zkušenost? Popřípadě co by to mohlo být a jak řešit?
  • Citovat
  • Upravit
31.8.23 11:12

S tou alergii je mi to jasné, určitě to beru jako jednu z možností, jen se nám k tomu nepřidali žádné jiné příznaky alergie a asi ani nový alergen, ale uvidíme🤷🏼‍♀️

Jinak s vyprávěním nevím co myslíte? On to nepoužívá jako odpověď, je to spíš jako odkašlání, jako když má něco v krku. My ehm ehm vůbec doma nepoužíváme a on to taky v řeči nepoužívá. Dělá to „nevědomky“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
31.8.23 11:49

@Janaaaaaaaaaa syn to taky dela nevědomky a mě to strasne rozčiluje :lol: taky jsem v 90% případu to ignorovala, ale někdy už je to proste moc, a nejhorsi je to, když na něco kouká a zabere se do toho :lol: přesně, zvuk jakoby mu něco vadilo v krku.

Teď řešíme nějaký druh alergie, tak možná to byla předzvěst. Měl dlouhotrvajici kasel a dle Dr alergickeho původu. Teď má na to už 10 dni nebo dva týdny léky a začíná se to pomalu zlepšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
31.8.23 12:18

Muj malej to ma od unora. Vysetreni vsechny v poradku, az teda na tu mirnou hypofunkci stitny zlazy. Ale nikdo nam nerekl, ze by to mohlo byt tim. Na alergu vsechno v poradku. Dela to porad. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24538
31.8.23 12:26

Tik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
3.9.23 19:42

@Janaaaaaaaaaa kdyby jste prisli na to co to je, nebo co na to pomaha, dejte mi prosim vedet. Byla bych vdecna, vzhledem k tomu, ze resime stejny problem. Moc dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
3.10.23 08:12

@Janaaaaaaaaaa dobry den, jak je na tom vas maly? Prislo se na neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí