Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, holky od kolika let jste vašim dětem dávaly prášky? Dcera 10 let dostala od dr antibiotika už v prášcích, při polykání to vždy vyblije. Syn takový problém neměl, tak by mě zajímalo jestli jsme jediní.. ![]()
Dceri bude sedm a zvladne spolknout pulku paralenu a i pri tom se ji navaluje. Antibiotika by urcite nedala..
Dcera teď aktuálně bere atb, nevím název. Ale bere půl tabletky a polkne to v pohodě. Je jí sedm. Ale zvládá to asi od 6ti. Nejde ta tableta dát napůl?
Nevím od kolika. Naše nejstarší nemá od mala ráda prášky. Musela si tento týden vzít Nurofen v tabletě. Rozpůlí si to a pak stejně trvá, než se odhodlá. Jako nezvrací je. To ne. Ale potřebuje čas, než se odhodlá ten prášek spolknout. Dva mladší nemají problém. Lupnou i rybí tuk v tabletě. Starší kupuji sirup.
@krimesjona píše:
Ahojte, holky od kolika let jste vašim dětem dávaly prášky? Dcera 10 let dostala od dr antibiotika už v prášcích, při polykání to vždy vyblije. Syn takový problém neměl, tak by mě zajímalo jestli jsme jediní..
Od roku, dítko nesnášelo čípky a pilulky hypochondřík nadšeně polykalo ![]()
U první si to nepamatuji, ale mladší zvládá asi od 4 let polknout prášek
To je strašně individuální. Mám dvojčata a syn zvládá malé prášky od nějakých 4 let, nyní spolkne cokoliv, dcera ještě teď v 10 letech má problém - takové ty v želatin. kapsli spolkne. Ale větší, co drhnou, ty ne a musím jí je drtit, když to jde.
@KKK85 To jsem zkoušela, dopadlo to stejně jako s celou. Nejspíš to má v hlavě, když jsem jí nabídla, že to rozdrtím a dám do rozmačkaného banánu, tak to odmítla. No nic jdu ji zkusit nějak vysvětlit, že to musí spolknout. Uvidím jak dopadnu, přinejhorším zkusím zavolat dr a poprosit o sirup.. ![]()
S tím jsem taky měla vždy problém jako malá. Mamka mi to většinou drtila na lžičku s medem ![]()
Teď jsem měla měsíc atb na boreliozu a byl to mazec, asi 2× jsem se málem poblila
Jak se ten prášek zasekne na jazyku tak je to problém no.
Zkusila bych to teda ještě dneska a pokud se nepodaří, tak zavolat a požádat o sirup.
Léky drtím a podávám na lžíci vody, není důvod je dětem dávat vcelku. Celý prášek mi dítě polknou v sedmi letech.
Syn od cca 6?! Dcera přibližně od roku. Po sirupech zvracela.
Tak jí to zkus rozdělit na menší části, rozdrtit nebo tak něco. A nebo volej lékaře.
Asi od 2,5.
Tohle je zasadni dovednost, chce to natrenovat treba s malym hladkym b-komplexem.
Mám s tím problém dodnes.
Co jde to půlím, co je, polykám na 5× a vždy se málem
.
Syn poměrně brzy, tak před tím druhým rokem určitě…
In nesnáší sladké chutě těch sirupů, takže s radostí u nás brzy fungovaly klasické tablety. Spíš na mě v lékárně koukali jak na blázna, že chci pro dítě tablety na kašel nikoliv sirup.
Dneska má necelých deset a spolkne cokoliv, pravidelně bere Caltrate plus a to zrovna malá tabletka není
Je to individuální… žádný speciální nácvik nikdy nebyl