Syn je jiný

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
3.6.23 16:55

Chlapeček je úplně v pohodě. Hledáš mouchy, tam kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
3.6.23 19:51

Moc to hrotíš, ber ho takového jaký je. Do ničeho ho nenut ani do pozdravu. On se otrka a bude ok. Dceru mám dost podobnou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
3.6.23 20:02

Z tvého popisu jsem teda nepostřehla problém. Takže bych akorát poradila netlačit na pilu.
Dítě se vyvíjí v různých oblastech různým tempem. Týká se to i sociální oblasti, emocionální oblasti, sebedůvěry vůči třeba navazování vztahů nebo zkoušení nových věcí. Takže fakt nemá cenu po něm chtít něco, na co se necítí nebo nemá ještě „připravené“. Někdo má treba napřed motoriku, někdo řeč a někdo je sociálně zdatnější. A vysvětlování ohledem důležitosti mít kamarády ten vývoj opravdu nepopožene.
A ještě zmíním, že kluk může být spíše introvert –jeden můj syn je vcelku introvert, bylo to vidět od malička, byl sice mezi dětma velmi oblíbený, ale preferoval často hrát si sám, byl a stále je velice vybíravý co se kamarádů týče, a fakt to není nic špatného. Nešťastný z toho není. Má prostě pár hodně dobrých kamarádů a je tak spokojený.
Prostě syna akceptuj, jaký teď je, a nedělej problém z něčeho, co je v mezích normy :kytka:

Příspěvek upraven 03.06.23 v 20:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
3.6.23 20:02
@Anonymní píše:
Díky. Samozřejmě se syna snažím brát takového, jaký je, ale asi je z mého úvodního příspěvku cítit, že mi to moc nejde. Neřeším, co řeknou lidi atp, spíš mě to trápí kvůli němu, říkám mu, jak je duležité milt kamarády, aby se mu žilo veseleji.
Ohledně cvičení a akčnosti je to trochu mimo, píšu, že syn je šikovný. Baví ho fotbal a další míčové hry, jezdí na kole, koloběžce, rád se mnou chodí do fitka na fitbox a jógu :mrgreen:
Kamarádek mám právě dost a na to konto mu říkám, že by mi bez nich bylo smutno.
Příkladem se mu snažím jít, nejsem ten typ matky co by pořád okřikoval nedělej to a to, něco se ti stane, naopak.
Vždycky spíš okřikuju babičky když mají tendence ho strašit, ať dává pozor, že se mu něco stane.
Je to ale zajímavý postřeh, že týden beze mě byl úplně normální, takže chyba někde je, ale jak jí najít?

Proč nedokážeš pochopit, že on kamarády nepotřebuje a je tak spokojený? Chápala bych, že bys to řešila, kdyby si kamarády nedokázal najít a přitom po nich toužil. Ty prostě nejsi schopna akceptovat, že není jako ty a potřebuje v životě něco jiného. Chceš ho mít podle svých představ a když takový není, je pro tebe divný. Vždycky je mi líto dětí, které pro rodiče nejsou dost dobré a pořád na nich něco vidí. Ty děti to cítí a nesou si to do života - ani pro svou mámu jsem nebyl dost dobrý. Má otce? Co ten na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
14.6.23 19:46

Připadá mi, že chlapeček vykazuje některé znaky nadaneho dítěte. Radši je s dospělými, je na sebe opatrný (protože má vysokou představivost). Plus teda ve 4 letech píše a čte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
14.6.23 19:59

Přijde mi podle popisu úplně v pohodě a celkem dost samostatný, když už zvládl i školku v přírodě. Některé děti si musí dozrát k tomu, aby opravdu ocenily společnost a kolektiv dalších dětí, učí se navazovat přátelství. Pokud chce něco zatím jen pozorovat - lidi, jejich interakce, aktivity, nech ho. Nenuť ho na sílu, akorát se ti sekne nebo začne mít z té věci strach. Až si k tomu sám dozraje, půjde mu to a bude mít ze sebe radost. Jsou mu 4, je to prtě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
14.6.23 20:01

Přijde mi naprosto normální, jenom ty se nedíváš, koho máš před sebou a co doopravdy potřebuje, ale tlačíš ho do nějaké tvé představy, jaký by měl podle tebe být a co potřebuje podle tebe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML