Syn je příliš akční

Anonymní
17.5.12 22:47

Syn je příliš akční

Dobrý večer,
mám půlročního synka, který je hodně pohyblivý a vývojově celkem hodně napřed. To by mi nevadilo, ale mám pocit, že není schopný se zklidnit. (Pokud není něčím zaujatý).
Nejhorší je usínání a noc. Je unavený, ale mrská se tak moc, že prostě nemůže usnout. Když se nám ho povede uspat (jen tím, že za ním chodím, rovnám ho a občas pohladím po hlavě), tak se za chvíli probudí, protože se někam přemístí (zaryje se nosem do mantinelu). Během noci klidně i po hodině hysterie, protože leží jinak, než by se mu líbilo. Někdy řve i ze spaní. Stačí umístit do oblíbené polohy, dát dudlík a spí dál.
Bohužel jsme měli problémy při porodu a tahali ho vexem, tak mě pak tchýně strašila, že kvůli tomu bude určitě postižený. Tak mě to celkem děsí a asi to řeším i víc než kdyby byl porod normální.
Jinak je to zlaté dítě, usměvavý, vydrží si sám hrát docela dlouho, když jede v kočárku, tak pozoruje okolí a i dvě hodiny o něm „nevím“.
Myslíte, že to je normální? Máte některá podobně akční dítě? Přešlo to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1572
17.5.12 22:51

Skoro každá! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.12 22:55

@Callamaika mám v okolí celkem hodně dětí a právě to nikdo nedělá. Všichni položí dítě a to usne, všichni jsou v šoku, když vidí, co dělá u kojení a při popisu usínání a nocí si klepou na hlavu… Do toho tchýně, co hučí, že je určitě postižený…

• Citovat
  • Upravit
7512
17.5.12 22:57

Máme naprosto stejné dítě! Chvilku neposedí, pořád se mele a to spaní je taky děs. :twisted: Někdy mi to leze na nervy, někdy jsem ráda, že neni nuda. Když pak vidim mimčo, který jen leží, kouká, občas se otočí… to přijde divný mě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
17.5.12 22:59

Bud v klidu, muj je taky akční, místo toho aby spal, tak v postýlce dělá psí kusy, staví se atd… a co dělá při kojení? ten náš škrápe, štípe, mlátí mě, lechá mě, pustí se jednoho prsu a leze na druhý jen aby nemusel ležet :lol:

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
17.5.12 23:00

Jo a tu tvou tchýni bych poslala do patřičných mezí s řečma že je postižený :roll:

• Citovat
  • Upravit
7512
17.5.12 23:01

Jo a k tomu postižení…o tom fakt pochybuju. Prostě je živější. A jestli tchýně stále hučí, že mu něco je, tak se zeptej, jestli neni teda postižená ona, když je jí to tak povědomý! :cert: Ať ti dá pokoj. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.12 23:06
@MuffinkaM píše:
Jo a k tomu postižení…o tom fakt pochybuju. Prostě je živější. A jestli tchýně stále hučí, že mu něco je, tak se zeptej, jestli neni teda postižená ona, když je jí to tak povědomý! :cert: Ať ti dá pokoj. :hug:

Ona pracuje ve zdravotnictví a měli jsme už dávno být na neurologii…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.12 23:09

Jinak jste mě uklidnili. Děkuju moc. Já z něj mám radost. Upřímně jsem radši, že je takový akční, než ty děti, které ráno někam položím a večer tamtéž najdu.
Tchýni usměrním, dítě budu dál točit a rovnat a udělám si předplatné na místní chirurgickou ambulanci, protože tam asi budeme častí hosté :lol:

• Citovat
  • Upravit
6555
17.5.12 23:29

Lék pro tvého syna je vzít tchýni nečím po hlavě…Je určitě normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
17.5.12 23:35

Ahoj, nejsi v tom sama, syn (2roky a 10měsíců) byl to samé a ještě ho to neopustilo :-) Je to malý blázen, oproti jiným dětem je živější. Jako miminko byl přesně to samé co ty popisuješ. Narodil se pomocí kleští, a nijak ho to nepoznamenalo, kdyby měl být postižený jak říká tvá tchýně, určitě by si Dr. na kontrolách něčeho všimla. Neboj. :-) Náš Domča když už pak uměl sedět, lezl po postýlce tak dlouho že usnul klidně v sedě jen jakoby upadl, nohy pořád v sedu a tak spal. Prostě se musel hýbat dokud neupadl únavou, to samé jak se naučil stát. Chodit začal v 10m. O vše se doteď zajímá víc, se mi zdá než jeho vrstevníci. Je opravdu hodně živý. Nikdy se nám nestalo že by usnul mimo svůj režim spánku, od malinka. Záviděla jsem ostatním jak mají klidné děti, které si klidně během hraní zdřímnou na dvacet minutek, u nás se to nikdy nestalo. Dodneška se mi někdy zdá že snad neumí být chvíli v klidu, nebo že neumí normálně chodit jen běhat :mrgreen: Neboj, určitě porod vaxem malého nijak nepoznamenal, a na tchýni se vyprdni. :-) Přeju ať se syn trošku zklidní a hlavně buď v pohodě a přehnaně ho nesleduj, stresuješ tím sebe a určitě i mrňouse :kytka: Přeju hezký večer. Káča ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
17.5.12 23:42
@xangel87 píše:
Lék pro tvého syna je vzít tchýni nečím po hlavě…Je určitě normální.
:mrgreen: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
18.5.12 02:03

Postižený určitě není,je to normální.Ale může být třeba předrážděný.Zkusila bych zklidňovat,třeba místo hlazení jen položení ruky na hrudníček hezky v klidu,pomalu a setrvat,žádná hlasitá hudba nebo televize.Prostě s ním i pomaleji manipulovat,místo takového klasického hlazení,fakt spíš jen přikládat ruce,když chovat,tak zádíčkama k sobě,prostě takové ty polohy z Něžné náruče,jestli to tedy ještě jde.U dcery to zabralo a tchýni poslat do háje.
Akorá,pokud je fakt nějak dost napřed,klidně bych ho nechala zkontrolovat neurologem,jestli to dělá dobře,pozná svalový tonus apod.a ty budeš mít klid a i argument pro tchýni,že je vše v pořádku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
18.5.12 06:58

Nó tak já mám skoro 3 měsíčního syna,a v noci spí,usne sám bez problému.Už v noci nejí,až ráno v šest.Ale tím pohoda končí.Přez den nespí,a to je děs,pořád řve,takže nošení na rukách je teď moje povinnost číslo jedna.A když neřve,tak je na dece a převaluje se ze zad na břicho a toho musím zpátky otáčet aby se překuli znova,jinak řve.V kočáře se budí,doma ani oko nezamouří,a večer už je protivný a unavený,ani ruky nepomáhají.Teď se mu nalévají dásně,takže katastrofa :zed:

• Citovat
  • Upravit
41882
18.5.12 07:51

Máme doma to samé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat