Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
potřebuju poradit. Vybíráme jméno pro holčičku a s manželem jsme se shodli na jménu Tiffany. Jenže jsem toto jméno nenašla u nás v kalendáři a nevím jestli je vůbec v ČR povolené a jak dále postupovat.
Prosím nemáte s tím nějaká zkušenosti
Díky
ahoj, já s tím teda zkušenosti nemám, ale slyšela sem že by ste s tím jménem museli dojít tuším na matriku, jestli by vám ho povolili a přip. přidělili den kdy by měla malá svátek =))
v Knappové sice není, ale na netu je, tj. lidi ji dávají
http://www.kdejsme.cz/…any/hustota/
Mohu se jen zeptat zakladatelky,jestli vlastní normální,české příjmení??? ![]()
Vloni dostaly toto jméno dvě holčičky v ČR, takže ho povolí určitě.
http://www.detijmena.info/rok2011/
U nás je jméno z mé strany taky ve výběru:))taky se mi moc líbí:))
I když to jméno někdo dostal, neznamená to, že to projde. Je to zcela na libovůli matrikářky: pokud bude blbka, tak budete muset napsat Knappové, a ta vám to povolí. Přípustné je totiž všechno co je jméno (aby se děti nejmenovaly Asthma a Pneumonia jako jedny dvojčata v USA)
A ona jen sepíše, že Tiffany je fakt jméno, a bude. Ale myslím, že zrovna s tímhle jménem problém nebude…
Spíš bych apelovala na to, aby ladilo s příjmením
Jméno je MOC pěkné, ale jmenovat se nějak jako Charlotte Doubravová, to asi není výhra ![]()
Příspěvek upraven 17.05.12 v 09:36
Ahoj, myslím, že současná legislativa umožňuje dát jakékoliv jméno, u kterého prokážeš, že někde na světě existuje. Kdyžtak se zeptej na matrice, ale asi by neměl být problém. ![]()
Ale proč by to nebyla Tiffany Novotná? O co je to jiné jméno než Natálie Novotná nebo Anna Novotná?
Je to jenom o zvyku jinak v tom rozdíl není ![]()
v ČR je zákon co se týká jmen docela benevolentní, zakázané jsou tuším jenom zdrobněliny a sourozenci nesmí mít stejné jméno. Takže by to mělo projít bez problémů
@Almira-Alm píše:
Ale proč by to nebyla Tiffany Novotná? O co je to jiné jméno než Natálie Novotná nebo Anna Novotná?Je to jenom o zvyku jinak v tom rozdíl není
přesně tak taky v tom nevidím problém navíc holka se vdá
Nejlepší je zeptat se přímo na matrice kam spadá porodnice, kde chceš rodit. Mně na jedné matrice řekli, že musím poslat žádost Knappové a na matrice, kde jsem rodila řekli, že to v pohodě schválí. Tak nevím jak to mají udělané
.
Klasika, se to zase zvrtne do směru, dej české jméno k českému příjmení - jinak dítě bude chudák ![]()
Jak kdyby holky nemohly pochopit, že to někomu jinému může znít normálně (třeba ta Charlotte Doubravová mě fakt zrovna uši netrhá)…