Jméno Tiffany

563
17.5.12 08:28

Jméno Tiffany

Ahoj holky,

potřebuju poradit. Vybíráme jméno pro holčičku a s manželem jsme se shodli na jménu Tiffany. Jenže jsem toto jméno nenašla u nás v kalendáři a nevím jestli je vůbec v ČR povolené a jak dále postupovat.
Prosím nemáte s tím nějaká zkušenosti

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2535
17.5.12 08:29

ahoj, já s tím teda zkušenosti nemám, ale slyšela sem že by ste s tím jménem museli dojít tuším na matriku, jestli by vám ho povolili a přip. přidělili den kdy by měla malá svátek =))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
17.5.12 08:31

Jojo zajít na matriku :)
Jinak zajímavý výběr, mě se líbí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
17.5.12 08:37

v Knappové sice není, ale na netu je, tj. lidi ji dávají
 http://www.kdejsme.cz/…any/hustota/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
17.5.12 08:59

Mohu se jen zeptat zakladatelky,jestli vlastní normální,české příjmení??? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
17.5.12 09:09

Vloni dostaly toto jméno dvě holčičky v ČR, takže ho povolí určitě.
 http://www.detijmena.info/rok2011/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
17.5.12 09:19

U nás je jméno z mé strany taky ve výběru:))taky se mi moc líbí:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.5.12 09:33

@Hamalka82 Nezklamala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.5.12 09:35

I když to jméno někdo dostal, neznamená to, že to projde. Je to zcela na libovůli matrikářky: pokud bude blbka, tak budete muset napsat Knappové, a ta vám to povolí. Přípustné je totiž všechno co je jméno (aby se děti nejmenovaly Asthma a Pneumonia jako jedny dvojčata v USA) ;) A ona jen sepíše, že Tiffany je fakt jméno, a bude. Ale myslím, že zrovna s tímhle jménem problém nebude…

Spíš bych apelovala na to, aby ladilo s příjmením :) Jméno je MOC pěkné, ale jmenovat se nějak jako Charlotte Doubravová, to asi není výhra ;)

Příspěvek upraven 17.05.12 v 09:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
17.5.12 09:35

Ahoj, myslím, že současná legislativa umožňuje dát jakékoliv jméno, u kterého prokážeš, že někde na světě existuje. Kdyžtak se zeptej na matrice, ale asi by neměl být problém. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9989
17.5.12 09:37

Ale proč by to nebyla Tiffany Novotná? O co je to jiné jméno než Natálie Novotná nebo Anna Novotná? ;-) Je to jenom o zvyku jinak v tom rozdíl není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
17.5.12 09:45

v ČR je zákon co se týká jmen docela benevolentní, zakázané jsou tuším jenom zdrobněliny a sourozenci nesmí mít stejné jméno. Takže by to mělo projít bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
17.5.12 09:49
@Almira-Alm píše:
Ale proč by to nebyla Tiffany Novotná? O co je to jiné jméno než Natálie Novotná nebo Anna Novotná? ;-) Je to jenom o zvyku jinak v tom rozdíl není :)

přesně tak taky v tom nevidím problém navíc holka se vdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
17.5.12 09:51

Nejlepší je zeptat se přímo na matrice kam spadá porodnice, kde chceš rodit. Mně na jedné matrice řekli, že musím poslat žádost Knappové a na matrice, kde jsem rodila řekli, že to v pohodě schválí. Tak nevím jak to mají udělané :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.5.12 09:53

Klasika, se to zase zvrtne do směru, dej české jméno k českému příjmení - jinak dítě bude chudák :lol:

Jak kdyby holky nemohly pochopit, že to někomu jinému může znít normálně (třeba ta Charlotte Doubravová mě fakt zrovna uši netrhá)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí