Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, náš malej měl ve 13 měsících 78cm a vážil 9,25 a porodní váhu měl 3400g, taky jsem měla stresy, že oproti jiným dětem váží málo, ale doktorka mi řekla, že bude asi zkrátka takový drobek pořád. Myslím si, že tvoje malá je úplně v normě. Prostě nemáš doma otesánka ale drobnou princeznu ![]()
Právě že malá jí jako zjednaná.Jí nestačí jeden jogurt ona sní třeba tři
.Jinak vzrůstově asi malá bude-nemá po kom být vysoká
Kamarádky holčička má v 13 měsících 7 kilo. Je prostě extrémně drobná, po tatínkovi a nikdo to neřeší. Buď v klidu. Jo a taky jí jako protržená.
@muffinka89 píše:
Právě že malá jí jako zjednaná.Jí nestačí jeden jogurt ona sní třeba tři.Jinak vzrůstově asi malá bude-nemá po kom být vysoká
Tak to je zvláštní, že je takovej jedlík a je tak drobná, tak je asi drobná po tobě nebo tatínkovi nebo má dobrý spalování
. A je živá? Protože náš prcek je hrozně živej a jídlu moc nedá, s jídlem bojujeme odjakživa, někdy mám pocit, že nemá vůbec pocit hladu. K jídlu ho musím vysloveně nutit ![]()
Ahoj,
naše malá měla v roce 8,45kg a 71cm (por. váha 4250g/51cm). Je drobek. Baští, jinak vše ok, MUDr. s tím nemá problém, prostě bude drobnější (má být po kom). Její o rok mladší ségra ji už dááávno přerostla - teda převážila
Na výšku je starší pořád vyšší ![]()
Příspěvek upraven 17.05.12 v 11:29
Tak naše Gabča měla v roce a dvou měsících 80 cm a 10,5 kg… porodní míry měla 3820 g a 53 cm… ale zase my jsme oba spíš větší, já mám 173 cm a manžel 190 cm… v průměru by dítě v roce mělo mít trojnásobek porodní váhy a vyrůst o polovinu porodní délky… ale to je jen statistika, takže jsou výjimky oběma směry… naše nejstarší dcera měla v roce 8,90 kg, ale měla 2,90 kg při narození… výšku si už nepamatuji…
v roce 77cm a 9,5kg
ve dvou 88cm a 10,5kg a taky si z toho hlavu nedelam ![]()
prumerna vyska a vaha se pohybuje u holcicek ve 13.mesicich takto
vaha 7,8 - 11,8
vyska 70,1-80,9
takze proste patri k tem drobnejsim co se vysky i vahy tyce ale neni ani pod minimem, takze v klidu
![]()
@fragola
naprosto mne ohromily tve metriky
smekam, neuveritelne
![]()
Dcera měla porodní váhu 3600g, na roční prohlídce měla 11400g a 83cm. Jsme velikostí a délkou hodně napřed, doktorka říkala, že se všechno srovná, někdo roste rychleji, někdo pomaleji.
@Andule píše:
v roce 77cm a 9,5kg
ve dvou 88cm a 10,5kg a taky si z toho hlavu nedelam![]()
prumerna vyska a vaha se pohybuje u holcicek ve 13.mesicich takto
takze proste patri k tem drobnejsim co se vysky i vahy tyce ale neni ani pod minimem, takze v klidu
vaha 7,8 - 11,8
vyska 70,1-80,9![]()
co se týká váhy, tak dcerka v roku měla tu hranici 11800g a délku mi dr do průkazky nenapsala
ale asi měla přibližně kolem 75cm.
tak jen pro srovnání - ale opravdu každé dítě roste jinak a přibírá jinak, nedá se to brát paušálně a podle tabulek ![]()
nejstarší syn měl v roce 11,6kg a 75 cm ( 3600g/49 cm)
dvojčata:
holka - 9,6kg a 76 cm ( 2960g/48 cm)
kluk ---9,6kg a 75 cm (2750g/46 cm)
Takové diskuze mě vždycky baví
![]()
Moje dcera v roce 70cm 7,8kg
Porodní váha 3kg
řekla bych, že teď má tak 72cm a něco přes 8kg a to má 15m.
![]()
Né, musíš to porovnávat dle toho, jak roste dítě průběžně a hlavně, jaký má percentil. Sama musíš poznat, zda se ti zdá vyhublá. Ale podle toho co píšeš je to úplně normální dítě ![]()
Příspěvek upraven 17.05.12 v 17:34
Ahoj kdyz mel syn 72cm tak vazil 8250g myslim, ze t neni o veku, ale i o vysce
ted ma 12kg
kdo se s tim ma tahat ![]()
Dcera ve 13.měsících 8150g a 72cm (2700g a 47) a syn 8950g a 71cm (1430g a 40cm)
Ahoj holky,
včera jsem byla z malou na roční prohlídce ve 13.měsících a měla 8300g a 72,5cm.Nevím ořijde mi to to málo na to,že porodní váha byla 3780g a papá už úplně normálně.Tak se chci trochu uklidnit a zeptat se vás kolik mělo vaše miminko v tomto věku?