Dvoutýdenní miminko nekaká

1125
15.5.12 16:21

Dvoutýdenní miminko nekaká

Ahojky maminky,

Potřebovala bych radu. Mám doma dvoutýdenní miminko. A vůbec nekaká. V sobotu jsem jí dala čípek udělala hromádku, ale potom to byla hrůza od sedme ránní co jsme jí ho dali až do jedenácti do večera nespala nešla uspat. Tak jsem si řekla že tohle už nikdy neudělám. Máte některá zkušenost že by takto malé miminko plně kojené nekakalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
15.5.12 16:27

Jak dlouho nekaká? U plně kojených se snadno stane, že nekakají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
15.5.12 16:29

Pity, sice dítě nemám, ale jako zdravotník můžu říct- plně kojené dítě klidně kaká jednou týdně!! Prostě z toho mléka všechno stráví. Pokud nemá potíže- že bys viděla, že má nafouklé bříško, kroutí se a podobně, tak bych to neřešila. Moje kámoška měla kojence, který kadil jednou za 10 dní. A jestli si jí dala celý glycerinový čípek, tak se nedivím, že byla hotová až do večera, protože ten se smí až od 10 let, takže kojencovi (když už) bych dala maximálně čtvrtku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
15.5.12 16:32

@pity plně kojené miminko môže úplne kľudne kakať raz za 2 týždne! A je to v norme. Môj Tobík kaká cca raz za týždeň…

• Citovat
  • Upravit
3368
15.5.12 16:32

Můj první syn kakal tak jednou za 10 - 14 dní, byl plně kojený. Prý je to normální. Ale ta nálož potom! Měl to až za ušima!!! :lol:
Ber to tak, že aspoň ušetříš za plenky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1125
15.5.12 16:47

No právě doktorka mi poradila ten čípek. Byl to nějakej easylax který můžou i malinký miminka. Malá kakala v porodnici smlolku každý den. Pak nás v neděli pustili ve středu něco vykakala a pak nic až do soboty kdy jsem ji dala ten čípek. Od té doby zase nic. Ale dnes jsme byli u doktora a bříško má měkké a nechala si ho prohmatat. Tak nevím. Někde píšou že je to možné ale u dvoutýdenního prcka mi to taky přijde divné když jiní říkají že mají skoro v každé pleně. Malá zase hodně čůrá, všude čtu že to má být bezbarvá moč ale ta naše je nažloutlá tak nevím. Ale tak osm plenek počůraných za den máme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
15.5.12 16:49
@helenkka píše:
Ahoj, jako normální to sice může být, já tu zkušenost zatím nemám, ale ne u dvoutýdenního miminka. Spíš se říká až po šestinedělí. Radši zavolej dr.

Opravdu je to ok. Mně i v porodnici tehdy říkali, že se čeká na smolku, když se dítě v pohodě v porodnici vyprázdní, smolka odejde, může znovu kadit třeba za 10 dní atd.. je to zcela v pořádku, pokud odešla smolka, což hlídají v porodnici ještě. Bez toho by je nepustili domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
15.5.12 16:57

Smolka je něco trošku jiného, to prostě ven musí. Kdežto když je plně kojená, klidně to mlíčko celé stráví bez obtíží, takže i kdyby kakala jednou za 2 týdny, nic se neděje (pokud tedy ovšem nepláče z bolení bříška)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
15.5.12 17:02

Nečetla jsem takže nevím jestli se neopakuji Plně kojené dítě může kakat jednou za 14dní je běžné , že deset dní není stolice a pak je nekolikrát za den a pak zase delší pauza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
15.5.12 17:08

pokial ju brusko neboli je to uplne normalne, mm je bezozvysku stravitelne. bud rada, usetris za plienky. tiez sme tak setrili do prikrmov teraz kadi 3× denne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
15.5.12 17:14
@helenkka píše:
Ahoj, jako normální to sice může být, já tu zkušenost zatím nemám, ale ne u dvoutýdenního miminka. Spíš se říká až po šestinedělí. Radši zavolej dr.

mám tu samou informaci od mudry, takhle malinkej prcek by prý měl kajdit alespoň jednou denně :nevim: Za zavolání určitě nic nedáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
15.5.12 20:28
@pity píše:
No právě doktorka mi poradila ten čípek. Byl to nějakej easylax který můžou i malinký miminka. Malá kakala v porodnici smlolku každý den. Pak nás v neděli pustili ve středu něco vykakala a pak nic až do soboty kdy jsem ji dala ten čípek.Od té doby zase nic. Ale dnes jsme byli u doktora a bříško má měkké a nechala si ho prohmatat. Tak nevím. Někde píšou že je to možné ale u dvoutýdenního prcka mi to taky přijde divné když jiní říkají že mají skoro v každé pleně. Malá zase hodně čůrá, všude čtu že to má být bezbarvá moč ale ta naše je nažloutlá tak nevím. Ale tak osm plenek počůraných za den máme…

Takže nekakala od stredy do soboty a Dr. jej už dala čípek? 8o Plne kojené deti kakajú fakt rôzne, môj najstarší 5× denne, najmladší raz za 5 dní a ani vtedy to skoro nestojí za reč.

Dr. sa mi zdá divná, to ešte nepočula, že kojené deti nemusia kakať?

• Citovat
  • Upravit
188
15.5.12 20:34

Naše třetí kakala opravdu po 6-10dnech a Dr. nás uklidnil, že je to normální, když je všechno ostatní (váha apod.) OK. Byla plně kojena a v půroce, po příkrmech začla kakat 1-2× denně. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
15.5.12 20:50

Říká se že novorozenec by měl kakat denně, že delší pauzy až u starších kojenečků, ale to není pravidlo. Kamarádka to měla stejně, taky jí dvoutýdenní nekakala 5dnů snad… Pokud pije, bříško nebolí, prdí, tak klid, pokud klid stejně nemáš, tak skoč k dr, za to nic nedáš.
Jinak rekordman (co znám) neměl stoličku 28 dnů…ale těch extrémů moc není, naštěstí

• Citovat
  • Upravit
550
15.5.12 21:17

Taky malej nekakal 10 dní, byla jsem z toho na nervy :( ale všechno bylo v naprostém pořádku. Jestli má měkké bříško, tak je prostě velká šikulka a všechno stráví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí