Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mile maminky,od 9.5. mi to zacalo:-)))…sama radost…ale prosim o rady…klasika:Prdiky…Zkousime ted prvni den Espumisan…mate nekdo zkusenosti,za ak dlouho zabere?????
a kolik je miminku měsíců, kojíš nebo je na UM? Nám pomáhalo hodně dávat na bříško, nahřát klasickou plínku a dát na bříško, masírovat, nožky k bříšku atd. a někdy nenaděláš nic a nic nepomáhá ![]()
s Espumisanem zkušenost nemám, pomohl nám Pupík (emulgel proti nadýmání). Při prdíkách jsme namazali, bříško do tepla a pomohlo to. Bojovali jsme takhle asi 3 měsíce.
Tak držíme pěsti ![]()
Nam pomohlo jen nahrivani briska (pecky z DM), ale staci cokoliv tepleho. Plenu z trouby a tak. A pak kapky BioGaia. Nic jineho. Nejdriv jsem za ne nechtela vyhazovat penize, ale Sab nezabral, Espumisan take ne. Bylo to sileny. A opravdu uderem 3 mesice, jak kdyz mavnes proutkem…
Ahoj zatím ti bohužel nic neporadím
jen napíšu že mě to začlo 6.5.
a espumisan jsem dala poprvé dnes ráno a myslim si že o trochu líp prděl:)ale že by měl uplně po starostech to ne..tak jsem mu ted na noc dala znovu:)Hodně štěstí a málo prdíku:) ![]()
Je mi jasny,ze musim vydrzet…ale je mi ho tak strasne lito,kdyz opravdu,ale opravdu „rve“…broucek…
nám nepomohlo nic,jen hodiny nošení po bytě a čas,ve 3.měsíci už to bude dobrý neboj
.Zkus ten espumisan nebo pupík,někomu to zabere
Přeju pevný nervy,je to těžký ![]()
My měli vyzkoušeno snad vše. U nás byl nejlepší míč. Nedám na něj dopustit. Do náruče a skákat, jedině tak se zklidnil, nekroutil se a zároveň i prdíkoval… Později nepatrně pomohl Espumisan s Laktobacílky od Swissu. Ale chce to vyzkoušet, každé mimi je jiné, ale doporučuju každopádně vyzkoušet míč..
nám nepomohlo nic, ale určitě zmírnili večerní koliky kapečky BioGaja, ty zabrali fakt super, ale pozor zaberou až za delší dobu, potom přes den kapečky Baby calm, ale my jsme dávali menší množství, protože při větším ho to zbytečně dráždilo. A v nouzi fakt rourka, vyprděli jsme se a byl klid. No a nakonec jen čas. Je nám 6 měsíců a teprve teď to přestalo. ![]()
Mi jsme taky porad nosili,v babyvaku,pozdeji v klokance.Byly to nervy,zlepsilo se to,kdyz se zacal vic pohybovat.Chce to vydrzet a preju pevny nervy
Bude lip.. ![]()
@Petra Kl espumisan rozpouští pěnu ve střevech do velkého prdu…nám to jen zhoršil…vám třeba pomůže na rychlejší vyprdění, ale nezbaví ho bolesti a trápení! musíš zkusit ty kapky Biogaia…stojej 650 Kč,ale po 10 dnech zaberou a bolesti bude o hoodně míň a víc spánku
při každém přebalování nahřívej bříško horkou žínkou a krož s ní ve směru hodinových ručiček…u toho mimísovi drž nožky hore…(uvolní bříško a má to větší efekt) a cvič mu i s nožkama, jak bude hodně nevrlej…začne to z něj lítat…nejvíc pomáhá SÁNÍ…jestli kojíte…tak u kojení něco vylítá..jestli flašku..tak mu drž nožky přikrčený k bříšku..bude u toho prdět…samozřejmě tlačení,bolest a pítí dohromady je pro něj zatím složitý a bude se ti zakuckávat…ale hodně to zabere…a když už je stav kdy bolestí nechce jíst…dej mu malíček…a podrž nožky…to dělej hlavně před jídlem…a v noci, jak se ti vzbudí…mazej tím Pupíkem bříško..zmírní mu to bolestivé křeče.a nechávej ho často „kopkat“ razbalenýho…něco vyprdí a vykákne
ale nezapomeň mu namazat prcku. ikdyž je bez plíny…moč by mu udělala opruzeninky..ikdyž bys to hned utřela…hlavně to nezanedbej…jinak se mu udělaj ve střevech balonky, které budou ucpávat a brzdit chod střev…a to bys pak musela pomáhat trubičkou(cévka z lékárny) a na té by si udělalo závislost!! ale v nejkrutějších případech jednou za 2 dny třeba se ji klidně neboj použít a určitě ji měj doma! přeju pevný nervy…:-) ![]()
My to řešíme od 1.5.
Každej den pravidelně od cca 18 do 21h…malá se kroutí a křičí, kope nožičkama a nic jí nepomáhá. Zkoušíme na střídačku Pupík a cvičení nožíčkama, to někdy trochu pomuže, že se trochu vyprdí, ale za chvíli pláče dál. Před každým kojením dáváme Espumisan, ale myslím, že to moc nepomáhá. Aspoň že jí chutná.
Nám pomáhá poloha na tygříka, tj. bříškem na předloktí, nožičky spuštěný dolu a dlaní trochu tlačit na bříško, aby se vyprděla. V týhle poloze jí to uleví, ale když ji položím, začne znovu.
Když je nejhůř, dá se použít rektální roukra. Prý se to nemá přehánět, aby nezlenivěly střeva, ale je to lepší, než aby si mimčo vytlačilo pupeční kýlu.
Každopádně nezbývá než zkoušet všechno možný a dočkat se 3. měsíce. Přeju všem pevný nervy.
ja taky zmasirovana reklamou koupila espumisan, kdyz meli deti asi tri tydny, tak to zaclo.. no a skoncila jsem u toho, ze od sesteho tydne do nich leju fenyklovy caj - ne do sebe, ale do nich - malej vypil tak pul deci denne, ani dnes nema celou deci a mala taky cucne trochu. Varim to z kohoutkove vody. Puvodne jsem jim varila klasicky fenyklovy caj „pro dospele“, pak jsem zacala kupovat detsky - Apotheke - od ukonceneho prvniho tydne. Hipp ho ma drahy a slazeny. Nekdo i radil uvarit vyvar primo z fenyklu, jako z toho koreni, coz taky pili.. Krasne po tom prdeli.. sice hodne, ale male prdy
a ne ty velke po espumisanu - malicke ty pridky espumisan taky zhorsil!!
No a jinak po probuzeni po prebaleni cvicime - tlacim jim kolinka na brisko, takze vyprdi vzduch po spani. No a ted po 3 mesicich mame boleni spis jen kdyz se nemuzou 3 dny vykadit, tak jak uz je „hovinko v zatacce“, tak se krouti, ale na to nezabere celkem nic
nez se jenom vykakat.