Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mijujka píše:
Ahoj maminky.
Mám na vás dotaz. Mám 6 týdenní dcerku a posledních pár dní má problém s kakáním. Musím ji pomáhat tím, že ji zavedu teploměr do konečníkua první co vyleze je hustší stolice, kterou sama nedokáže vytlačit. Pak už je to dobré…pak už má stolici co normálně mívá. Nevíte čím to může být, že má tu stolici „hustou“? Nemáte některá z vás stejnou (podobnou) zkušenost a nevíte jak malé od toho pomoct? Do této doby neměla s kakáním žádné problémy. Děkuji.
![]()
zalezi jestli kojis nebo je mala na UM. Jestli UM, tak zmenit - zname po UM mela mala uplne tvrdy bobky. Jestli kojis, tak treba jis moc mrkve nebo podobnych veci, ktery „stavi“
taky je mozny, ze ma prdolka „zuzeny“ konecnik, to zjisti dr. Pry na to miminka dostavaji nejakou trubicku, ktera se pri kazdym prebalovani zasune do prcky a tim se konecnik roztahuje.
Muj malej mel ted jeden den taky sakra hustou stolicku, ale bylo to prave tim, co jsem snedla. Jsem si pekne dala mrkvickovej salatek a jeste dzusik…
@habet píše:
zalezi jestli kojis nebo je mala na UM. Jestli UM, tak zmenit - zname po UM mela mala uplne tvrdy bobky. Jestli kojis, tak treba jis moc mrkve nebo podobnych veci, ktery „stavi“
taky je mozny, ze ma prdolka „zuzeny“ konecnik, to zjisti dr. Pry na to miminka dostavaji nejakou trubicku, ktera se pri kazdym prebalovani zasune do prcky a tim se konecnik roztahuje.
Muj malej mel ted jeden den taky sakra hustou stolicku, ale bylo to prave tim, co jsem snedla. Jsem si pekne dala mrkvickovej salatek a jeste dzusik…
Já jen čistě kojím, je možné, že jsem něco snědla co jí prostě nedělá dobře. Uvidíme
doufám, že to bude dobré, že to byla jen chvilková záležitost.
Když jsme teď byli na 6 týdenní prohlídce, tak se mě právě paní doktorka ptala, za u nás v tom šestinedělí nenastala nějaká změna. Tak jsem jí říkala, že nás pravidelně ráno bolí bříško..a ona řekla, že možná právě v tom šestinedělí reaguje na mléko..No uvidíme. Jinač vám moc děkuji za rady
![]()
moje deti mivaji hustsi stolici, protoze kadi jednou za dva, nekdy za tri a mala i za 4 dny.. to uz je ale potom sila!! (ten puch u prdiku
) Pred par dny se mi malej posrajdil tak, ze musel pod sprchu - vlhceny ubrousek nemel sanci - se to taaaahlo od ubrousku k zadecku.. tak sel pod tekouci vodu (do umyvadla se mi uz nevlezou) A pote, co nam espumisan vubec nezabral jsem se rozhodla varit caj a caj a caj.. zadne kapky.. a cvicime nozickama a rano, kdyz prebaluju, tak tlacim kolinkama na brisko, to jsou pak panecku prdy
![]()
@evousek píše:
moje deti mivaji hustsi stolici, protoze kadi jednou za dva, nekdy za tri a mala i za 4 dny.. to uz je ale potom sila!! (ten puch u prdiku![]()
) Pred par dny se mi malej posrajdil tak, ze musel pod sprchu - vlhceny ubrousek nemel sanci - se to taaaahlo od ubrousku k zadecku.. tak sel pod tekouci vodu (do umyvadla se mi uz nevlezou) A pote, co nam espumisan vubec nezabral jsem se rozhodla varit caj a caj a caj.. zadne kapky.. a cvicime nozickama a rano, kdyz prebaluju, tak tlacim kolinkama na brisko, to jsou pak panecku prdy
![]()
to znám, jednou se malej taky pokadil až na lopatky a to už jsem taky s vlhčenýma ubrouskama vzdala a šel do vany
kdy jsi začala vařit ty čaje? nám je skoro 8 týdnů, tak nevím jestli můžem
Asi fenyklové pro mimi co jiného viď?
a kolik bych toho tak měla dávat?
holky, jaky presne cajiky mimcum varite? Ja premyslim o tom, davat malymu neco v lete, az budou ty vedra, tak at zabiju 2 mouchy jednou ranou ![]()
@habet píše:
ja namastim jak prcku, tak rourku bpanthenem a sup opatrne do prcky. Ze zacatku jsem se bala a zajela jen 2cm, ale tedkom… vklouzne tam tak, ze mi asi 3-4cm z rourky zustanou v ruce, zbytek ma malej v prcce a prdi a kajdi, jak o zivotNesmi to jit dovnitr na silu, abys mu neco neudelala se strivkama. Hezky pomaloucku krouzit (ja mezi palcem a ukazovackem) a jemne tlacit, kdyz malej tlacil proti, tak jsem chvilku pockala a zase sup kousek dovnitr … Melo by se s tou rorkou tak minutu vydrzet vevnitr a kroutit. Prcek, kdyz pak zatlaci, tak mu to jde pres tu rourku snaz ven
moc děkuji za radu .. až bude nejhůř vyzkouším te´d jsme koupili probiotika tak snad bude líp